Ismét itt az ősz, jönnek a hidegek, a megfázás, itt az idő az újabb bacigyilkos recepteknek. A tvedzsibulgogival már megismerkedhettetek tavaly, most ennek egy egyszerűbb változatát mutatom meg. A recept ismét Maangchi érdeme.
A tvedzsigogi pokkum (돼지고기볶음) salátalevélbe csomagolt, kisebb szeletekre vágott és wokban hirtelen sütött, csípős sertéshusi, rizssel.
Hozzávalók (4 személyre)
Kétszerre érdemes kisütni, mert a sok hús egyszerre nehezebben sül át, és akkor előtte fedő alatt párolni kell egy kicsit...
1 kiló bőrös császárhús
1 nagy fej hagyma
3 szál újhagyma
1 kis gumó gyömbér
1 púpozott kanál (vagy ízlés szerint akár több) kocshudzsang
1-2 ek durvára őrölt pirospaprika vagy rendes őrölt pirospaprika (bátrabbak csilizhetnek is)
2 ek szójaszósz
2 ek szezámmagolaj
5-6 nagy gerezd fokhagyma
2 ek cukor
1 ek őrölt feketebors
1 ek pirított szezámmag
1 fej saláta
főtt rizs
A wokban világosbarnára pirítjuk a szezámmagot, majd egy tálkában félretesszük. A húst apróra vágjuk és belehalmozzuk a wokba. Mehet rá a nagy darabokra vágott hagyma, a préselt fokhagyma, az apróra vágott gyömbér, a haránt, nagyobbra szeletelt újhagyma, a szójaszósz, a szezámmagolaj, a kocshudzsang (lásd itt hogyan kell helyettesíteni), a paprika, a cukor, a bors. Nagy lángon kevergetve addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul. (Ha makacs a hús [öreg disznó], egy kis szódabikarbónával lehet puhítani, vagy fedő alatt párolni és utána hirtelen sütni).
A kész húst tálra halmozzuk, ízlés szerint szezámmaggal meghintjük. A salátaleveleket leválasztjuk a torzsáról és mellé kínáljuk, a főtt rizst tálkákba szedjük. A fogyasztási módja: a salátalevélre egy kevés rizst halmozunk, teszünk rá a húsból, összecsomagoljuk és hamm. Akinek van otthon, kimcshit tálalhat mellé (recept itt).
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.