Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Scholar Who Walks the Night: csini vámpírok és a fiúnak öltözött leány

...avagy itt az idő egy újabb Drámapercek-bejegyzéshez. Nemrég fejeztem be a Scholar Who Walks the Night, avagy Az éjjel sétálgató tudós vámpír és a fiúnak álcázott leány szerelme sok szenvedéssel alcímű művet. Ha röviden kellene összefoglalnom, azt mondanám, vegyesek az érzelmeim, szeretem is, meg gyűlölöm is ezt a sorozatot.

A sztori

Roppant egyszerű K-drama-klisé (gazdag pasi, szegény lány) némi fantasyvé facsart történelmi szettingben, sok sírás-rívással, mérsékelt vérszívósdival és humorral.

Kim Szongjol magas rangú tisztviselő a Csoszon-korban, a herceg legjobb barátja. Nem sokkal esküvője előtt Szongjol megtudja, hogy a palota alatt egy nagy hatalmú vámpír, Kü él, aki kezében tartja az egész királyságot, évszázadok óta. A herceg megesküdött, hogy megszabadul a vérszívótól, és ehhez Szongjol segítségét kéri. Egy őrző vámpír, Heszo elmondja, hogy létezik egy terv, amivel meg lehet szabadulni Kütől, a vámpír azonban még az előtt végez a herceggel és az őrzővel, hogy továbbadhatnák a tervet hősünknek. Heszo utolsó erejével megharapja Szongjolt, aki így maga is vámpírrá változik. Fekete köpenye segítségével képes a napfényben járni, és mintegy 120 éven keresztül keresi kétségbeesetten a titkos tervet rejtő naplót és él búskomorságban, miután Kü miatt elveszíti a szerelmét.

120 évvel az események után a fővárosban Szongjol rábukkan a titkos terv nyomára, ezért a város legügyesebb könyvkereskedőjét, Cso Jangszont megfizeti, hogy kutassa fel a könyvet kapcsolatai segítségével. Jangszon valójában lány, aki férfinak öltözve tartja el a családját. Az események felgyorsulnak, amikor a jelenlegi koronaherceg, Jun is bekapcsolódik a titkos terv keresésébe, és kiderül, hogy a könyvkereskedő lánynak kulcsszerepe lehet Kü legyőzésében. Szongjol akaratán kívül megszereti a cserfes lányt, azonban felbukkan halott szerelmének hasonmása, akit Kü manipulál, hogy segítségével csapdába csalja Szongjolt.

Magyarán

A vámpírpasi beleszeret a nem vámpír csajba, de nem lehetnek együtt, mert a vámpírpasi a halott szerelméből okulva nem akar újra szerelmes lenni, miközben egy velejéig gonosz fellow vámpír a palota alatti barlangban garázdálkodik, de évszázadok óta senkinek nem tűnik fel, hogy a fél palotaszemélyzet rejtélyes módon elhalálozik, és egy csepp vérük sem marad, csak akkor jönnek minderre rá, amikor hősünk erre felhívá a figyelmet. Mindehhez jön pár idióta hivatalnok, akik a lelküket is eladnák némi hatalomért, egy humorforrás szolga, aki szó szerint hajlandó lenne port enni a gazdájáért, egy kissé csökött agyú, de intelligensnek álcázott főhősnő, aki úton-útfélen bajba kerül, de persze nagyon szép és cukin esetlen, a féltékeny széplány, a még féltékenyebb hasonmás és egy irritálóan hülye herceg, akire egy kutyát nem bíznék, nem egy országot.

[caption id="attachment_2561" align="aligncenter" width="950"]Jangszon (I Jubi / Lee Yubi), Szongjol (I Dzsungi / Lee Jungi) és a "feltámadt" ex, Kim Szoun (Kim Seo-un) Jangszon (I Jubi / Lee Yubi), Szongjol (I Dzsungi / Lee Jungi) és a "feltámadt" ex, Kim Szoun (Kim Seo-un)[/caption]

[caption id="attachment_2562" align="aligncenter" width="510"]A főszereplőnkbe szerelmes kiszeng (Csang Hidzsin / Jang Hee-jin) sokkal szebb mint a lead és a second lead színésznők együttvéve. A főszereplőnkbe szerelmes kiszeng (Csang Hidzsin / Jang Hee-jin) sokkal szebb mint a lead és a second lead színésznők együttvéve.[/caption]

Pro és kontra

Kétségtelenül szórakoztató sorozat, az első 12 részt felfaltuk a húgommal, és annyira jól indult. Persze már ekkor is voltak aggasztóan idegesítő dolgok a sztoriban, de túl szórakoztató volt ahhoz, hogy komolyan zavarjon. De a 12. rész után elkezdték nyújtani, szokásos módon, és minden második jelenetben főhősünk elalélt, megégette a nap, kiütötték, felütötték, leütötték, szétütötték, egyszóval szegény Dzsungi több képernyőidőt töltött csukott szemmel fekve, mint ébren. És jött hozzája a zokogás, a nyávogás, a búskomoran levegőbe bámulás, szenvelgéshegyek.... Hát ilyen emberkékkel körülvéve nem is csodálom, hogy Künek a töke is kivolt már, és inkább falatozott ezekből a mihasznákból unalmában.

A színészi játék amúgy jó volt, azt leszámítva, amikor Dzsunggiból előtört a vámpír. Hát én azon mindig fetrengve röhögtem. Annyira eltúlozta a mimikát hozzá, hogy inkább hatott groteszkül paródiaszerűnek, mintsem ijesztőnek.

rw8iv photo607958

Egyébként amikor nem vicsorog, akkor nagyon jól áll neki a szerep, ahogy eddigi történelmi sorozataiban is, ez egy szép pali, és jól mutat hanbokban, na. Csak ne vicsorogjon, mert vicces lesz tőle.

A Küt alakító I Szuhjok kellemes meglepetés volt, nem csak mert behalás szép az a pali, hanem mert nagyon jól hozta a figurát, és hozzá ez a dörmi-selymes hang. Húúú.

[caption id="attachment_2556" align="aligncenter" width="600"]I Szuhjok (Lee Soo-hyuk) mint Kü (Gwi) I Szuhjok (Lee Soo-hyuk) mint Kü (Gwi). Lehet ennek ellenállni? Edward Cullen ehhez képest giccs.[/caption]

[caption id="attachment_2557" align="aligncenter" width="400"]Én szó'tam Én szó'tam[/caption]

[caption id="attachment_2558" align="aligncenter" width="268"]Nehogy azt mondjátok, hogy nem! Nehogy azt mondjátok, hogy nem![/caption]

https://www.youtube.com/watch?v=tfZ8A4tk-vo

Cshangmin viszont egyenesen borzalmas volt hercegnek. Nem is annyira a játékával volt a gond, mint az egész megjelenésével. Úgy nézett ki, mint a gyerek, aki magára kapta apu hivatali stóláját és abban slosszézik. Rossz volt nézni, gyenge, ártalmatlan, hülyére vehető, tesze-tosza kis hercegecskének nézett ki, aki barokk körmondatokban ömlengi az önfeláldozást, amit már mindenki un tőle.

[caption id="attachment_2560" align="aligncenter" width="327"]Nézd, apu, felvettem a ruhádat! (Sim Cshangmin / Shim Changmin) Sim Cshangmin (Shim Changmin)[/caption]

Értékelés

Nem ez volt életem legjobb doramája, de azért rossz se volt. A közepe táján úgy néha abbahagyhatnékom volt, de összességében egészen jó kis sorozat ez, ha valaki figyelmen kívül hagyja Dzsungi 350%-os vámpírtranszformációit, a bőgésfesztivált (más néven: cry fest) és Cshangmin idétlenkedését, akkor a sztori nagyjából érdekes (a szokásos teljesen értelmetlen cselekményszálakat és időnkénti logikátlanságokat nem számolva). Kü miatt pedig mindenképp érdemes megnézni. Szóval: nagyon vegyes, egyik felem azt mondja, "nézzétek!", a másik meg azt, "de hát olyan gagyi néhol!". Ehh, rátok bízom :)

10/7

Gifek: Tumblr, saját; képek: MBC

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr6812081885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tessa 2015.10.02. 21:34:53

Ó igen. Ez az a sorozat amit elkezdtem Lee Soo-hyuk miatt, de a falat kapartam a szereplőktől és ezért szépen félbehagytam. Most komolyan milyen főhősnő már akit leköröz a second lead? De abszolút egyetértek veled,Jang Hee-jin érdekesebb és szebb mint a másik kettő együttvéve. És most,hogy elolvastam a bejegyzést megint elbizonytalanodtam, hogy folytassam-e. Csak ne lenne ennyire szexi Gwi. És úgy érzem elvesztem...megint. :'D

Xiaolongimnida 2015.10.26. 20:22:28

szerintem nézd végig :)

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) Japán (41) japán (2) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása