Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

10 tévhit Koreáról

A Kimchibytes összegyűjtött 10 dolgot, amit az amerikaiak rosszul feltételeznek Dél-Koreáról, de igazából akár a magyarokról is szólhatna, mert sokan kérdezgetnek tőlem is hasonló dolgokat... A cikket (majdnem) szó szerint fordítom, így E/1 személyben olvashatjátok Brent Sheffield kalandjait és véleményét. Lássuk a tévhiteket Koreáról.

10. A koreaiak alacsonyak

5’9 -es magasságommal (a világ többi részének: 175 cm) alig vártam, hogy elkezdjek tanítani Koreában. Életemben először végre megtapasztalhatom a magasság előnyeit a randizás és a pénzkeresés területén is! Mikor végre megérkeztem Koreába, gyorsan ráébredtem, hogy a reményeim alaptalanok. A koreaiak magasak voltak. És vékonyak. A vékonyság pedig még inkább kihangsúlyozza a magasságot. Nem rohamoztak meg a koreai nők és gyakran kellett lábujjhegyen leselkednem a felsőtagozatos diákjaim (a lányok) feje felett, amikor végigmentem a folyosón.

Míg a koreai férfiak átlagmagassága 170 és 175 centiméter között van, attól függően melyik online forrást vesszük alapul, lehetetlen nem észrevenni, hogy a fiatalok jóval magasabbak, mint az idősebb koreaiak, vagy akár a kínai, japán és legtöbb délkelet-ázsiai kortársuk. Ennek oka valószínűleg a tápanyagdúsabb táplálkozás, valamint az általános életkörülmények változása az elmúlt 30 évben. Sajnálom, alacsony fehér fickók, nem fogjátok a hatalmas termetetekkel lenyűgözni a koreai csajokat.

Nézzétek meg ezt a remek videót a Korea Junkies-tól. Az egész izgalmas, a magasságról pedig 1:16-tól beszélnek.

https://www.youtube.com/watch?v=mSzso2Bt2mI&feature=player_embedded

9.  A koreai férfiaknak kicsi a péniszük

untitled

Ez egy "hatalmas" mítosz. Az az általános tévhit, hogy a koreai férfiak nincsenek rendesen megpakolva ott lent. Bár sosem kerültem intim kapcsolatba egy koreai pénisszel sem az országban töltött 4 évem alatt, többet láttam, mint a legtöbb itt élő külföldi. A koreai edzőtermekben hatalmas öltözők vannak és hetente többször is különféle koreai férfiakkal volt szerencsém együtt zuhanyozni. Nem mintha leskelődtem volna, de nem tehet úgy az ember, mintha nem látná, ami közszemlére van téve. A koreai edzőtermekben még külön hajszárító is van az intim szőrzet szárításához — lehetetlen nem látni dolgokat. Bár a megfigyeléseim nem tudományos alapúak, és sosem vizsgáltam meg az ott zuhanyozó férfiak férfiasságát erekció közben, azt tudom levonni következtetésnek, hogy teljesen normálisnak tűnt a méretük - bozontosnak, de normálisnak.

Ezen a weboldalon pontosabb adatokat kaphattok a méretekről, és azt is leírják, honnan jönnek a hamis adatok.

8. A koreaiak megeszik a kutyádat

Az igaz, hogy a koreaiak esznek kutyahúst. Egy 2006-os országos felmérés szerint a koreai felnőttek 56%-a "megkóstolta" legalább egyszer. De még ez a trend is gyorsan csökken. Bár sok idősebb koreai ma is megkívánja a kutyahúst a legmelegebb három nyári napon (szambok), a koreai kormány az 1988-as olimpia óta erős kézzel próbálja a népet leszoktatni az ember barátjának megevéséről. Ráadásul a popkultúra, az állatbarát csoportok valamint az egyre bővülő gasztronómiai kínálat generációs szakadékot hozott létre a kutyahúst fogyasztók és azt nem fogyasztók között. Nem mondom, hogy szívesen hagynám el a kuytámat Szöul utcáin; a kutyahúst áruló hentesek valódiak és évente 2-2,5 millió kutyát mészárolnak le. [szerk: a kutyahúst jobbára nem kóbor kutyákból szedik össze, tenyésztenek egy bizonyos fajtát rá.] Ettől függetlenül nyugodtan feltételezhetjük, hogy a legtöbb koreainak már nem kedvenc nasija a kutyahús. Nyugodtan hagyhatod, hogy egy koreai megsimogassa a kedvencedet... Már ha nem ijed meg a kutyától.

A kutyahús fogyasztása csökken, a háziállattartás pedig egyre növekszik. Sajnos az elhagyott kedvencek száma növekvő gondot okoz, hiszen a koreaiak még csak most tanulják, hogy az állattartás felelősséggel jár. Több infót tudhatsz meg a kutyák sanyarú sorsáról Koreában, és segíthetsz támogatni helyi menhelyeket ezen a linken: Dog and Animal Rescue in South Korea: A Dog’s Last Hope.

A kutyahús fogyasztásának csökkenéséről egy remek cikk.

7. Csordaszellem

bowing

Ha valami baj történik Dél-Koreában, biztos lehetsz benne, hogy az amerikai média rákeni majd a konfucianizmusra. Ha lezuhan egy gép: a konfucianizmus hibája. Amikor elsüllyed egy hajó és több száz diák meghal: a konfucianizmus hibája.

Álljunk meg egy percre, jó? Repülők lezuhannak és hajók elsüllyednek Amerikában is. Általánosságban véve is, ugyanaz a sz*rság, ami Koreában megtörténik, Amerikában is megtörténik. Mégis, ha Amerikában történik tragédia, a koreaiak nem kezdenek el ujjal mutogatni, hogy "az individualizmus hibája", meg "a zsidó-keresztény értékrend hibája".

Annak ellenére, hogy van filozófia kurzus a főiskolákon, a legtöbb amerikainak lövése sincs a konfucianizmus mibenlétéről. A felületes ismeretekkel rendelkezés nem teszi lehetővé, hogy megértse valaki azt, hogyan hat egy komplex filozófiai rendszer egy másik kultúra mindennapjaira.

A Sewol tragédiáját követően a nyugati újságírók azonnal a konfuciuszi hierarchikus rendszert, a csordaszellemet, az életkor és a tradíciók tiszteletét kezdték hibáztatni. Úgy festették le a koreai diákokat, mint agyhalott zombikat, akik a tradíciók nevében hagyták magukat vízsírba temetni. Valamiért ezek az újságírók azt hiszik, az amerikai diákok hasonló helyzetben csakazértis tennének egy süllyedő hajó kapitányának parancsaira és megmentenék önmagukat. Hiszen az amerikai diákok az individualizmust és az engedetlenséget becsülik - a katasztrófaelhárítás két alappillérét. A konfucianizmusra hárítás helyett az újságírók megnézhették volna mondjuk az interneten a "hogyan meneküljünk meg egy süllyedő hajóról" útmutatóját:

Kövesd az útmutatást. Ez lehet a legfontosabb lépés. Ha nem tudod, hogyan juthatsz biztonságos helyre, a kapitány vagy a legénység tagjai megmondják. A legtöbb hajó legénységét alaposan felkészítik mentőakciókra, és jobban fogják tudni, mit kell tenni ahhoz, hogy biztonságban legyél, mint te tudnád.
Biztos vagyok benne, hogy a cikket nem egy konfucianista írta, és az áll benne, hogy az utasoknak a hatóságok utasításait kell követnie a személyes védelmük érdekében. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: a hatóságoknak való engedelmeskedés egy katasztrófahelyzetben általában sokkal célravezetőbb, mint 400 pánikoló tinédzser, akik ezerfelé futnak, függetlenül attól, hogy milyen kultúrában nőttek fel.

A Sewol tragédiáját a hajó hibás szerkezete, a nem megfelelő ellenőrzés, a teherszállítási limitek rossz szabályozása, amatőr navigáció, elképesztően későn leadott vészjelzés, a hatóságok (pl. a parti őrség) kritikán aluli reagálása és a kapitány azon félelme okozta, hogy az utasok a veszélyes áramlatokkal teli hideg vízben nem tudtak volna úszni. A Sewol tragédiája a szerencsétlen időzítés, emberi inkompetencia és a rossz tervezés miatt történhetett meg. Ezek a dolgok éppen ellentétesek a konfucianizmus tanításaival, nem pedig megszemélyesítik azt.

Még Amerikában is, ha vészhelyzet áll fent, a pilótákra és hajóskapitányokra számítanak az emberek. Tudjuk, hogy ha egy nagyobb tömeg összhangban cselekszik, az életeket menthet egy katasztrófa során. A konfucianizmusra kenni a koreai katasztrófákat egyszerűen léha és felelőtlen újságírás. Általánosságban, ha egy nyugati cikk a konfucianizmust teszi meg egy katasztrófia fő okává, azt kritikus szemmel kell kezelni.

6. A dél-koreaiak félnek Észak-Koreától

koreakim

Ez is egyike az eltúlzott sztoriknak, amelyeket az amerikai média gyakran leközöl. Észak-Korea olyan sokszor fenyegette már meg Délt, hogy a dél-koreaiak gyakran oda sem figyelnek egy-egy ilyen hírre. Miért? Mert a dél-koreaiaknak jobb dolguk is akad, például, hogy milyen ízű kávét kérjenek a Starbucksban, vagy hogyan pózoljanak a következő szelfin. Minden egyes alkalommal, amikor Észak megfenyegeti Délt, az amerikai média túlreagálja a nézettségi mutatók miatt, miközben megpróbálják meggyőzni a nézőket, hogy küszöbön a harmadik világháború. Dél-Koreában viszont minden megy a szokott mederben, ezek a fenyegetések már megszokottak és jelentéktelenek a hétköznapi emberek számára. Hogy tiszta legyen: nem azt mondom, hogy az utca embere nem aggódik Észak-Korea miatt egyáltalán, de az amerikai médiához képest ég és föld a különbség. Nézzétek meg ezt a videót az Eat Your Kimchitől. Ha nem ismeritek Simont és Martinát, adjatok a videónak egy percet, hogy túllendüljön a jellegzetes személyiségükön - az információ és az elemzés igazán megéri.

https://www.youtube.com/watch?v=if-aEz4b3vM&feature=player_embedded

5. A koreai nők odáig vannak a fehér pasikért

[caption id="attachment_2515" align="aligncenter" width="500"]Mooiness.com Mooiness.com[/caption]

Részletesen írtam erről a Myth of White Men and Asian Women cikkemben. A koreai nők nem szeretik a fehér pasikat. A vonzó pasikat szeretik. Némelyikük pedig fehér, ennyi. A ronda fehér pasiknak még rosszabb Koreában két okból: a koreai lányok sokkal válogatósabbak a fizikai megjelenés terén, mint a nyugati lányok, a kulturális és nyelvi akadályok pedig megnehezítik és nem megkönnyítik a randizást.

Bocs, hogy ezt mondom, de a fehér hapsi, aki arról dicsekszik, hogy mennyi koreai csajjal volt dolga, tipikusan a nagyon vonzó, babaarcú, világos hajú, magas gyerek borzalmas személyiséggel. Míg egy nyugati lány beszélgetés közben gyorsan rájönne, milyen ember is valójában, a koreai nők esetében a nyelvi és kulturális korlátok ezt nem teszik lehetővé, így ezek a férfiak tovább ténykedhetnek. Vagyis az ilyen férfiak nyugodtan tudnak randizni Koreában, mert ezek a korlátok segítenek elfedni a hibáikat.

Általánosságban véve azonban a legtöbb koreai férfi és nő komolyan csak koreaiakkal randizik. Bár vonzhatja őket egy egzotikus kaland, hosszú távon kapcsolatot kialakítani egy koreaival igazi kihívás egy külföldinek.

Természetesen jó néhány kivétel is akad, sikertörténetek is léteznek. Ha Koreában élsz, kövesd a szíved! Ha viszont Amerikában vagy és azt hiszed, a fehérségeddel lenyűgözöd majd a koreai nőket, inkább maradj otthon.

4. A nyugati nőknek nem tetszenek a koreai férfiak.

Háromféle nyugati nő van: akik sosem fognak koreaiakhoz vonzódni; azok akik úgy jönnek Koreába, hogy tudják, a koreai pasik ellenállhatatlanok; és azok, akik "átállnak". Higgyetek nekem, az utóbbi csoport egyre nagyobb.

Míg Koreában voltam, ki voltam készülve a koreai pasiktól. Jó pár olyan nyugati nő zúgott beléjük, akikkel magam is szívesen randiztam volna. Ráadásul, szinte lehetetlen velük versenyezni. Szinte mindig stílusosan öltöznek, tökéletesen kombinálják és rétegezik a tiptop öltözéküket. Legtöbbjüknek sűrű, tökéletes haja van, amit királyul lehet formázni. Sokkal aggresszívabbak a társadalmi helyzetekben, mint azt hiszik róluk. Végül pedig, sokuk magas, vékony, és lassabban öregszik, mint Melisandre a Trónok harcában. Csak idő kérdése míg az összes nő a világon rá nem érez a koreai pasikra.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_T4IeclSut4

3. A koreaiak csendesek és nem isznak.

[Szerk: Ez kifejezetten amerikai sztereotípia lehet, itthon még nem hallottam ilyen kijelentést]

Elnézést a koreaiaktól, de nem vagytok csendesebbek mint a külföldiek, csak mert megbabonázva bámuljátok az okostelefonotokat a metrón. Legyen az egy csapat adzsossi, akik hegymászásra készülnek vagy szodzsut vedelő főiskolások, a koreaiak ugyanolyan hangosak, ha nem hangosabbak, mint a külföldiek. Láttál már valaha koreai turistacsoportot külföldön? HANGOSAK. Nézzétek meg az alábbi videót, az egészet érdemes, de ez a rész a 30. másodpercnél kezdődik.

https://www.youtube.com/watch?v=8Zgw-o3CzHM&feature=player_embedded

Persze a koreaiak hangerősítője a szodzsu, a fermenált rizspálinka, amit gyakran neveznek a szegény ember vodkájának. Aki nem tudná, egy átlagos koreai 13,7 adag égetett szeszt iszik meg egy héten, dupláját egy átlag orosz fogyasztásának. Komolyan, a koreaiak bemennek egy csemegeboltba és úgy nyelik a szodzsut, mint más a vizet. Kapatos állapotban a koreai férfiak ugyanúgy verekszenek és agresszívan nyomulnak a nőkre, mint ahogy a világ bármely táján teszik azt a részegek.

Az ivás része a koreaiak "dolgozz sokáig, mulass keményen" kultúrájának. A koreaiak hosszú ideig dolgoznak és merev hierarchiát kell betartaniuk. Gyakran elvárt, hogy a főnökök és az alkalmazottak együtt igyanak, így mutatnak tiszteletet egymás irányába. Ezen felül az ivás gyakran segít kiengedni a gőzt és erősíteni a kapcsolatot a munkatársak között olyan módon, amilyenre a munkahelyen egyébként nincs lehetőség.

https://www.youtube.com/watch?v=kRxGYfh3SXI

2. A koreaiak tudnak angolul.

Ez részben igaz. Koreában 2011-ben 15 billió vont költöttek angol nyelvoktatásra, a GDP 1,9%-át. Felsőtagozatban és középiskolában a gyerekek átlagosan 15 548 órát töltenek angoltanulással. Sajnálatos módon a koreaiak 54 ország közül a 21. helyen végeztek az angol nyelvtudás felmérésén. Más országokban, például a Fülöp-szigeteken sokkal folyékonyabban beszélnek angolul, annak ellenére, hogy Korea ekkora összegeket költ az oktatásra.

Bár ez egy hatalmas téma, a legtöbb diákot, akit tanítottam, nem érdekelte az angoltanulás. Korea kompetitív társadalmú ország, az angolt sokszor mérőeszközként használják a felvételi vizsgákon vagy az állásinterjúkon. Így a legtöbben azért tanulnak angolul, hogy jól teljesítsenek a teszteken, és nem azért, hogy megtanuljanak beszélni. Mivel Koreának erős a hazai kultúája (Kpop, Kdrama, internetes fórumok, videojáték-közösségek), így nincs motiváció a diákok számára, hogy megtanuljanak angolul. P. Tabors így ír a One Child, Two Languages című könyvében:

A gyereknek akarnia kell kommunikálnia a nyelvet beszélő emberekkel, ha azt akarjuk, hogy elsajátítsa a nyelvet. Kutatások szerint az idegen nyelvet tanuló gyereknek megfelelő motivációra van szüksége ahhoz, hogy elkezdjen új nyelvet tanulni.
(ESL-tanárok, jegyezzétek meg, a ti dolgotok az, hogy szórakoztatóvá tegyétek az angoltanulást, hogy a gyerekek akarjanak tanulni, és nem az, hogy unalmas nyelvtani, beszédgyakorlati, írás- és magnóhallgatásos feladatokkal elvegyétek a kedvüket.)

Sajnos a nyelv valódi elsajátításával szemben az írásos tesztek iránt van igény, és ez azt jelenti, hogy a koreai lakosság jó része ért ugyan valamicskét angolul, de szenved a valóságos kommunikáció során.

https://www.youtube.com/watch?v=7X3PM25pr0g&feature=player_embedded

1. Az egészségügy biztosan félelmetesen rossz lehet

Ha van valami, amit szeretném, ha az amerikaiak megértenének a Koreában töltött időmmel kapcsolatosan, akkor az az, hogy Dél-Korea és sok más iparosodott állam is jobban felszerelt egészségüggyel rendelkezik, mint Amerika. Bár a koreai egészségügy minőségileg hasonló, mégis elérhetőség és megfizethetőség tekintetében meghaladja az amerikait.

Műtét Koreában

Az arcüregproblémámmal Koreában először egy háziorvoshoz mentem. Arra számítottam, hogy gyorsan felír valami antibiotikumot, de ő azonnal egy specialistához küldött, amikor elmeséltem neki, hogy régóta szenvedek az arcüreggel. Még aznap fogadott egy fülorrgégész, bár arra nem készültem fel, ami ez után történt. A fülorrgégész felfedezett egy tumort az orrom mögött, ami 90%-ban elzárta az orr- és arcüreget. Volt rá némi esély, hogy rosszindulatú, de később kiderült, hogy gyerekkorból visszamaradt orrpolip.

Bár sokszor volt gondom az arcüreggel és számos általános orvosnál és fülorrgégésznél jártam Amerikában, a koreai orvosok végeztek először endoszkópos vizsgálatot,  néztek bele ténylegesen az orromba. Úgy tűnik az otthoni orvosok megelégedtek azzal is, hogy találgatták, mi lehet a bajom. Nem küldtek specialistához vagy végeztek vizsgálatokat, mert az drága lett volna. 29 éven át az amerikai orvosok azt hajtogatták, hogy allergiás vagyok (a koreaiak ezt azonnal megcáfolták azzal, hogy ténylegesen elvégezték az allergiavizsgálatot, és nem tippelgettek) és gyenge az immunrendszerem. Ezzel szemben a koreai orvosok az első vizsgálaton megtalálták a tumort és egy hónappal később ki is vették. Sosem voltam jobban még.

Költségösszehasonlítás

Az orrpolip eltávolítása 500 dollárba (145 ezer Ft) került biztosítás nélkül. Amerikában ugyanez biztosítás nélkül 5-7000 dollár (2 millió ft) lett volna. Ha volna biztosításom Amerikában, akkor a 10% önerő is kb ugyanannyi lett volna, mint a teljes műtéti költség Koreában.

Négy éjszakát töltöttem a kórházban. Kaptam infúziót, fájdalomcsillapítót és más gyógyszereket, valamint vizsgálatokat. A kezelésem végösszege 1600 dollár (465 ezer Ft) volt és a biztosítóm a felét állta.

Összehasonlításképp: egy éjszaka egy amerikai kórházban 2092 dollárba (606 ezer Ft) kerül. Ebben nincs benne semmilyen ellátás, gyógyszeres kezelés vagy vizsgálat. Az amerikai biztosítómnak 13 ezer dollárt (3,7 millió Ft) számláztak volna ki a műtétért és a kórházban töltött időért.

Idióta, a profit számít

Koreában a Nemzeti Egészségbiztosító felügyeli és szabályozza a leggyakoribb eljárások és gyógyszerek, kezelések árát. Másszóval, korlátozzák az egészségügyben szerezhető profitot. Állítólag az árszabályozás hiányhoz vezet és az orvosoknak több beteget kell ellátni, de én egyszer sem tapasztaltam ilyesmit. Igazából a diagnózis, kezelés és az egészégügy minősége, amit tapasztaltam, sokkal jobb és alaposabb volt, mint Amerikában.

Korea megtanított rá, hogy a fizetős egészségügy nem maga az ördög.

Talán inkább a túlzott profitéhség az.

Ha szeretnétek többet megtudi, az Ask a Korean blogon mindent megtalálhattok a koreai egészségügyi rendszerről.

newheart

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr7412081873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorawayo 2015.08.13. 19:45:43

Érdekes cikk lett, köszönöm, az idődet amit rászántál a cikk fordítására. :) A férfiasság résznél, pedig nem hiszem el, hogy sok amerikai (és nyugati) ember ezen lovagol... :D De az ázsiai lányoknak pedig a szemükön röhögnek (olvastam már ilyet is). Erről eszembe jutott egy kép: http://31.media.tumblr.com/tumblr_lw8vzyXODX1ql45tto1_500.jpg és milyen igaz khm... :D

Szabó Liliána 2015.08.15. 22:23:22

Szia! Öröm volt olvasni ezt a bejegyzést, nagy Dél-Korea rajongó vagyok már évek óta, de más az, ha az ember nézi az elidealizált sorozatokat, és más, ha egy magyar ember saját élményeit olvashatja. Egyébként ezután csak még pozitívabb lett a véleményem róluk. :)És igen, rengetegen vonzódunk a koreai pasikhoz :D

Xiaolongimnida 2015.08.25. 10:09:53

:D

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) japán (2) Japán (41) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása