Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

A nagy K-pop-felmérés: magyarországi részeredmények

Javában folyik a nagy K-pop-felmérés, a közép-európai kérdőív még aktív, de a magyart már lezártam. Úgy döntöttem, hogy itt a blogon, csak magunk között, közzéteszem a magyar szavazás eredményeit, ami természtesen bekerül majd a Hellokpop főcikkbe. A személyes interjúkat majd a főposztban olvashatjátok, itt most csak statisztikázunk egy kicsit.

A kérdőívet 698-an töltötték ki, akiknek ezúton is köszönöm a részvételt!

Az itthoni K-pop-közösség jórészt hölgyekből áll, ugyanis mindösszesen csupán 22 férfi volt a válaszadók között, ami 3%-ot jelent. Magyarországon a műfaj nagy többségben, 79%-ban a 15 és 30 közötti korosztályt fogja meg, a harminc éven felüliek és a 15 éven aluliak egyaránt 10-10%-ban képviseltetnek csupán. Egy érdekesség: a válaszadók 70%-a vidéki, ami mindenképpen egy fontos adat a rendezvényszervezések szempontjából is.

A nemzetközi trendeket követi a magyar is, mivel 38%-ban az internet (weboldalak és YouTube) az elsődleges megismerkedési felület, és itt is visszaköszön a tény, hogy a K-pop sikere sokat köszönhet a szájról-szájra terjedésnek, a rajongók 24%-a ismerősön keresztül ismerkedett meg a koreai poppal. Ugyancsak nagy százalékban, a válaszolók ötöde jelölte meg a koreai sorozatokat kiindulópontnak, vagyis egy-egy dorama kapcsán kaptak kedvet a koreai zenékhez. Sokakat foglalkoztatott, hogy Psy Gangnam Style-jának sikere hány rajongót fog vonzani - nos, Magyarországon összesen 6 fő (1%) vallotta azt, hogy a vicces köpcös indította el nála a K-pop-lázat.

A magyar rajongók is igen hardcore-ak, 83% több mint 6 órát hallgat K-popot egy nap, ráadásul 20% egyáltalán nem is hajlandó más műfajjal foglalkozni, mások pedig leginkább csak K-popot hallgatnak, mindösszesen 3% jelezte, hogy jórészt egyéb műfajokat szeret.  A híreket is követi a többség, 78% vallotta, hogy olvas a sztárokról és a kitöltők 85%-a a közösségi oldalakon is követi kedvenceit. Csaknem ugyanennyien valamilyen rajongói klubnak-csoportnak is tagjai.

A  Ha lenne lehetőség a külföldieknek is, regisztrálnál a kedvenced hivatalos rajongói klubjába? - kérdésre meglepő válasz született. Úgy tűnik mi magyarok, nem szívesen adunk ki pénzt ilyesmire, csupán 22% jelezte, hogy akkor is regisztrálna, ha magas a tagdíj, a többség, 67% csak akkor, ha megfizethető, 12% pedig akkor sem csatlakozna, ha ingyenes lenne. Hasonló a szórás a vásárlás esetén is, 53% vásárol néha K-poppal kapcsolatos termékeket, 32% pedig még soha nem vett semmit a kedvencei arcképével.

A koncertekkel kapcsolatban azonban ismételten fordult a kocka, látszik, hogy a helyi közönség nagyon vágyik közeli koncertélményre: 57% bármilyen árú jegyet hajlandó lenne megfizetni egy budapesti K-pop-koncertért, 40% az ár függvényében döntene, csupán a megkérdezettek 3% mondta azt, hogy nem érdekli ez a lehetőség.

Még hogy a magyarok pesszimista nép? A válaszolók 74%-a szerint a K-popnak igenis esélye van a nyugati mainstreambe kerülésre, csupán 6% gondolja úgy, hogy egyáltalán vagy alig van erre pincuri remény. 20% szerint pedig egyenesen biztos, hogy egy nap mindenki K-popot fog hallgati nyugaton is. Ez valóban meglepő eredmény!

Na de lássuk, kik is a legnépszerűbbek Magyarországon! A válaszolók többsége nő, így talán nem meglepő, hogy a túlnyomó többség (54%) a fiúegyütteseket és a férfi szólóelőadókat jelölte meg, 18% pedig bárkit meghallgat, aki K-ppot énekel. Lányegyütesekkel csak 15% foglalkozik  és majdnem ugyanennyit kaptak a szóló énekesnők is.

És akkor tattarattatata csimbum: Magyarország kedvenc K-pop előadói (10%-ig):

big-bang-15

Előadó Szavazat %-os arány
Big Bang 280 40%
BAP 233 34%
Shinee 213 31%
Super Junior 164 24%
BEAST 149 22%
2NE1 143 21%
CN Blue 96 14%
U-Kiss 94 14%
Inifinite 85 12%
MBLAQ 84 12%
Block B 83 12%
Girls' Generation 82 12%
Exo 73 11%
JYJ 72 11%
FT Island 68 10%

Sum of votes HUN KPOP

Ahogy az adatokból jól látszik, az együttesek taroltak, azon belül is szoros csatában a Bigbang és a BAP a magyar rajongók abszolút kedvence. Meglepetésre a Super Junior nálunk csak a negyedik. A lányegüttesek  közül csak a 2NE1 és a Girls' Generation tudott bekerülni a top 15-be. A magyar eredmények nagyjából fedik a német statisztikát, legalábbis az első négy hely tekintetében, onnantól viszont teljesen felcserélődnek az előadók.

Szólóelőadók tekintetében G-Dragon győzött 6%-kal, és meglepetésre a hölgyek között Lee Hi lett az első, 4%-kal. A 689 válaszadó összesen 3234 előadót sorolt fel, ezekből kerültek ki a győztesek.

Miért jó a K-pop?

Erre a kérdésre nagyjából konzisztensen válaszoltak a rajongók, nagyon sokan írták, hogy mert egyszerűen jó a zene, mert más, mint a nyugati pop (ez meglepő válasz, hisz a K-pop nyugati popműfajok abszolút keveréke). Népszerű válasz volt a dinamikus koreográfia, a sokszínű, sokrétű zenei világ, a vizuális hatás, az előadók szerethetősége, közvetlensége. Gyakorlatilag minden harmadik válaszoló "mindent szeret benne".  Ugyancsak sokan megjegyezték, hogy a K-pop boldogságot áraszt, pozitív üzeneteket közvetít és minden tekintetben nagyon szórakoztató, például mert kapcsolódó tévéműsorokat, sorozatokat lehet nézni a kedvencekkel.

Néhány idézet a válaszok közül (a válaszokat központozási és helyesírási tekintetben javítottam):

"A zene fülbemászó, dallamos, a klippek minőségiek, a lányok gyönyörűek."

"A lendületet, a kiváló színpadi mozgást, a fantasztikusan ügyes koreografált táncaikat, a szenvedélyes szövegeiket"

"Más, mint az előtte általam ismert zenék és előadók."

"Talán azt, hogy a nyelvből adódóan valahogy a dallamok másképp kelnek életre, mint mondjuk angolul. Az előadók őszintébbnek tűnnek, mint a nyugatiak (...) Alázatosabban végzik a munkájukat."

"Egyedi, különleges és mindig felvidít."

Hatással van-e a K-pop a rajongók életére?

Egy szóval? IGEN!

Nagyon kevés olyan válaszadó akadt, aki azt írta, hogy egyáltalán nem volt befolyással az életére a K-pop. Nagyon sokan írták, hogy a koreai zene (és a kultúra úgy általában) szemléletváltást eredményezett az életükben. Többen is írták, hogy sikerült leküzdeniük egyfajta "rasszizmust" (csúnya szóval), azaz az ázsiai emberekkel, dolgokkal kapcsolatos negatív előítéleteiket. Ugyancsak sokan mondták, hogy egy ennyire más kultúra megismerése toleránsabbá tette őket, és kinyitott egyfajta kaput a világra. Olyanok is akadtak, akik depressziótól és rossz közérzettől szabadultak meg a K-pop segítségével. Mások erőt és inspirációt merítenek az előadók kemény munkájából, kitartásából, alázatosságából. Többen is akadtak, akik a K-pop-idolok hatására kezdtek el sportolni vagy egészségesebben táplálkozni (remélem, azért az idolok extrém fogyókúráit nem követitek!!)

"Mióta ismerem a Kpopot kitartóbb lettem, nem adom fel egykönnyen a dolgokat, hisz itt vannak előttem az idolok, mint példa."

"Gyakorlatilag felnyitotta a szememet"

"Sokkal kevésbé ítélek meg másokat, mások furcsa/szokatlan dolgait."

"Rengeteg új barátot szereztem"

"Tiszteletre, és akaratra 'nevelt'."

"Elkezdtem tanulni koreaiul."

"(...) sokkal jobban érzem magam amikor K-popot hallgatok"

"Pozitívabban látom a világot."

"(...) sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb vagyok a mindennapi életben."

"(...) mosolygósabb, kedvesebb lettem, mert egyszerűen ez a zene ilyen hatással van rám."

"Nyitottam lettem, bátrabb és határozottabb."

"(...)reményt adott"

"(...) a pasikkal kapcsolatban a K-pop miatt sokkal nagyobbak az elvárásaim"

Korea, Korea, te imádnivaló

A kérdőívet kitöltők hatalmas többsége (615 fő!) néz koreai sorozatokat, vagyis azok is, akik eredetileg csak K-poppal kezdték, "rácuppantak" más koreai kulturális termékre is. 70% a koreai ételek iránt is nagyon érdeklődik, és csaknem ugyanennyien a mozifilmekért is rajonganak. Jóval kevesebben, de még mindig elég sokan, 39% a népművészetet is megjelölte. A megkérdezettek 86%-a érdeklődik a  koreai nyelv iránt.  Meglepően sokan, mintegy 36% jelezte, hogy a koreai rock és egyéb alternatív zenék is érdeklik, és meglepetésre még a koreai iodalom is kapott 28%-ot. A legkevesebben a koreai sportok iránt érdeklődnek, de ők is 21%-ot tesznek ki. Csak 24 fő vallotta azt, hogy a K-popon kívül semmi más nem érdekli Koreából.

Leszögezhetjük, hogy a koreai hullám marketingje valóban jól működik, azok akik megszeretik a koreai kultúra valamely aspektusát, általában másra is kiváncsiak lesznek. A válaszolók többsége rendkívül energikus, lelkes, pozitív töltetű válaszokat adott a szöveges részekben, mutatva, hogy a koreai popzene valóban rendelkezik egyfajta hangulatjavító hatással, energiabombaként működik és rendkívüli hatással bír a fiatalokra, de az idősebbek sincsenek sokkal lemaradva.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt és nemsokára jönnek majd a további részletek a nagy K-pop-felmérésről!

PS: Akinek vannak ismerősei környékbeli országokban, nyugodtan elküldheti nekik a közép-európai kérdőívet! :) Aki már egyszer kitöltötte a magyart, légyszi ezt ne töltse ki!!!

Képforrás: 1

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr4012081645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimi kiss 2013.06.14. 20:48:08

Oh a kis kedvenceim 8.-ok lettek. Örülök, hogy rajtam kívül meg mennyien szeretik. Örülnek ha végre már "otthon" is jobban befutnának. o_O FIGHTING UKISS! A B.A.P nagy meglepetés számomra. Nem gondoltam volna soha, hogy ilyen nagy rajongotabora van idehaza. Super junior hmm..... Első haromba vártam.. Köszönet a kerdoiv keszitesert.:)

Pinkcat-chan 2014.02.21. 22:56:38

Én is a drága u-kisst szeretem! ^^ ez azért meglepett és örültem neki ,hogy bent voltak a topban :D a super juniort én is előbbre számítottam :O

NaByul 2014.08.21. 19:08:54

nagyon tetszik a cikk! s boldogan látom, hogy két idézet is tőlem van ^^ mármint, amit írtam, vagy nem tudom >.<

felhasznalo2 2014.08.27. 01:58:45

És mi a helyzet most, mikor a K-pop hanyatlik?

xiaolongimnida 2014.08.27. 14:02:17

Dehogy hanyatlik :)

felhasznalo2 2014.08.27. 16:06:04

Elég sok lesz a link, szerintem spam lesz a hozzászólásom: http://www.dkpopnews.net/2012/07/kpop-becomes-less-popular-in-japan.html http://kpopranter.blogspot.hu/2013/07/the-future-of-idol-groups-how-long-will.html http://www.japantoday.com/category/entertainment/view/has-japans-k-pop-bubble-burst-weakening-yen-hits-major-korean-record-label-hard http://www.smh.com.au/entertainment/music/australian-idols-of-the-kpop-world-20131205-2yrie.html - ebben a cikkben csak az idézet a lényeg Amúgy a japán kommentelők is észrevettek valamit, mert írták, hogy a k-pop egyre inkább marginalizálódik Japánban. Én egyáltalán nem vagyok a K-pop szakértője, de annyit tudok, hogy Japán nélkül nincsen K-pop.

felhasznalo2 2014.08.30. 11:41:41

Elég sok lesz a link, szerintem spam lesz a hozzászólásom: http://www.dkpopnews.net/2012/07/kpop-becomes-less-popular-in-japan.html http://kpopranter.blogspot.hu/2013/07/the-future-of-idol-groups-how-long-will.html http://www.japantoday.com/category/entertainment/view/has-japans-k-pop-bubble-burst-weakening-yen-hits-major-korean-record-label-hard http://www.smh.com.au/entertainment/music/australian-idols-of-the-kpop-world-20131205-2yrie.html – ebben a cikkben csak az idézet a lényeg Amúgy a japán kommentelők is észrevettek valamit, mert írták, hogy a k-pop egyre inkább marginalizálódik Japánban. Én egyáltalán nem vagyok a K-pop szakértője, de annyit tudok, hogy Japán nélkül nincsen K-pop.

felhasznalo2 2014.09.15. 01:14:45

Mit gondolsz ezekről a cikkekről?

xiaolongimnida 2014.10.04. 18:12:03

Nem tudom, szerintem Japánnak az az érdeke, hogy ezt mondja, mégis minden kpop előadó turnéja telthàzas. A Bigbang masodik arénaturnét tartja jövőre, az egyetlen külföldiként.

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) japán (2) Japán (41) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása