Ma gyorsan össze kellett dobni valami fincsit, így kongnamulguk készült, ami koreai babcsíra-leves, saját ízlés szerint felturbózva. Dasiporral készült, ami japán/koreai levesalap, ázsiai boltokban kapható, de kiváltható halszósszal, amit több helyen be lehet szerezni.
A dasiporban szardella van és kombu (szárított tengeri hínár), ez sok leves alapja a kelet-ázsiai konyhákban.
Borzasztó egyszerű és gyors recept:
Hozzávalók:
*1 doboz babcsíra (bármelyik közértben beszerezhető)
*1 kisebb cukkini
*1 kisebb krumpli
* 2 gerezd fokhagyma
*csilipaprikapor vagy csípős őrölt paprika
*szójaszósz
*fél fej hagyma
A babcsírát, a kockákra vágott krumplit és cukkinit, a fél hagymát egyben, a fokhagymát apróra vágva a feltesszük főni kb 1 liter vízben két kiskanálnyi dasiporral és 1 kanál szójaszósszal, ízlés szerinti csilipaprikaporral. Addig főzzük, amíg a krumpli és a cukkini megpuhul. Apróra vágott petrezselyemmel vagy újhagymával tálaljuk. Rizzsel és kimcshivel kiegészítve komplett ebéd/vacsora.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.