Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Drámapercek: Az időutazó herceg kalandjai a gonosz mostohával

Egy olyan sorozat következik most, amit már biztosan sokan láttak, de hátha akad olyan is, aki még nem: na azonnal eldobni mindent, ami a kezedben van és a poszt elolvasása után irány a legközelebbi drámabeszerző oldal! Nem fogod megbánni, ez egy nagyon szerethető, nagyon vicces kis sorozat. Persze azért ne felejtsd el a papízsepit sem bekészíteni, és két napi meleg élelmet előre lefőzni, mert ez elől a sorozat elől nem fogsz tudni felállni!

ROOFTOP PRINCE

A történet:

rooftop prince

A történet a régmúltban kezdődik, amikor is I Gak, a Csoszon-dinasztia trónörökös hercege egy reggel arra ébred, hogy csodaszép neje a tóban lebeg. A lesújtott herceg elhatározza, hogy ha törik, ha szakad, megkeresi felesége gyilkosát, annak ellenére, hogy a hivatalos "nyomozás" eredménye szerint baleset történt. Felbérel hát három különös figurát, egy minden lében kanál ifjú tudóst, egy bármikor nővé változó hiú eunuchot és egy szigorú, de hűséges testőrt, hogy együtt rájöjjenek a hercegnő halálának titkára. Csakhogy amikor nyomra bukkannak, rejtélyes lovasok támadnak rájuk, s menekülés közben a négy köpenyes-kalapos pasi ripsz-ropsz egy fura, szűk lyukban találja magát egy idegesítően sikoltozó, furán öltözött boszorkány társaságában, aki serpenyővel hadonászik feléjük. Még nagyobb a döbbenetük, amikor kislisszolva a fura helyről egy rakás magas épület, villódzó fények és önjáró emberszállító gépezetek várják őket. A herceg rádöbben, hogy talán azért kellett előre utaznia az időben, mert itt lel majd rá a felesége halálának titkára.

Persze ezzel még nincs elintézve semmi, a Pakha nevű fura nőszemély ugyanis kártérítést követel az időutazó "bolondoktól", amiért hirtelen meglepetésükben kissé átrendezték a lakását, és munkára fogja a díszes társaságot a zöldségpiacon. Közben pedig Pakha mostohanővérében I Gak felfedezi felesége reinkarnációját, amitől persze odáig van meg vissza... De nem sokáig... A gyönyörű nő ugyanis legalább olyan romlott belül, mint egy rothadó alma, ráadásul a herceget közben összetévesztik egy rég halottnak hitt csebolörökössel is. Mi lesz ennek a vége? Vajon hazajut a négy fura szerzet valaha is? Ki ölte meg a hercegnőt és miért? És mi lesz Pakhával, aki lassan szerelemre gyúl az egyébként bunkó paraszt Csoszon-herceg iránt? És mi közve van mindehhez a lepkéknek?!

Főbb szerepekben:

Pak Jucshon (Park Yoochun) mint I Gak herceg és Jong Thejong csebolörökös

A szereplő:

yoochun

I Gakot trónörökösnek nevelték, és hát egy másik korból származik. Ennek megfelelően másképp is viselkedik. Hercegként hozzá van szokva az automatikus tisztelethez, a parancsolgatáshoz. Épp ezért halálra idegesíti a szabadelvű Pakha, aki fütyül őfelségére, és bizony odamondogat neki.

Jong Thejong egy csebolcég örököse, csakhogy esze ágában sincs ilyesmivel foglalkozni, művészetet tanul, grafikusnak készül. Nagymamája minden áron őt akarja a cég élén látni, aminek fél-unokatestvére, Themu nem nagyon örül. A nem éppen tisztességes szándékú Themu New Yorkba megy hazacitálni Thejongot a nagyi kérésére, csakhogy összevesznek és Themu vízbe fojtja Thejongot. Épp ezért iszonyúan kellemetlen meglepetésként éri I Gak felbukkanása, a férfi ugyanis kiköpött mása Thejongnak...

A színész:

Jucshont gyakorlatilag nem kell bemutatni, hisz ma már Korea egyik legünnepeltebb sorozatszínésze, pedig összesen csak öt sorozatot forgatott eddig. Tavaly gyakorlatilag lesöpörte az asztalt a díjak terén, és szinte minden létező díjkioszón elvitte a legjobb színésznek járó díjat, többek között ezért a sorozatért szám szerint hetet vihetett haza. A legnépszerűbb koreai színész Kínában, olyannyira, hogy az egyik kínai tévétársaság magángépen vitette a kínai újévi műsorba szerepelni, amit szó szerint több száz millió kínai nézett.

Han Dzsimin (Han Jimin) mint Pakha 

A szereplő:

Pakha sorsa meglehetősen hányatott. Gyerekkorában mostohanővére hagyta, hogy bemásszon egy teherautó rakterébe, majd szó nélkül végignézte, ahogy elviszik. A teherautó  balesetet szenvedett és a kislány beütötte a fejét, elvesztette gyerekkori emlékeit. New Yorkba került, ahol zöldségárusként és pincérnőként dolgozik. Itt véletlenül ismerkedik meg Thejonggal, futólag csupán, ám felkelti a férfi érdeklődését. Pakha hazaköltözik Szöulba, amikor megtudja, hogy a rendőrség megtalálta végre az édesapját, aki után évek óta nyomozott. Csakhogy Pakha már csak apja temetésére ér haza. Úgy dönt, Szöulban marad, egy kis tetőtéri lakást bérel, és zöldségesboltot nyit. Ebbe a lakásba érkeznek az időutazó Csoszon-pasik, akiktől a sors fintora folytán Pakha egyszerűen képtelen megszabadulni.

A színésznő:

Han Dzsimin négy évvel idősebb Jucshonnál, és a magyar nézők számára A palota ékköve illetve A korona hercege című sorozatokból lehet nagyon ismerős. Talán meglepő, hogy a színésznő szociális munkásnak tanult az egyetemen.

han jimin

Csong Jumi (Jeong Yumi) mint Szena és Hvajong hercegnő

A szereplő:

Szena Pakha mostohanővére, tini volt, amikor anyja férjhez ment az akkor még kicsi lány Pakha apjához. Ki nem állhatja a húgát és már tiniként is mindent elkövetett, hogy megszabaduljon tőle. Szó szerint. Hiú és öntudatos, csak a maga érdekeit nézi. Szegény családját szégyenli, gazdag udvarlójának, Themunak még az anyját sem hajlandó bemutatni, inkább azt hazudja, hogy az anyja professzor egy angliai egyetemen. Amikor I Gak megérkezik a jövőbe, döbbenten fedezi fel Szenában halott feleségét, Hvajong hercegnőt. Hvajong pont olyan, mint Szena, kívülről gyönyörű, kedvesnek és törékenynek mutatja magát, valójában azonban egy gonosz hárpia, aki a saját húgát is képes volt megnyomorítani, hogy ő lehessen a herceg felesége.

A színésznő:

Csong Jumi sokaknak ismerős lehet A királyi ház titkaiból. Eddig nem nagyon kapott főszerepet, 2013-ban viszont a Wonderful Mama című sorozatban főszerpeben lesz látható.

yumi

I Theszong (Lee Taesung) mint Jong Themu 

A szereplő:

Themu tipikus gazdag fiú, aki ráadásul gyűlöli a "nagymamát", aki miatt kisemmizik a családi vagyonból, és semmitől sem riad vissza, még attól sem, hogy eltegye láb alól a saját unokatestvérét, csak hogy ő örökölhesse a céget. Zsák meg a foltja: Themu a hasonlóan gátlástalanul törtető Szenának csapja a szelet és ketten együtt kitervelik, hogyan fogják a magát Thejongnak kiadó I Gakot, no meg Pakhát eltávolítani a képből, a lány ugyanis bizonyíthatja, hogy Themu tűntette el Thejongot az élők sorából.

A színész:

I Theszong főleg kisebb szerepeket kap. Nős, felesége hét évvel idősebb nála, és van egy kisfiuk.

Rooftop_Prince_ep7_543

[caption id="attachment_628" align="aligncenter" width="470"]Az időutazók és az öltözőnek nézett lift... Az időutazók és az öltözőnek nézett lift...[/caption]

Értékelés: 9/10. Ez egy nagyon jó sorozat! Remekül leköti az embert, van benne rengeteg humor és persze dráma. Nem tökéletes, néhol inkonzisztens a történet, és lehetett volna jobban bevonni a három időutazó srácot is, akik nagyrészt csak úgy lézengenek a sztoriban, pedig ugye elvileg nyomozniuk kéne, és egyébként remek forrásai a humornak. És hát a végét illetően is lehetnek olyanok, akik elégedetlenkedni fognak. Summa summárum: tessék megnézni, mert minden apró hibája ellenére, hihetetlenül szórakoztató!

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr512081585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Áhel 2013.03.08. 22:10:57

Nagyon tetszett az összefoglalód, ismertetőd - de annyit tennék hozzá hogy Lee Tae Sungot sokan ismerhetik a Playful Kiss c. sorozatból ,mint Bong Joon Gu-t aki nagyon szerelmes Oh Ha Ni-ba, tulajdonképen a második férfi főszereplője a sorozatnak.

decalamania 2013.03.11. 20:33:48

óóh az a csávó volt a szerelmem a Playfull kiss-ben az egyik XDDD mert persze Kim Hyun Joong volt az első XD mindenképpen megnézem ezt a doramát szerintem, de egy kérdés van hozzá magyar felcsi ?:D mondjátok hogy van >_< és köszönöm ezt az újabb bejegyzést :D végeztem a Coffe Princessel ez lesz a következő celebem :D

xiaolongimnida 2013.03.11. 20:48:42

Van bizony :) http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_107408.htm

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) japán (2) Japán (41) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása