Télen-nyáron sláger a kimcshi, nem véletlenül: a csilipaprikának köszönhetően télen fűt, nyáron hűt. Gyors vacsorának is kiváló az alábbi recept, hiszen fél óra alatt elkészíthető két személyre.
Hozzávalók:
1 konzervkimcshi (ha van otthon házi, még jobb)
1 tonhalkonzerv (nem az apróbbik, hanem a normál méretű)
két szál újhagyma
1 kanál kocshudzsang csilikrém (ha nincs otthon, itt egy recept a helyettesítésére)
fél doboz nem füstölt tofu
1 kiskanál cukor
szezámolaj
köretnek főtt rizs
A konzervkimcshit beleborítjuk egy laposabb edénybe (kiválóan alkalmas pl. a fedővel rendelkező kerámiawok), a levével együtt. Ha házi készítésű kimcshit használunk, és egész fejes kínai kelből van, szeleteljük kisebb darabokra. Mehet mellé a tonhalkonzerv (az olajos levet öntsük le róla előtte), a feldarabolt újhagyma és a kocshudzsang. Felöntjük vízzel annyira, hogy ellepje (ne legyen túl sok, a ccsige nem leves!). Egy kis kanál cukorral megszórjuk, lefedjük és nagy lángon tíz percig rotyogtatjuk. Mivel semmi olyan nem fő benne, aminek sok idő kellene, levesszük a fedőt, vele együtt a lángot és 5 percig kicsit főzünk el a vízből. Ezután mehet rá egy fél doboz tofu felszeletelve (vagy kevesebb, van, aki annyira nincs oda a tofuért, igazából el is hagyható). Újra lefedjük, a tofuval 3-4 percet főzzük közepes lángon, aztán el lehet zárni. Pár csepp szezámolaj hozzáadása után tálalható, főtt rizs mehet mellé köretnek.
[caption id="attachment_2444" align="aligncenter" width="655"] Még forró[/caption]
Eredeti recept: Maangchi
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.