Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Drámapercek: két hihetetlenül izgalmas hét

Imádom az akcióthrillereket, de sorozatban nem szeretem őket nézni, mert egyszerűen megöl az izgalom, a sok cliffhanger és a koreai sorozatokra jellemző "alázzuk meg a főszereplőt, de úgy, hogy már a nézőnek is fájjon" hozzáállás. Úgyhogy ezt a sorozatot is körömlerágva és összeszorult gyomorral néztem végig.

TWO WEEKS

twoweeks

A Two Weeks (Két hét) története akár amerikai filmsablon is lehetne, feldolgozták már sokan sokféleképpen. A pitiáner bűnöző Theszan amolyan ki vagyok én vagyok Józsi a gáton, akinek nagy a pofája, de akaratereje nem sok van, és persze fülét-farkát behúzza, ha a nagyfőnökkel kerül szembe. Nem túl szimpatikus főhősünk megismerkedik egy gyönyörű főiskolás lánnyal, Inhjével, méghozzá elég komikus körülmények között: hogy bebizonyítsa haverjának, hogy a plázson hableányként feszítő csaj csak egy szobor, szépen odamegy hozzá és belemarkol a mellébe. Hupsz, a csaj valódi! Így kezdődik a kapcsolatuk, de nem végződik jól. Mun nagyfőnök ugyanis ki nem állhatja Theszant, és mivel se családja, se senkije nincs az árvaházban felnőtt srácnak, könnyű célpont bepalizásra. Mun megfenyegeti Theszant, hogy elteszi láb alól Inhjét, ha nem vonul börtönbe egy olyan testi sértésért, amit Mun követett el. Theszan, aki épp akkor tudja meg, hogy Inhje babát vár, félelmében elrángatja Inhjét egy klinikára, és ráförmed, hogy vetesse el a gyereket, mert ő nem akar ilyen fiatalon apa lenni. Azzal a tudattal vonul börtönbe Mun helyett, hogy Inhje elvetette a gyereket.

Nyolc évvel később Theszan egy zálogházban dolgozik, és mellette szépasszonyoknak udvarol pénzért cserébe. Egyszer azonban felkeresi Inhje azzal, hogy bár gyűlöli ezt kérni tőle, szüksége van a segítségére, megszülte ugyanis a kislányukat, a nyolcéves Szudzsin azonban nagyon beteg, csontvelő-átültetésre van szüksége, és már kifogytak a lehetséges donorjelöltekből. Csak annyit kér Theszantól, menjen el a tesztre. Theszan ezt megteszi, s kiderül, megfelelő donor a kislány számára. Ki is tűzik a műtét időpontját, két héttel későbbre. Csakhogy ekkor jön a fordulat: Mun főnök megint szerencsétlen Theszant palizza be, ezúttal egy ügyészségi besúgó lány megölését keni rá olyan hihetően, hogy Theszannak nincs menekülési módja. Ráadásul az ügyben nem más nyomoz, mint Inhje jegyese, Im Szungu nyomozó, aki a sajátjaként szereti Szudzsint. Miután Mun a börtönben megpróbálja megöletni, Theszan az első adandó alkalommal megszökik, és kezdetét veszi a két hetes idegölő bujkálás, menekülés, miközben Theszannak valahogy be kell bizonyítania, hogy ártatlan és időben odaérni a műtétre.

Nem lehet ráismerni

Mármint I Dzsungira (Lee Jun-ki). Pedig játszott már kemény fiút több sorozatban és filmben is, megpróbálva lesöpörni a róla kialakult "gyönyörű arcú", "nőiesen szép" jelzőket, itt mégis egy olyan oldaláról ismerjük meg, hogy ihaj. Míg azért mondjuk az Ildzsimében vagy a Time Between Dog and Wolfban voltak pillanatok, ahol ismét láthattuk a gyönyörű arcú szépfiú énjét, ebben a sorozatban igencsak odavág egyet ennek az imidzsnek. A gondtalan pitiáner kis gerinctelen bűnözőből fokozatosan válik a történet folyamán felelősségteljes édesapává, aki keményen szembenéz saját múltjával és igyekszik felszámolni, hogy megmenthesse kislánya életét. Pálfordulása realisztikusan van megírva, annak ellenére, hogy csupán két hét telik el. És persze közben retrospektíven egy csomó mindent megtudunk a karakterről, hogy miért került oda, ahova, és hogy valójában nem volt ő soha rossz ember, csak hagyta, hogy sodorják a rossz dolgok magukkal - most viszont van egy igen fontos indoka annak, hogy végre megálljt parancsoljon, felálljon és gerincet növesszen: Szudzsin. Theszan sosem szűnt meg szeretni Inhjét, és ez még inkább növeli a kislánya iránti szeretetét is.  Ráadásul külön piros pont Dzsunginak az akciójelenetekért, mert bár eddig is minden sorozatában jórészt maga művelte a dolgokat, itt még külön ügyeltek is arra, hogy látszódjon, nem kaszkadőr csinálja. Márpedig van ebben a sorozatban jó néhány igen súlyos jelenet, mindenféle kőkemény esések, borulások, verekedések, fizikailag igen megterhelő meneküléses jelenetek és Dzsungi fantasztikusan teljesít, mind színészileg, mind fizikailag.

[caption id="" align="alignnone" width="640"] Nem túlzás állítani, hogy kőkeményen megszenvedtették Dzsungit ebben a sorozatban.[/caption]

Remek színészgárda

Bár a sorozat kétség kívül Theszan küzdelme és jellemfejlődése  köré épül, a többi színész is igen jól teljesít. Bár az elején igen nem kedveltem a Kim Szojon (Kim So-yeon) alakította ügyésznőt a hisztis viselkedése miatt, egészen megkedvelhető figurát csináltak belőle a végére. Az Inhjét alakító Pak Haszon (Park Ha-seon) is jól játszotta a kétségbeesett édesanyát, aki próbálja elfelejteni gyermeke édesapját, nem túl sikeresen.  Az Im nyomozót alakító Lju Szujong (Ryu Su-yeong) számomra új arc volt, azoknak, akik nézik a Real Men-t, biztos ismerős viszont. Mun főnököt Cso Mingi (Jo Min-ki) alakítja, ami már csak azért is érdekes, mert az Ildzsimében ő játszotta I Dzsungi (illetve fiatalkori énje) édesapját. A legtutibb mellékszereplő azonban mégis a hétéves I Cshemi (Lee Chae-mi), aki Szudzsint alakítja. Olyan cuki, hogy meg kell zabálni, ráadásul a forgatókönyvíró (aki egyébként egy hölgy) az ő szájába adja a legnagyobb igazságokat.

[caption id="" align="alignnone" width="500"] Az ominózus melltapizós jelenet (Pak Haszon és I Dzsungi)[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="450"] Egy kissé idegbeteg ügyésznő (Kim Szojon)[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="450"] Egy igen jóképű nyomozó (Lju Szujong)[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="1024"] A gonoszok: a képmutató politikusnő (Kim Hjeok) és a maffiózó (Cso Mingi)[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="357"] A koreai terminátor, akinek a főszereplő kivégzése a dolga (Szong Dzserim [Song Jae-rim])[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="500"] Apa és lánya - tényleg olyanok, nem? (I Cshemi és I Dzsungi)[/caption]

Értékelés:

Bevallom az első rész irritált. És mi irritált benne? Dzsungi játéka. Szükségtelenül túljátszottnak éreztem a hőbörgő kispista szerepét. Viszont tény, hogy a 2. résztől úgy csüngtem a sorozaton, mint denevér a faágon. Vannak a történetben logikai hibák és hihetetlen megoldások (mint amikor egy mobiltelefonnal készített videóból kinagyítják a csaj szemét és a tükröződésből megállapítják, hol tartják fogva.... Ezt már a CSI-os epizódoknál is kiröhögték a technikához értő szakemberek). Ettől függetlenül egy jól felépített, nagyon izgalmas és szívbe markoló sorozat, a romantika tényleg minimálisra száműzve, de szenvelgésből is épp annyi van, amennyi kell, mondjuk hozzátenném, hogy Dzsungi még mindig nem tud elég hihetően bőgni. Nem nagyon vannak fölös jelenetek, nagyjából mindegyik kell a sztori megértéséhez és kibontásához. Pergős, gyors iramú sorozat, és a befejezése is reális.

Megnézhető: Gooddrama (angol), magyar felirat

9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr6212081755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) Japán (41) japán (2) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása