Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Hogyan nem lettem mégsem szaszeng, avagy FTISLAND-őrület Párizsban

Hivatalos koncertriportot ne várjatok most, azt már megírtam a Hellokpopnak, most inkább a személyes élményeimet osztom meg veletek a január 16-17-i párizsi FTISLAND-koncertekkel kapcsolatosan.

Nehéz az európai K-pop-rajongó élete, ezt mind tudjuk. Ha van is koncert, jobbára valahol Nyugat-Európában, horror árakon, plusz utazás, szállás és egyéb költségek. Ennek ellenére belevágtam, mert az FTISLAND a harmadik legkedvesebb bandám a BIGBANG és a JYJ után a földkerekségen. Hosszú útunk volt Fanni barátosnémmal, Brüsszelbe kellett repülni, mert a koncert napján csak délutáni járatok voltak Párizsba. Hajnalban keltünk, reggel kilencre értünk Brüsszelbe, vonattal fél egyre Párizsba. Épp hogy szusszantunk egyet a szálláson, máris indulni kellett a koncert helyszínére, ahol már 4 órakor ez fogadott minket:

[caption id="attachment_2095" align="aligncenter" width="600"]Végtelen hosszú sor a La Cigale előtti járdán Végtelen hosszú sor a La Cigale előtti járdán. Volt, aki már hajnal óta ott ácsorgott.[/caption]

A széles út közepén húzódó járdasor (kicsit mint az Andrássy úton, olyan) közepén végestelen végig álltak a rajongók, míg a La Cigale előtti közvetlen járdán a VIP-belépősök sorakoztak várva a high-five (pacsizós) eventre. Később azt olvastam több rajongótól is, hogy alig emlékeznek a high-five-ra, annyira gyorsan elvonultatták őket a srácok előtt. Míg a VIP-sek pacsiztak, addig mi fagyoskodtunk a sor közepén, aztán egyszer megindult a tömeg át az útkereszteződésen, a francia rajongói klub egyik vezetője ácsorgott az út közepén kitárt karokkal jelezve az autósoknak, hogy itt most fangörcs - akarom mondani fangirl - felvonulás veszi kezdetét. Felmarkoltam gyorsan a fotópasszomat, amit előtte leegyeztettem a Nous Productions-szel emailben, és uzsgyi a színpad eleje. Biztonsági őr bácsi, aki egy mukkot nem beszélt angolul, nem akart oda engedni, a passz ellenére se. Koncert kezdetéig nem engedtek a fotósárokba, így a színpad széléről kellett megpróbálni beállítani a gépet a fényekhez. Remek... Fanni közben elveszett a tömegben. Serály....

Még jó egy órácskát ácsorogtunk, de ez nem rombolta a hangulatot, időről-időre kántáltak a rajongók, sikoltoztak, amikor megjelent a gitárhangoló fickó a színpadon és jól elszórakoztatták saját magukat koncert kezdetéig.

[caption id="attachment_2097" align="aligncenter" width="600"]Még sehol senki a színpadon, de már tombolnak a Pürik Még sehol senki a színpadon, de már tombolnak a Pürik[/caption]

A koncert maga zseniális volt, bár közvetlen a színpad előtt a zene miatt alig lehetett hallani Honggi mikrofonját a gyors számoknál (picit hátrébb már nem volt gond a hangzással). Az első négy dalra őszintén szólva nem emlékszem, mert fotózni kellett. Nem lehet egyszerre fangirlködni és komolyan gondolkodni a fénykép beállításán is, de időnként felpillantva a gép kijelzőjéről, rácsodálkoztam arra, hogy "úristen 10 centire van tőlem Lee Honggi!"

[caption id="attachment_2099" align="aligncenter" width="400"]Művészi(es) fényjáték Honggi arcán Művészi(es) fényjáték Honggi arcán[/caption]

Meg kell jegyeznem, nagyon szépek élőben. Szép a bőrük, az arcuk, a mosolyuk, az egyetlen meglepő (vagy annnyira azért mégse meglepő), hogy tényleg nagyon alacsonyak. Még Jonghoon sem valami magas, Honggi meg tényleg pici. :) (Az a 175 centi a hivatalos profiljában igencsak generous túlzás :D, talán a 168 közelebb áll az igazsághoz, még talpbetétes cipővel is...).

Honggi elemében volt, ugrált, majd' megőrült, vigyorgott mint a vadalma, a többiek kicsit visszafogottabbak voltak az elején, de a rajongók annyira zseniálisan árasztották magukból az imádatot, hogy hamar felkerült a vigyor még a "marcona" leader arcára is.

A szöveges részt sajnos nem tudom jól visszaadni, mert angolul nem tudnak, franciául meg én nem tudok, így Honggi gyors koreai szövegeléséből kellett minimális tudásommal kihámozni valamicske információt. Annyi azért lejött, hogy nagyon meglepődtek a rajongókon, hogy mindenki fejből tudja a szövegeket, az akusztikus résznél Honggi többször majdhogynem földön fetrengett, annyira el volt képedve - a közönség leénekelte imádott fő vokálunkat a színpadról, hangerőben és vehemenciában is.

https://www.youtube.com/watch?v=cgn9tlfLv8Q

Baromi jó koncert volt, imádtam minden percét. Utána beültünk egy bárba Fannival és egy Angliából érkezett magyar párral, akikkel jól összebarátkoztunk. Mire hazaértünk a szállásra, elmúlt éjfél, de még legalább hajnali fél kettőig a koncertet veséztük ki.

Másnap ugyan elmentünk rögtönzött városnézésre, de bevallom, engem nem érdekelt különösebben Párizs soha, és most sem ájultam el tőle, az Eiffel-torony lenyűgöző ugyan a méreteivel, de a környezete egy sáros park, ahol tocsog az ember a trutyiban, mert le sincs kövezve, úton-útfélen rátelepszenek az emberre a kabátból áruló "kereskedők", akik a karodat is megrángatják, ha nem akarsz vásárolni. Alig vártam, hogy este legyen és kezdődjön a második koncert.

A kisebb helyen kevesebb befogadóképesség mellett is bolondokháza volt már a bejáratál. Egy komplett hosszú utcán ácsorgott a sor, a fanclub light sticket osztogatott és kis szivecskéket, és iszonyúan hideg volt. Szétfagytunk, mire bejutottunk a pöttöm terembe, ahol hering módjára lehetett csak álldogálni. De a koncert takkra pontosan kezdődött, egyetlen másodpercet sem késtek.

[caption id="attachment_2101" align="aligncenter" width="634"]Honggi végig sörözte a koncertet Honggi végig sörözte a koncertet[/caption]

Lead vokálunk azzal kezdte a koncertet, hogy "Hello Paris! I'm drunk. Sorry. Fuck." (Helló Párizs! Részeg vagyok. Bocsika. Ba***meg), majd ennek megerősítésére felhörpintett úgy 3 deci sört egy húzásra, aztán a színpad mögül kiosztogatott még pár pohárral az első sorokban állóknak. Tört angolsággal (amihez hozzájárult, hogy a pia miatt sem fogott a nyelve), gyakorlatilag mutogatva elmagyarázta, hogy jót piáltak koncert előtt, és hogy még leader-ssi is vedelte a whiskeyt, amire leader-ssi arcán kissé erőltetetté vált a mosoly. :D Miután vokálunk kiteregette az együttes ivási szokásainak szennyesét és felhajtott még pár pohár söröcskét, belevágtak a zúzásba, aztán pici szövegelés után még pár dal és már vége is volt... Felszabadultak voltak, teljesen levetkőztek minden gátlást, közvetlenek voltak és vidámak, és felejthetetlen élményt nyújtottak. És teszem hozzá, Hongginak részegen is megy az éneklés :D

És akkor térjünk rá a cikk címére is: azaz a majdnem-szaszenggé válásom történetére. Jó, nem kell megijedni :) A koncert után kivonultunk az utcára, ahol is csapatokba verődve álltak a pürik egy fekete kisbusz környékén és mindenki kattintásra készen tartotta a telefonját. Bevallom nőiesen, egy fél pillanatra engem is elkapott a "tejóisten, tényleg kijönnek itt? Hol? Merre? Mikor??", de amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozott is az érzés. Egyrészt, úgysem fogják őket a főbejáratnál kihozni, valószínűleg rég kivitték őket a vészkijáraton egy másik utcában, a kisbusz pedig elterelésnek jó volt. Másrészt pedig ők is emberek, akik legkevésbé arra vágynak egy fellépés után, hogy 200 sikoltó kislány (és noona) másszon az arcukba. Ott hagytuk a fanokat, akik még ki tudja meddig ácsorogtak a csodára várva, és elmentünk vacsorázni.

Hát így nem lettem szaszeng, de bepillanthattam abba, hogy mennyire könnyű is lehet azzá válni, ha az ember enged a kísértésnek, a "csak most az egyszer odamegyek és lekapom őket, ahogy kijönnek"-érzésnek. Ne engedjetek neki, lányok! Legyen elég, hogy a koncerten lehetett látni őket, az is megért minden pénzt, utazási fáradtságot és kellemetlen téli sorbanállást. Remélem, hogy az FNC észbe kap és rájön, hogy van igény a srácokra itt, és hamarosan újra jönnek majd Európába, és nem csak Párizsba.

KÉPEK A KONCERTRŐL

A cikkben (és a flickr-ön) szereplő képek saját képeim, Creative Commons - Nevezd meg! - Így add tovább! -licenc alatt találhatóak, mely feljogosít arra, hogy használd máshol, de mindig meg kell adnod a forrást, a szerzőt, és ugyanezt a licencmegjelölést. Enélkül a képeimet nem használhatod fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr6712081819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkas Boglárka 2015.01.19. 17:40:10

Hú, én nem tudom mennyire sasaengkedés, hogyha valaki odamegy a kijárathoz lefényképezni, amikor mondjuk szinte biztos, hogy a közeljövőben nem fogja élőben látni, vagy talán soha többé. Számomra ez nem sasaengkedés. Mikor Adam Lambert koncerten voltam Bécsben, kijöttünk a főbejáraton, ott állt Adamék turnébusza, és bizony ott maradtunk. Kijöttek a zenészek, a táncosok, és ott maradtak beszélgetni velünk. Úgy viselkedtek, mint a hétköznapi, normális emberek, pedig őket is úgy kezelték Adam rajongói, mint valami óriási sztárokat. Adamet persze úgy hozták ki, és tették fel a buszra, hogy észre se vettük, de a buszról aztán integetett. Ez azóta is hatalmas élmény számomra, és az, hogy a dobosával úgy beszélgettünk, mintha valami régi ismerősök lennénk. Jó persze, ők amerikaiak, de nekünk ez is meglepő volt. Egyébként voltak Adam körül igazi sasaengek, akik minden, MINDEN koncertjén ott voltak, bárhova ment a világban, és ilyen 50-70 közötti amerikai nagymamák voltak, akik még egy magyar fiút is bevittek hozzá Meet&Greet jeggyel, csak úgy, mert tetszett nekik a fiú! (Szegény fiú semmire nem emlékezett akkor az egészből, annyira le volt taglózva!!!) :)

Kira 2015.01.19. 17:45:27

Szerintem elég nagy szégyen, hogy eleve részeg volt, plusz még ivott is hozzà. Szép példa mutatàs a rajongóknak.. Eddig sem kedveltem sem őket, sem a zenéjüket. Sajnàlom, hogy a rajongók szerint ez "természetes", és vicces, hogy részegek egy koncerten.

xiaolongimnida 2015.01.19. 19:58:23

Szerintem az énekes is ember, és amíg nincs probléma az éneklési képességeivel, felőlem annyit vedel, amennyit nem szégyell :) az a baj, hogy sokan azt képzelik, egy idol nem csinálhat ilyeneket, mert idol. Pedig de. Egyébként nem volt részeg, pár pohár sörtől az ember nem részegedik le :) Másképp a dalok sorrendjét sem tudta volna követni és a ment alatt sem tudott volna értelmesen beszélni. Amúgy meg aki azt gondolja, hogy más idolok nem isznak koncert előtt az naiv :))) ők legalább vállalják és nem csinálnak úgy, mintha szentszűzek lennének... emberiek, mert azok is. Emberek és nem valami szentté avatott szobrok.

Ulbi 2015.01.19. 23:41:21

Köszönöm az élménybeszámolót. Így olyan, mintha ott lettem volna. Azért ez tök aranyos, hogy magasabbnak hazudják magukat :) A Severly-t most megszerettem, és nagyon érdekelne, hogy milyen más számokat játszottak meg.

desertqueen 2015.01.20. 00:39:14

Köszönet az élménybeszámolóért! Nagyon élveztem. Hong Ki egyéniség, az FT Island egy nagyon jó együttes, a számaik fergetegesek. Az hogy a világ másik szegletében némi alkohollal oldják a feszültséget, nálam simán tűréshatáron belül van. Hong Ki nagyon cukker volt becsiccsentve is. Láttam én már tényleg csúnyát amerikai top zenészektől. Kirának linkelhetnék is párat. Persze megesz az a bizonyos sárga irigység :)))) ... Értsd jól... :)))) Legközelebb szívesen bebújnék a bőröndödbe...

onna 2015.01.20. 01:22:42

Nagyon életszerű volt a beszámoló, tetszett. Ahogy rákerestem más felvételekre, lehetett közelről látni, mennyire megdöbben hogy a nézőtér kórusként énekel, alig engedik szóhoz jutni, csak vezényel. Óriási élmény lehetett számára, mintha egy klubban lenne. Szerintem ilyet még nem élt meg külföldön kedvenc farmerünk. onna

xiaolongimnida 2015.01.29. 23:30:47

Japánban és Koreában hozzá vannak ehhez szokva, mert ott sokat lépnek fel. Az ottani rajongók se piskóták, ha éneklésről van szó, meg sikoltozásról. Szerintem ők azon voltak megdöbbenve, hogy a messzi távoli Európában, ahol egy darab daluk se jelent meg hivatalosan, ennyien, ilyen vehemenciával, ilyen szeretettel, ilyen pontossággal ismerik és éneklik a dalaikat - egy számukra teljesen idegen nyelven majdhogynem tökéletes kiejtéssel :)

Xiaolongimnida 2015.02.01. 00:19:58

Igen, én is azt hiszem, nincs semmi gond ezzel :) Mármint az ivással, amíg mértékkel történik.

2015 első felének legjobb K-pop-dalai • Xiaolongimnida 2015.07.06. 10:01:43

[…] idő után adott ki újra koreai albumot, és milyet! Igazi, vérlázítóan jó rockzenét. És élőben látni őket Párizsban külön elsöprő élmény […]

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) Japán (41) japán (2) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása