Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Amiért itt van vége az amerikai szórakoztatóiparnak

Úgy éreztem ezt a posztot meg kell írnom. Én nem nézek tévét, így az idei MTV VMA díjkiosztót sem láttam, ma néhány ismerősöm hívta fel rá a figyelmem, hát megnéztem az MTV weboldalán.  Elgondolkodtatott, hogy miért is fordul egyre több fiatal el az amerikai szórakoztatóipartól és keres más szórakozást, például K-popot. Talán azért, mert ez a díjkiosztó díszpéldánya annak a fertőnek, amit az amerikai popipar ma zenének és szórakoztatásnak mer nevezni.

Nem megyek végig az összes fellépésen, mert fölösleges, két példát szeretnék kiragadni. Az egyik Lady Gaga fellépése volt, melynek során én-nem-tudom-minek volt öltözve, falba öntött Kőmíves Kelemenné-slash-betépett apácának? Gyakorlatilag idegrángásos rohamban vonaglott, semmi hangon énekelt és performanszának lényege az volt, hogy 30 másodpercenként idióta parókát váltott. Mert ez olyan művészi, és eredeti.  Szóval az eredetiség, a magas művészet az lenne, hogy extrém dolgokat művelek a színpadon, idiótának öltözöm, vonaglok szétnyílt ajkakkal elmosódott sminkben és közben jelentőségteljesen bámulok a kamerába?

[caption id="" align="alignnone" width="300"] Fotó: Getty Images[/caption]

A másik, akitől kibuktam, Miley Cyrus volt, aki mindössze 20 éves és nem mellékesen, mivel gyereksztár volt, sok millió nagyon fiatal lány példaképe. Ez a  leányzó a VMA színpadán gyakorlatilag olyan 'performanszt' adott elő, hogy egy bárcás kurva megsértődne, ha lekurváznám Mileyt, és teljes joggal tenné, ez ugyanis valami olyan közönséges egy előadás volt, hogy az embernek hányingere támadt, és amerikai ismerőseim szerint, akik élőben nézték, a helyi közönség arcáról se a művészet imádata, hanem a döbbenettel vegyes undor volt leginkább leolvasható. A kis hölgy fehérneműben vonaglotta végig az 'előadást', melynek során fogdosta a nemi szervét, egy nagy habkesztyűvel gyakorlatilag masztrubált, aztán a csíkos gatyában belibegő valami Robin Thicke (ne kérdezzétek az ki) ágyékának feszítette a hátsóját, majd megdörzsölgette a habkesztyűvel a művész úr dárdáját és közben úgy nyalogatta a száját, mintha Kovi pornóvideójában szerepelne épp.

Ezek kérem, a mai amerikai popzene színjava, a leghíresebb, legelismertebb, tucatnyi díjra jelölt előadói a szakmának, akikre fel kéne nézni, akiket isteníteni kéne, akik példaképül állnak a gyerekeknek. Hiszen a polgárpukkasztás alpári módjától lesz valaki igazi művész, ugye?

És a legjobb az egészben, hogy a K-popot nevezik közönségesnek és silánynak azok az emberek, akik a Miley Cyrus-féle produkciókat fantasztikusan eredeti és művészi alkotásnak tartják. Tartsak hatásszünetet?

[caption id="" align="alignnone" width="336"] Miley Cyrus művészi és eredeti performansza. Fotó: Yahoo[/caption]

<

p>A másik oldalon ott a nyugati kritikusok által földig pocskondiázott koreai popzene, hogy megcsinált, hogy szalagon gyártott, hogy "robotikus". Ez biztos mind igaz, de tényleg attól lesz Miley Cyrus eredeti és nagy művész, hogy gyakorlatilag épp hogy le nem szopta azt a fickót a színpadon? Lehet, hogy a koreai előadókat szigorú szerződések kötik, és lehet, hogy hetente hoznak ki új bandákat, és lehet, hogy ők is rámennek a látványra, de azért normális keretek között. A polgárpukkasztást is lehet sikkesen csinálni, nem pedig alpári módon. A K-popban azért még mindig az a fontos, hogy az a performansz szórakoztasson, adjon valamit a nézőnek, nem pedig öncélú seggriszálás legyen, mert-én-vagyok-a-dögös-celeb.

És még valami.

Valami, amit az amerikai sztárok úgy tűnik, eléggé elfelejtettek. Megköszönni, hogy felléphettek. Az ilyen Miley Cyrus-féle dívák úgy veszik, köszönje meg nekik a közönség, hogy 'megtisztelték' jelenlétükkel az eseményt. Ezzel szemben a legnagyobb koreai sztárok azzal kezdik a koncertet a felvezető egy-két dal után, hogy földig hajolnak és megköszönik az embereknek, hogy rájuk szánták az idejüket és a pénzüket. Sőt, még a reptéren rájuk váró rajongóknak is meghajolnak, függetlenül attól, mennyit repültek és mennyire fáradtak. Nem felejtik el a legrövidebb fellépés végén sem megtenni ugyanezt. Ők még nem felejtették el, hogy azért lehetnek akkora sztárok, mert az a sok ember így akarta. Persze, mondhatjuk, hogy a koreai kultúra és neveltetés is közrejátszik ebben, és talán épp ettől olyan szép az egész. Hogy van tiszteleti kultúrájuk.

Itt és most van vége az amerikai szórakoztatóiparnak. Elkezdtek süllyedni, a mocsár pedig mély és nagyon húz lefelé. Itt az idő, hogy a K-pop-ügynökségek megragadják az alkalmat és megmutassák az embereknek, hogy vannak még olyan előadók, akik valóban a művészetért és a rajongókért élnek, és nem csak úgy a feneküket riszálják, mert az milyen poén.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CLKtiCh2oyg]
2PM Junsu meghajol a rajongóknak a reptéren

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4w2qrNWT14E]
Kim Junsu meghajol a közönségnek koncert közben

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5012081687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsanett 2013.08.26. 22:44:22

Wááááá!!! Elsőre csak ennyi, kérek pár percet...... Annyira de annyira igazad van! KÖSZÖNÖM! Megfogalmaztad, amit én nem nem tudtam volna. Vicces mert pont a minap gondolkoztam el ugyanezen és pont erre jutottam, hogy miért is IDOLOK vannak Koreában és miért CELEBEK Amerikában. És a ráadás, hogy ma meg minden ezzel a "szennyel" volt tele: TV, rádió, internet, minden. Lényeg a lényeg örülök, hogy én olyanékért rajongok, akikre felnézhetek és ha kell képen is törlöm azokat, akik leszólják úgy hogy mindössze annyit tudnak az egészről zenei életükről, hogy "Gangnam Style" és akkor még sokat is mondta. Végtelenül hálás vagyok a cikkért!

xiaolongimnida 2013.08.26. 22:57:46

örülök, hogy egyetértesz vele :)

Marianna.Nermai 2013.08.26. 23:09:02

Teljes mértékben egyet értek. Az amerikai popipar "csillagai" már úgy ragyognak, amennyire a toalett papír a wc csészében. Sírhatnékom van, ha csak arra gondolok, hogy még mindig ők a vezetői a pop műfajnak. (Jó, talán durván fejeztem ki magam... sőt, nagyon is.) Vannak kivételek, de akiket a posztodban megemlítettél, igenis rontják azt a bizonyos színvonalat. Szerencse, hogy az ellentétek itt is megjelennek. A Kpop. Tucatnak tucat, ezt nem is tagadhatom, de a koreai előadók megadják azt a tiszteletet, amit az úgy nevezett "világsztárok" nem; úgy ahogyan mondtad. Hosszabban ragoztam, mint kellett volna, de a lényeg, hogy egyetértek, bár sajnálva írom ezt le. Régen (mondjuk három-négy éve) egy amerikai vs koreai fellépésen nehéz lett volna a mezőny (attól függ :D), de mára már úgy hiszem a primitívség olyan szinten mélyre hatolt nyugaton, hogy a Kpop csont nélkül lemosna egy Miley kaliberű előadót. Sokszor rosszul, durván fejeztem ki magam, de egy szó, mint száz: a Kpop tör felfelé, míg az amerikai színvonal egyre csak süllyed. Jó cikk lett! :)

Raina 2013.08.26. 23:21:42

Hát néztem ma a fókuszt és csak pislogtam tátott szájjal és habogtam, mint valami hal. Ez szörnyű. Ahogy néztem én éreztem kínosan magam, pedig nem kellene. Miley szerintem egy drogos ... lett. Eleve már ahogy kinéz. És a viselkedése már említésre sem méltó. Lady Gaga nem okozott nagy meglepetést, hisz ő mindig ezt csinálta. Nem volt benne újdonság. De az, hogy az ilyen 'zenét' hallgató emberek szólják le az ázsiai zenét, nem csak a kpop-ot. Bármelyik más ázsiai országét, egy kicsit durvának tartom. Az ilyen embereknek se hallásuk nincs, és se agyuk. Nem hiszem, hogy innentől kezdve bárkinek joga lenne ahhoz, hogy leszólja az ázsiai zenét. Nem mintha eddig lett volna.

Annie 2013.08.26. 23:25:31

hát, megnéztem ezt a Miley akárkit (nem végig, mert nem mertem megvárni, amíg feldugja magának a mikrofont), azt hiszem, nem sokat veszítettem, hogy eddig nem ismertem (illetve talán annyit, hogy ha tényleg cuki gyereksztár volt, akkor érdekes lett volna végignézni a fokozatos elkurvulását, az ilyesmi sokadjára is vicces :D) ez a kilógó nyelv amúgy betegség nála, vagy csak ennyire melege volt? a Robin Thicke az a csávó, tudod, akinek egész nyáron nyomatják azt a dalát, amiből sokadjára is csak annyi marad meg az emberben, hogy "he-he-he". a harmadik fellépőt nem ismerem.

Macsek 2013.08.26. 23:39:01

Hello! Én maximálisan egyet értek ezzel a véleménnyel és rátapintottál a lényegre, de úgy vélem hogy annak a mocsárnak sose lesz feneke. Annyit változott a világ hogy a Kpop nagyobb teret kapott és sok más emberhez eljutott akik nem voltak kíváncsiak a nyugati szennyre. De lássuk be mindig is voltak, most is vannak és mindig is lesznek akik az "amerikai popzenét" szeretik, illetve azok akik mást választanak inkább. Megosztottság mindig lesz. És a hülye embernek magyarázhatja egy értelmes hogy az amit hallgat szar, mert ő az ellenkezőjét fogja gondolni. A lényeg hogy örüljünk hogy nekünk és még jó néhány embernek több esze és jobb ízlése van a zene és azok előadása terén. :)

bea 2013.08.26. 23:45:24

Én is részben egyetértek a cikkeddel, viszont ez nem csak a 'sztárokat' minősíti hanem magát a közönséget is. Ez azért jöhetett létre mert van rá igény. Miley és társai azért nem tűntek még el a süllyesztőben mert van rá kereslet. Igaz, hogy az amerikaiak többsége mind birka és csoda hogy még nem bégetnek, de azért nem minden fehér és fekete. Mindenhol vannak igényes és kevésbé színvonalas dolgok, ahogy koreában is.

visuo 2013.08.26. 23:52:42

Szia! Van arról statisztikád, hogy az amerikai/európai közösség mennyire szokott át kpopra? Z

visuo 2013.08.26. 23:57:30

meg azért ne várj a popzenétől magasművészetet, mert a popzene (populáris zene = tömegzene), akár amerikai, akár európai, akár koreai, mindig a tömeg igényeihez alkalmazkodik. magasművészeti elemek csak a vizualitásban jelennek meg: videók, meg díszlet.

mona (@arirang7879) 2013.08.27. 00:17:42

. Kedve Xialong ! Teljesen egyetértek veled. Mivel a popiparban hatalmas pénz van, mindenki a maga kulturális evolúciós szintjén próbálja magához ragadni. A nyugati popkultúrán nevelődött fiatalok figyelmét már egyre sokkolóbb látvánnyal próbálják odavonzani. Az ingerküszöb egyre nő, egyszer csak majd visszacsap, reménykedjünk. Az optimizmusom azt mondja, talán nem ennyire általánosan rossz a helyzet nyugaton és mivel a keleti popvilágot is üzleti érdekek motiválják ott sem teljesen rózsás a helyzet, ez pedig kicsit aggasztó. Itt hatalmas verseny folyik és itt is közeledik már az a pont mikor már nem lesz elég a szép nyugatias arc (!?), csinos külső, különleges színpadi megjelenés. Eszembe jut ezzel kapcsolatban a kitűnő blogger, Gábriel mondása, aki valahogy úgy jellemezte a koreai lánycsapatokat, hogy a magánéletben szende szüzek a színpadon viszont olyan mozgásokat végeznek mintha egy bordélyházban táncolnának. Nekem inkább sokszor nevetséges, amikor 40 kilós pipaszárlábú 18 éves lányok pucsítanak és vonaglanak "szexisen". Visszatérve az eredeti gondolathoz, nagyon kíváncsi vagyok merre fog fejlődni ez a világ, én drukkolok - a zenének.

Rita 2013.08.27. 06:36:53

Nagyon jól látod! Köszönöm a cikket! :D

szokola 2013.08.27. 09:44:16

Nekem is nagyon tetszett a cikked, pontosan megfogalmaztad azt, amit én is érzek. Nem véletlen, hogy már én se hallgatok nagyon mást, csak távol-keleti zenéket.

Kitty 2013.08.27. 14:07:17

Hát én mindennel egyet értek ami ebben a cikkben áll, csak azzal nem amit Lady Gagáról írtál. Rendben, nagyon abszurd, nagyon hatásvadász, de Gaga tud ha kell. Nézd meg azokat az előadásait ahogy el szál zongorával énekli el a dalait. Viszont Miley... ki kéne tiltani a médiából. :D Ahogy írtad - rengeted fiatal példaképe volt, a 8 éves kislányok Mileys tolltartóval meg iskolatáskával rohangáltak és némelyikük rohangál is a mai napig... egy ILYEN senkiházinak az arcképével. Gratulálok neki, és ha ezek a gyerekek kamaszodnak, és folytatják az ő követését, mi lesz belőlük? Drogos k*va? Fantasztikus, bravo... Éppen erről van szó... ennyi a különbség K és Ny között. A tisztelet. (nyiiiiilván ott is vannak ótvarságok, de nem ennyi, és nem ez az alapvető)

Másikoldalról 2013.08.27. 14:55:10

Van igazság abban amit mondasz.... DE! Pont nem beszéltél azokról az amerikai sztárokról akikre igenis fel lehet nézni. Mert belőlük több van. És hogy az amerikai popnak itt van vége? Kételkednék. Örülök ha nektek tetszik ez a szabványzene, izlések és pofonok. Mielőtt lehurrognátok hogy nem tudok semmit a zenétekről, igenis tudok. És NEKEM nem tetszik. Persze ez embertől függ. Abban igazad van, hogy Miley Cyrus botrányos és Lady Gaga ruhája finoman szólva ultragáz. De vannak rajtuk kívül tehetséges, csodálatos előadók. :)

Anonymus 2013.08.27. 14:55:56

A mai újság még rátett egy lapáttal, nem undorító, áááá...csak gusztustalan. http://velvet.hu/trend/2013/08/27/a_vma_legbizarrabb_legvillantosabb_oltozekei/

egy régi muzsikus 2013.08.27. 14:58:53

A legfontosabbról nem esett szó. Zenélni szoktak ezek a sztárocskák? Ákár Miley, akár a koreai előadók. Mert ott kezdődött a baj, amikor erről először elfeledkeztünk. Meggyőződésem, hogy a silány zene is több, mint a nulla zene. Márpedig, a mai zenegyárakban no cukor, no íz, no zene készül.

Kazuhiro 2013.08.27. 17:26:01

Teljesen egyetértek veled, többet nem is tudok mondani. Nagyon tetszett a cikked. c:

Dénes Szabó 2013.08.27. 20:03:16

Nagyon egyetértünk.

Odori 2013.08.28. 15:01:48

veled van tele a facebookom :DD teljesen egyetértek a cikkel, köszönöm, hogy megírtad (:

choa. 2013.08.29. 13:31:22

Azért a nyugati és a keleti "szexis" előadásmód között mégiscsak van különbség. Az amerikai sztárok vonaglanak, míg a koreai sztárok leginkább táncolnak. A kemény tánckoreográfia, akármennyire is tartalmaz szexuális töltetű mozdulatokat, az mégiscsak tánc. Mellesleg, segget rázni és csípőt tekergetni sem mindenki tud annyira művészien, mint ahogy a koreai lánybandák csinálják. :3

bea 2013.08.29. 18:10:26

Talán még nincs vége mindennek (: http://www.mtv.co.hu/news/slagerlistas-dalt-irt-a-96-eves-bacsi-top10

xiaolongimnida 2013.08.29. 19:15:22

A szexis tánc és a twerk nem ugyanaz a dolog, az egyszer szent. De most már Koreának is van twerking lánybandája, juhú! (remélem jól bebuknak, nem kell az ilyen szemét a Kpopnak, maradjon csak Amerikában ez a trend... remélem nem kezdik el a többiek is eltanulni, mert sikítófrászt fogok kapni.)

xiaolongimnida 2013.09.22. 20:10:06

szia, nem nincs sajnos.

xiaolongimnida 2013.09.22. 20:11:28

sose hallottam a csákó dalát, talán jobb is így :D

aldebaran_hun 2014.07.24. 15:03:45

Szia! Újabb poszt, amivel egyetértek. Számomra egyébként az a legelképesztőbb, hogy egy olyan valaki, mint Chris Brown még mindig sztár. Nem mintha Amerikában (vagy a világon egyébként mindenhol) ne lennének egy kaptafára készült számok, vagy éppen az a legröhejesebb kritika, hogy a kpop másolja az USA zenét. Mintha ez máshol nem így lenne. Vagy most sajátítsuk ki? Azért mert a jazz őshazája New Orleans, ezért aki 1930 után a világon másutt jazz-t ad elő az utánoz? Miley Cyrust inkább hagyjuk, a lányaim kedvelik a Disney miatt, és akkor jönnek azzal, hogy anyu nézhetünk a google-on MC képeket? És akkor előjönnek ezek… Nem akarok ítélkezni, de az ilyen produkciók engem sem szórakoztatnak. De nem is szexik. Sőt még csak megbotránkoztató sem, inkább csak közepesen szánalmas. Erről egyébként nekem meg az jutott eszembe, hogy akkor most ezután mi lesz a következő? Hogy fogja ezt az eljövendő szexi koncepcióval előrukkoló énekesnő überelni? … Amúgy meg ott van akkor az “utánzat” Sistar lánycsapattól az Alone. Na, az baromira szexi női szemmel is.

aldebaran_hun 2014.07.24. 15:10:36

Általában a tanoncidejük alatt mind tanulnak hangszeren játszani (alap a zongora, vagy a gitár, még ha csak nagyon minimális szinten is), sokan érdeklődésből, több hangszeren is játszanak, zenét szereznek, szöveget írnak, koreografálnak, klipet rendeznek. Az már egy teljesen más tészta, hogy mennyire tudják ezt megmutatni, hála az általában kemény szabályokat felállító, és kontrolláló ügynökségüknek.

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) Japán (41) japán (2) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása