Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Drámapercek: a jóképű földönkívüli és a hisztis színésznő meséje

Tegnap véget ért az év eddig legnépszerűbb sorozata (kategóriájában magasan a legnagyobb nézettséggel), a My Love From the Star (You Who came From The Stars). Na de milyen volt? És aki nem látta, édemes-e megnéznie?

A helyzet az, hogy nem fogok tudni elfogulatlan lenni. De hát, egy dráma review az mindig is szubjektív, nemde? Ez egy piszkosul jó sorozat, amit még sokszor meg fogok nézni, bőgni fogok, mint a Titanicon, és izomgörcsbe rándulásig röhögni rajta. Mert ez egy ilyen sorozat. Nagyon.

Alapsztori

Lőn egy makrancos 28 éves színésznő, aki azt képzeli magáról, ő Angeline Jolie és Audrey Hepburn utódja. Lőn egy 24-nek kinéző, szupererőket birtokló földönkívüli, aki 400 éve él Koreában és nem öregszik egy fikarcnyit se. Ezek ketten szomszédok lesznek. Lőn intrika, mindenféle események, gonosz oppák és féltékeny barátnők, lesz belőle hetedhét-határra szóló szerelem, na de kiderül, hogy alienünknek 3 hónap múlva haza kell húznia a planétájára, különben elpatkol. És akkor jövel a nagy shakespeare-i kérdés: szeretni vagy nem szeretni? Hazamenni és belehalni a búbánatba vagy maradni és meghalni a szerelmed oldalán?

Földönkívüli pasit nekem, de rögtön!

Pár éve még a vámpírok voltak menőek, aztán a farkasemberek, és úgy tűnik, itt az újabb trend: UFÓK. De hát ki tudna egy olyan ufónak ellenállni, aki úgy néz ki, mint Kim Szuhjon?  Terjed a meme a hálón, és hát nem is tudnék neki nagyobb igazat adni. Ha ilyenek a földönkívüliek, felőlem már holnap elfoglalhatják a bolygót. Éniskérekegyet!

star3

Kim Szuhjon olyan színész, akiben minden megvan. Karizmatikus, fenséges, jóképű, kidolgozott testű és még játszani is tud. Ráadásul minden jól áll neki, az elgyötört királytól a simlis kaszinórablón át a falu bolondjáig. És persze kurtán-furcsa földönkívülinek is tökéletes. Még külsőre is, van benne valami földöntúli. Egyik ismerősöm szerint a legvonzóbb benne a tartása, ahogy hordozza magát, szinte valóban hercegi. Olyan nyugodt léptű, erőteljes, de nem pofába nyomulós típus. És a nevetése gyöngyöző, a mosolyától elolvad a Colgate és könyörög, hogy szponzorálhassa (álljatok sorba, már így se győzi a reklámokat). És említettem már, hogy énekelni is tud? Neeem?

https://www.youtube.com/watch?v=Wyp71r1KGWk

A karakter, To Mindzsun, egy rejtélyes lény. Érzelmeit a sorozat elején sosem mutatja ki, és néha már azt hinné az ember, kővé fásult a szíve a Földön töltött 400 év alatt. Az ő karakterfejlődése látványosabb, hiszen kibújik alienbőréből (nem szó szerint értve, na, mégis csak 12 karikás sori) és egészen emberré válik, ami az érzelmeket illeti.

[caption id="attachment_1703" align="aligncenter" width="466"]Kinek ne kellene egy ilyen élien otthonra?! (Kim Soo Hyun). Fotó: SBS Kinek ne kellene egy ilyen élien otthonra?! (Kim Soo Hyun). Fotó: SBS[/caption]

Szeneslapát vagy üngyürbüngyür?

A női főszereplő megosztja az ismeretségi körömet. Van, aki szeneslapáttal esne szegénynek és beragasztaná a száját. Hát mit mondjak, Cshon Szongi karaktere nem éppen egy unalmas kis nő.  Valószínűleg kevesen húzkodnák meg a pofiját, hogy üngyürbüngyür, de édes vagy! Viszont nekem nagyon bejött mind a karakter, mind Cson Dzsihjon játéka. Én úgy látom, Szongi karaktere szándékosan ilyen rikácsolós-arrogáns-valaki-lője-már-le felépítésű, de még nem az a kategória, mint a Faithben, ahol legszívesebben megráztam volna a csajt. Engem egyetlen jelenetben idegesített csak a karakter, amikor Szongi a szobában prüntyőkézik, mint valami idióta plázaliba  (To Mindzsuuuuuuuuuuuun, püttypürütty), miközben az anyja és az öccse tátott szájjal figyelik, hogy na ez sárga házas eset. Szongi Audrey Hepburnnek képzeli magát (illegeti magát a méregdrága dizájner cuccokban, épp csak hasra nem esik a saját árnyékában), viszont ezzel szemben egy végtelenül paraszt módon viselkedő nőszemély, aki fröcsög, mint a habzóbor 40 fokban. És ettől a kontraszttól lesz ez a karakter érdekes és ad okot jellemfejlődésre, hisz a sorozat végére ha nem is kupálódik ki (a való életben sem változik meg egy ember személyisége gyökeresen), de megtanul együtt élni a hibáival és ami még fontosabb: türelmesnek kell lennie, ami a sorozat elején nem épp az erőssége.

[caption id="attachment_1704" align="aligncenter" width="470"]"Juj, szóóóri" (Cson Dzsihjon) Fotó: SBS "Juj, szóóóri" (Cson Dzsihjon) Fotó: SBS[/caption]

Arculcsapni, fellógatni, leköpni! Pusztulj, te dög!

Fő gonosz nélkül nincs szuperhősös képregény, meg koreai dorama sem, szóval nyakunkba kapjuk a velejéig romlott I Dzsegjongot, aki szabadidejében állatkórházban önkénteskedik és neki nem tetsző embereket pakol kedve szerint hol diliházba, hol koporsóba. Az eredetileg musicalszínész Sin Szongnok olyan szinten hozza a tökéletesnek tűnő, belül rothadt csebolörököst, hogy gyakorlatilag szerintem álmatlan éjszakái voltak, amikor épp nem csuklott attól, hogy jóédesanyját emlegették sokszázezren az elmúlt három hónapban. Én speciel a szeneslapát híve vagyok, ami képzeletemben minden epizódban többször is pofán találta vágni szegény karaktert.

[caption id="attachment_1705" align="aligncenter" width="470"]shin-sung-rok-lee-jae-kyung Már a szeme sem áll jól. (Sin Szongnok, ) Fotó: SBS[/caption]

Second leadek, de minek?

Ju Inna és Pak Hedzsin a sorozat second leadjei, azaz a másodhegedűs főszereplők. Totálisan fölösleges szereplők, csak arra kellettek, hogy kiteljen a 21 rész. Én szívesebben láttam volna több Szongi-Mindzsun ökörködést, kurta-furcsa egymásra találást, Mindzsun erejével való játszadozást, mint akármit a két másodhegedűstől. Inna a tipikus féltékeny barátnőt játssza, akinek kisebbségi komplexusa van, mert Szongi mindig híresebb és keresettebb, és ezért jól pofán csapja a barátnőjét, amikor csak lehetősége van rá, azzal a szívszorító indokkal, hogy Szongi elveszi tőle a szerelmét, Hügjongot, akit Pak Hedzsin alakít. Azt a Hügjongot, aki akkor se tudná nőnek tekinteni a csajt, ha pucéran rohangálna előtte, mert ráragasztották a retinájára Szongi fényképét. A színészek jól játszanak, de a történet szempontjából tök feleslegesek.

[caption id="attachment_1706" align="aligncenter" width="470"]A fölösleges harmadikok (Ju Inna és Pak Hedzsin). Fotó: SBS A fölösleges harmadikok (Ju Inna és Pak Hedzsin). Fotó: SBS[/caption]

Mellékszereplők

A főbb mellékszereplők Csang ügyvéd, Mindzsun bizalmasa, titkának éveken át egyedüli tudója. Szinte apaszerep ez már, bár az ügyvéd Tanár úrnak hívja a kis ufónkat. Kifejezetten szerethető, visszafogott karakter, időnként komikus helyzetekbe is keveredik. Szongi anyja az a tipikusan idegesítő koreai asszony, akinek mindene a pénz és a hírnév, nagyjából pedig egyébiránt magasról tesz a gyerekeire. Szongi öccse a sorozat második felében kap csak nagyobb szerepet, An Dzsehjon alakítja a 17 éves fiút, aki egyébként mellékesen huszonhét éves, azaz egy évvel idősebb Kim Szuhjonnál, akit a sorozatban hjongnak, bátyámnak kell szólítania :D Az ügyész és a nyomozó karaktere is nagyon jó. Ott van még Szongi barátnője Pokcsa, aki minden létező jóképű férfiba azonnal beleszerelmesedik, An igazgató, Szongi ügynökségének feje, akit csak a pénz érdekel, az idióta menedzsere, akire egy pulit se bíznék rá, nem egy színésznőt, és még egy pár random kisebb karakter, akik nem fontosak.

[caption id="attachment_1708" align="aligncenter" width="470"]Csang ügyvéd, aki valóban érdekes arcmimikával rendelkezik... (Kim Csahngvan 김창완) Csang ügyvéd, aki valóban érdekes arcmimikával rendelkezik... (Kim Csahngvan 김창완)[/caption]

[caption id="attachment_1710" align="aligncenter" width="470"]43-Na-Hyeong-Hee-You-Who-Came-From-The-Stars-Episode-5-Review Anyuci néha komolyan az idegeimre ment (Na Jonghi 나영희). Fotó: SBS[/caption]

[caption id="attachment_1711" align="aligncenter" width="376"]ahn yaehyun 27?! (An Dzsehjon 안재현) Fotó: An Dzsehjon Twittere[/caption]

[caption id="attachment_1712" align="aligncenter" width="470"]osangjin Koreában nem csak az UFÓk, de az ügyészek is jóképűek. (O Szangdzsin 오상진). Fotó: SBS[/caption]

Értékelés:

Tökéletes sorozat nincsen, ezt tudjuk. A My Love From The Starnak is vannak hibái, falkaparós részei, amikor szívesen megismertetnénk a forgatókönyvíró fejét egy kőfallal (miféle vég volt ez, kérem?! WTF a köbön!), meg ugye az egy epizódos hosszabbítás miatt tök fölösleges rinyálós részek kerültek bele, amire semmi szüksége nem volt ennek a doramának. Ettől függetlenül isteni sorozat, érdekes karakterekkel, teljesen szokványos, de a sci-fivel kissé felturbózott love storyval, remek humorral, némi drámával (a vége felé talán picit sokkal). Voltak nagyon aranyos dolgok benne, a civódások, vagy az, hogy a Mindzsun lakásában lévő növények életereje mintha kapcsolódna a srácéhoz, ha beteg, a növények is betegek, ha boldog, a növények is virulnak - ez egy nagyon ötletes dolog volt, például. Szívesen láttam volna több ilyesmit.

Maradtak megválaszolatlan kérdések, és nem vagyok teljesen elégedett mindennel (pl. miért kellett a végére bőgőmasinát csinálni sztoikus Mindzsununkból? [akkor is, ha Szuhjon a sírás görög istene, komolyan!] Miért nem lehetett jobban kihasználni, bemutatni a képességeit? [pl. a sok fölösleges Ju Innás meg anyukák egymás közt veszekedős jelenet helyett] Miért nem tudunk meg többet Mindzsun bolygójáról? Mi lesz az allergiájával? És a nem öregedéssel? És és és és és.... [millió kérdés]), ettől függetlenül IMÁDTAM ezt a sorozatot és hevesen dobogó szívvel kezdtem neki minden epizódnak és bőgtem és nevettem és drukkoltam és... Egy szó mint száz: minden megvan benne, ami a szórakozáshoz kell.

https://www.youtube.com/watch?v=pldWYPJd9Zw
Szongi rappel. Mert miért ne.

https://www.youtube.com/watch?v=neUrMtlCdrY
Mindzsun megmutatja mije van 1.

https://www.youtube.com/watch?v=3SLYo7QVQGM
Mindzsun megmutatja mije van 2. (khm)

Megnézhető: Viki (angolul), Indavideo (magyarul)

10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr1712081751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsina Pap 2014.03.01. 00:56:07

a Viki-n magyarra is le van fordítva!!! :)

xiaolongimnida 2014.03.01. 00:58:03

Tudom, hogy fordítják ott is, de a viki amúgy sem működik mindenkinek rendesen.

XY 2014.03.01. 12:44:18

Így van! Kérlek ne írd azt, hogy viki-n csak angolul van lefordítva. Ha nektek nem működik rendszeresen, akkor az angol felirat is hiába..jó lenne, ha átírnád, hogy magyarul is lehet nézni a vikin.

xiaolongimnida 2014.03.01. 18:22:43

A Vikin még számos más nyelven is lehet nézni (vagy 40 nyelven). Nem fogom mindegyiket felsorolni :) Ez most totál úgy érződik, hogy a Vikire fordítók idejöttek, hogy őket is kéne reklámozni...

Csingiling 2014.03.05. 15:24:17

Szerintem egyáltalán nem felesleges Hui Kyeong karaktere.Szerettem minden egyes képernyőn töltött másodpercét,mert elsőre talán kissé lassúnak tűnt,de a részek előrehaladtával kiderült,hogy nem annyira buta,mint azt hittük volna.Fontos szerepe volt a sorozatban.Ha ő nincs,akkor talán Min Joon és a rendőrség nem tudták volna leleplezni Jaekyung-ot.Sorolhatnám,hogy mennyi szerethető vonása volt még ennek a karakternek. Min Joon pedig öregszik,amikor időnként visszakerül a bolygójára,tehát együtt fog megöregedni Song Yi-val.A legfőbb ok,amiért nem mutatták Min Joon bolygóját az,hogy a fő hangsúly Song Yi és Min Joon szerelmén volt.Az írók nem találták fontosnak bemutatni.Szerintem sem adott volna a történethez sok pluszt.

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) Japán (41) japán (2) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása