Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

4 dolog, amit utálok a koreai sorozatokban

Szögezzük le, szeretem a koreai sorozatokat. Évek óta nézem őket, évek óta egyre többet. Rengeteg minden van, amit szeretek bennük, de nem csak a jó dolgokat kell látni. Azokat leírtuk nagyon sokan, nagyon sokféleképpen. Attól, mert szeretem a koreai sorozatokat, még nézhetem őket kritikus szemmel is. Vannak a koreai drámáknak olyan aspektusai, amelyeket nem szeretek és olyan dolgok is, amelyek kifejezetten taszítanak egy-egy sorozatban.

A részegség, mint "cukiság"

Az alkoholizmus nem cuki. Ami leginkább taszít egy-egy ilyen jelenetben, hogy a koreai sorozatok nagy részében (kivételek vannak), az ivás pozitív színben van feltüntetve. Akkor is, ha a szereplő a bánata miatt iszik, a végén mindig jól sülnek el a dolgok általa. Például a másik főszereplővel hozza közelebb a kapcsolatot. Az alkohol a való életben nem így működik. Nem lesz tőle cuki se a fiú, se a lány. Ha láttál már részeg nőt, igazit, a legutolsó szó, ami eszedbe fog jutni, az a cuki. Jobbára magatehetetlenül közlekedő, gyomortartalmat visszahányó, alkoholszagú embert fogsz látni, és ez általában nem szép látvány. Köze nincs a rendezett külsejű, bohókásan járó és vicceseket mondó Kdrama-főhősnőkhöz. A partner valószínűleg fintorogva vonszolna a taxiig, ahol belehánynál az ölébe, nem pedig a hátán cipelne haza és mosolyogna, hogy jaj de vicces, ahogy részegeskedsz. (Megjegyzés: nem egy-két pohárkás becsípésről beszélek, hanem a komplett éjszakás ivászatról, viszont aki csak becsípett, az magánál van és tud járni is.)

angel eyes

Tisztában vagyok vele, hogy az ivás a koreai kultúra része, de ettől számomra ez még visszataszító marad. Különösen mivel pont ezt nem kéne így reklámozniuk. A koreaiak kétszer annyit isznak, mint az oroszok, a legtöbbet a világon (!!), már önmagában ez megdöbbentő adat, ennek tetejében Koreában az összes elkövetett bűncselekmény 40%-a alkoholos befolyásoltsághoz köthető. Évente 300 ezer embert büntetnek meg ittas vezetésért. A családon belüli erőszakban közrejátszó szerepéről már ne is beszéljünk. Ennek fényében számomra irritáló és elkeserítő, hogy az ivás ábrázolása a koreai sorozatok egy részében a "cuki" formát ölti, mind a nők, mind a férfiak esetében. Számomra egy részeg férfinál visszataszítóbb nem nagyon létezik, akinek udvarolt már szórakozóhelyen bűzös cefreleheletű, dülöngélő fickó, az tudja miről beszélek. Én nem szeretnék olyan párt, aki négykézláb mászik haza, aztán belehány az ágyba... Szerintem ez nem cuki.

A "bajba jutott hölgy" eszménye

A patriarchális társadalmak egyik jellemzője, hogy a nőket gyengécske lényekként ábrázolják, akiket a szőke hercegnek meg kell menteni, aki sóhajtozáson és a megmentő várásán kívül mást nem nagyon tud tenni, és legnagyobb erénye az, hogy szép. Meg szűz. Egy rakás Disney-mese is eszünkbe juthat erről, és a Kdrama-hősnők egyik archetípusa is a "damsel in distress", a bajba jutott hölgy. Nincs azzal semmi gond, ha valakit meg kell menteni, még egy szuperhős is kerülhet olyan helyzetbe, a gond azzal van, hogy ezek a Kdrama-hősnők általában tényleg olyanok, hogy a férfiak oda tologatják őket, ahova akarják, a nők pedig sóhajtoznak, nagyokat néznek és apró sikolyokkal tehetetlenül hagyják, hogy a csuklójuknál fogva rángassák őket. Mert ez cuki. Meg szexi. Meg a jóisten tudja, miért, de a koreai pasik állítólag erre buknak. Szerencsére azért vannak kemény csajok a Kdrámákban is, ki tudná elfelejteni My Lovely Samsoont, de legutóbb például a Signal című sorozat kemény rendőrnője is mutatja, hogy van azért remény...

heirs

A koreai nőideál

Ebben mondjuk a nyugati sorozatok sem sokkal jobbak, de az, hogy a koreai nőideál a csontsovány bigéket jelenti, és ennek megfelelően a főhősnők 90%-a egy szál bél, az nekem elejétől fogva nem tetszik. Ahogy az sem, hogy a koreai sorozatokban rendre pellengérre helyezik az olyan szereplőket, akik az ideálnak nem felelnek meg, és itt nem csak a testsúlyról van szó, hanem például a nem hófehér/hibátlan bőrről is. Egy nő már akkor is csúnyának számít, de legalábbis lekezelendőnek, ha barna a bőre. Teljesen csinos nőket "kövérnek" neveznek, akik a kritika hatására éheztetni kezdik magukat, vagy idióta diétákat csinálnak, amit sajnos a közönség fiatal nőtagjai is követnek. Az amúgy sem az elhízottságukról híres koreai fiatal lányok 70%-a diétázott már - Korea ezzel a statisztikával is a világ élmezőnyébe tartozik.

oh my venus

A bunkó pali eszménye

Beszéljünk erről is, mert bármennyire vonzóak is a színészek és kisírjuk is a szemünket a sorozatokon, a valóságban igencsak sokunk elmenekülne, ha egy Kdrama-főszereplőhöz hasonló stílusú fickóval hozná össze a sors. Arrogánsak, önteltek, lekezelőek, megalázzák a körülöttük lévő embereket, és lássuk be, ha nem jóképű, szexi Hjon Binek, I Minhók, Szo Dzsiszobok alakítanák őket, hanem mondjuk csúnya, kövér, kopasz fickók, mindjárt nem olvadna a stílusukért egy néző sem. Ezekben a szereplőkben nem azt szeretjük, ahogy viselkednek, hanem ahogy kinéznek. De ez is visszásan hat, főleg, amikor kommentekben olvasok 14-16 éves lányoktól olyanokat, hogy "nem érdekel, hogy megütötte a csajt, engem is verhetnél oppaaaaa, olyan szexi vaaaagy". Fiatal lányok esetén nagyon-nagyon rossz példát mutatnak ezek a karakterek. Ha helyén kezeljük a fikciót, nincs semmi gond vele, de a valós pasikat a sorozatszereplőktől megkülönböztetni nehezen tudó gyereklányok esetében sajnos olyan eszményképet adnak, amelyek később visszájára fognak fordulni. A valóságban az arrogáns, öntelt, lekezelő baromarc mögött ritkán találni vajszívű csodagyereket, aki csak azért bunkó, mert gyerekkorában elrabolták/baleset érte/nem szereti a mostohaanyja és csak egy csöpp szeretetre van szüksége a változáshoz. Szóval lányok, ha a való életben összefuttok egy lekezelő ökörrel, ne gondoljátok, hogy cukormókus lesz belőle két hónappal később...

romantically rude

Romantikusan goromba...? Most... komolyan...?

Persze, lehet mondani, hogy mindez csak szőrszálhasogatás, de ha a szórakoztatáson túl elgondolkodunk azon, hogy az ilyen sorozatok állandó kritikátlan nézése milyen eszményeket, elvárásokat építhet fel egyesekben, akkor már nem olyan vicces a kép. A filmnek megvan az a láthatatlan ereje, hogy befolyásolni tudja a tudatalattit. Meglepődnétek, hány nő gondolja azt a koreai sorozatok láttán, hogy minden koreai férfi jóképű hős lovag, aki bunkóból szerető családapa lesz pár hét/hónap leforgása alatt, vagy hány fiatal lány tartja eszményi testalkatnak a magukat éheztető koreai színésznőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr7612081915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denci68 2016.04.23. 22:52:48

Köszönöm, szívemből szóltál. Ötödiknek a durva iskolai zaklatást tenném hozzá...

Adett 2016.04.24. 12:44:55

Teljességgel egyetértek. Még a Kdrama "fanságom" kezdetén én is ilyen voltam, oda voltam a BoF-ért, és a benne szereplő Lee Min Ho-ért (bár már akkor is Kim hyun Joong volt a kedvenc :D ), azonban egy-két hónap után kezdett felnyílni a szemem, és észrevettem: Hoppá, ez azért mégsem jó így... Egy-két drámában még elnéztem, hogy a főszereplő nő magatehetetlen, naív, hagyja, hogy bábként kezeljék, azonban egy idő után már sok lett, és meguntam. Azóta is olyan sorozatokat keresek, ahol a nők a saját lábukra tudnak állni, és nem függnek egy-egy férfi kénye-kedvétől. Mindenesetre örülök, hogy megfogalmaztad ezeket a problémákat, illetve negatívumokat a koreai drámákkal kapcsolatban.

Melinda 2016.04.24. 13:21:09

Remek kritika! Nem sok doramát láttam eddig ugyan, de soha nem gondolkoztam még így el a dolgokon. Nagyon jól összefoglaltad és korrektül le is írtad, sőt megleptél! Nem gondoltam, hogy létezik olyan nemzet ami többet iszik az oroszoknál :D Viccet félretéve és igazán belegondolva teljesen igazad van, sajnos a csontsovány lányok előnyben részesítése nem csak a sorozatokban van jelen, hanem mindenhol máshol is, ami azért elég elszomorító, és az is, hogy sok lány diétázni akar, hogy úgy nézzen ki mint ők. Szerintem nagyon sok múlik azon, hogy mennyire fogadja el magát az ember, ha tisztában lennének önmagukkal, értékeikkel, belső szépségükkel, akkor biztos nem tudná őket ennyire befolyásolni egy sorozat. Egyszer azt mondták nekem, hogy a szépség belső kisugárzás; és tényleg az :) Én komolyan hiszek benne, és talán emiatt látom magam és mások is szépnek, pedig korántsem vagyok tökéletes se kívül se belül ;)

Krisztina 2016.04.24. 13:23:24

"4 dolog amit utálok a koreai sorozatokban"-hoz, mint olyan aki nagyon sok koreai filmsorozatot nézett végig, és nem vagyok már kislány, épp ezért nem igazán estem azokba a csapdákba amiket említettél leírásodban, amivel teljes szívemből egyet értek!!!! Végre valaki kulturáltan, összeszedetten megfogalmazta azt amit én folyamatosan éreztem, érzek a sorozatok nézésekor, az egyéb ízlésromboló dolgokról most ne beszéljünk, mert hiszen Ázsiában lehet hogy az a módi, de amiket leírtál, rajongók táborának okozhat kárt. Ostobábbak lennének a mai fiatalok mint amilyenek mi voltunk? Én nem hittem soha még gyereklányként sem, hogy minden francia egy Alain Delon, vagy az összes amerikai olyan, mint Gregory Perck, vagy Brad Pitt (már akinek ő a zsánere), hogy van az hogy manapság ennyire erős a félreértelmezés. Miféle hiányossággal kell bírnia egy tininek, hogy ilyen hibákra vetemedjen? Valamiféle csőlátás? Intelligencia hiány, olvasatlanság? A doramák alapján komoly téves információ kerül egy csomó ember birtokába, aminek következtében egy országról irreális kép alakulhat ki bárkiben, aki hagyja magát beszippantani. Úgy látom a pénz az egésznek a mozgató rugója, ha "ezt zabálják" ezt kell nekik adni, nehogy már neveljünk, tanítsunk szórakozva. Más: egy nép külsejét genetikai jellemzői határozzák meg, ezért vagyunk eltérőek egymástól. Koreában a keskeny arc a divat, miért?, mert nekik széles kerek arcuk van, ezt csak úgy érhetik el ha agyonéheztetik magukat, mert egyszer amikor már mindenütt csont sovány az arcából is fogyni fog. Ettől függetlenül legtöbbjüknek kerek arca marad, legfeljebb nőietlen, valószínűtlenül vézna pálcikaemberkék lesznek. Átlag koreai átlagos súllyal bizony meglehetősen kerek és nagyméretű arccal rendelkezik. Ez van ezt kell szeretni, Isten ilyennek teremtette őket és ezt el kellene fogadni. Mint ahogy nincs problémájuk a 85 %-ban görbe lábaikkal, hiszen irgalmatlanul rövid szoknyákban gond nélkül járnak, pedig ott nem ártana kicsit vissza venni, mert egyáltalán nem épületes látvány a pipaszár- görbe láb. Tehát szívemből szóltál akár ki vagy, gratulálok a meglátásaidhoz és azok közzétételéhez.

gyomar 2016.04.24. 13:24:25

Szia! Nagyon szépen köszönöm a cikket, tetszett igazán és teljesen egyet értek veled.Hajlamosak vagyunk mindent megbocsátani, mert valaki, akit pl.felsoroltál játssza a főszerepet. gyomar :-)

Gabriella Ferencz 2016.04.28. 00:16:20

Szia! Maximalisan egyetertek a velemenyeddel. Talan meg ide sorolnam a bunko anyos, bamba meny parositast is. Nagyon nehezen akarom elhinni, hogy a XXI. szazad elejen meg mindig lennenek -a koreai dramak szerint szep szammal- ennyire jol nevelt, beketuro, csaladcentrikus fiatal nok, akik szo nelkul turik Anyuka es/vagy Apuka embertelen megalazo, undorito mocskolodasait, kizarolag a beke kedveert. Szerintem ilyen meg a meseben sem letezik, nemhogy az eletben.

Anett 2016.06.24. 09:55:46

Hali! Köszi a cikket és egyet is értek veled, főleg a "játékbaba" főhősnőket illetően. Talán a Your're beautiful nézésekor kaptam néha idegrohamot, mert a főhősnő nagyon, de nagyon önállótlan volt és ez számomra elég fura volt, főleg úgy, hogy előtte két olyan sorozatot néztem, ahol a hősnő, nem megmentőként tekintett a hősre, hanem koloncként.

Krisztina 2016.08.16. 11:32:00

Sziasztok! Most hogy végig olvastam újra a cikket és a hozzászólásokat, még egy dolog amit nagyon nem szeretek az pedig az ivászat. Most kezdtem el nézni a My 19 year old Sister InLaw c. filmsorozatot, és már az első részben egy orvos (!!) miután élete első önálló műtétjét megcsinálta a kollégákkal ünnepelni szándékozik és a következőket mondja: "Menjünk és igyuk magunkat holtrészegre!" Ezekben a filmekben, ahol képesek elmondani minden perverz állatnak azt aki véletlenül megfogja egy lány vállát, kezét, stb. és jól bokán is rugják, ahol a színészek röhejesen csókolóznak, ott ez a felszólítás nem gáz?????? Én értem hogy hagyományai vannak az ivásnak, de akkor ez egy rossz hagyomány, miért kell a fiatalok körében még népszerűsíteni is? Úgy látom egymás ütögetése és verése is hagyomány, hiszen már számtalanszor előfordult pl. a Doctors c. sorozatban hogy az idősebb rezidens orvos, a fiatalabb rezidens orvost fejbe kókálja, stb. Ez a kasztrendszer, ez az egy évvel fiatalabb vagyok gazsulálj nekem egyszerűen kiábrándító. Viszont igaz kell hogy legyen, mert honnan a csudából vették volna ha nem a mindennapi életből. Kezdek kiábrándulni :-(

Hayako 2016.10.29. 08:11:01

Teljesen egyértek én is a leírtakkal, mert maximálisan jellemzőek a koreai drámákra. Egyszerűen nem értem, miért kell ezeket a magukban igen ártalmas szokásokat ilyen pozítvan előadni... nem is csoda, hogy Dél-koreában ilyen magas az öngyilkossági arány. Mindenkinek tökéletesen kell kinéznie a nap 24 órájában, bírja a piát, legyen csirkecsontú, hófehérbőrű és engedelmes. Én még hozzátenném a munkához és evéshez való hozzáállásukat is. Ugyanis ott munka nélkül az embert semmibe sem nézik (ld. a nyugdíjasok szoc. problémáját) vagy az állandó evészet. Kicsit fura is, mert nincs koreai sorozat valamilyen kimchi vagy ramen nélkül, mégis a soványságot részesítik előnyben. Ez a kettő valahogy üti egymást. -.- Szóval van itt probléma bőven a felsoroltakon kívül. Ezektől el kell vonatkoztatni, ha drámát nézünk. Én legalábbis azt szoktam.

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) japán (2) Japán (41) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása