Hazajöttem éhesen a munkahelyről és nekiálltam felverni három tojást, mikor eszembe jutott, hogy uncsi tojásrántotta helyett csinálhatnék koreai phadzsont is, egyfajta palacsintaszerűséget. Igen ám, csakhogy a csonba általában nem kell tojás, csak víz meg liszt. Na de csak nem fogom kidobni a már felvert tojásokat! Úgyhogy tojásos phadzson lett a vacsora ecetes-szójaszószos mártogatóssal.
Hozzávalók:
3 tojás felverve
3 kanál teljes kiőrlésű rozsliszt + 1 kanál fehérliszt (vagy akármilyen lisztvariáció)
1 szál újhagyma
1 kevés cukor
só
bors
olaj
A szószhoz (ezeket egyszerűen csak össze kell keverni egy kis tálban):
2 ek szójaszósz
fél ek ecet
egy kevés cukor
egy kevés csípős pirosarany vagy darált csilipaprika
A felvert tojáshoz hozzákeverem a lisztet, és jól összekavarom. Nem kell, hogy nagyon sűrű tésztát csináljunk, nyugodtan lehet hígabb a normál palacsintatészta állagánál is, mert a rozsliszt úgyis keményebbé fogja tenni, ahogy sül. Só, bors bele ízlés szerint (eredetileg ezek nem kellenek a cson receptjébe, hanem szójababkrémet (töndzsang) tesznek a vizes-lisztes tésztához, na de ilyesmi nem volt itthon, na). Palacsintasütőben kevés olajon odatesszük a felvágott újhagymát és ráöntjük a tésztát, majd akár a palacsintát, mindkét oldalát szépen megsütjük. Szeletekre vágva, salátával és a szósszal tálaljuk. A phadzsonszeletkéket ebbe lehet mártogatni.
Eredetileg a phadzsont úgy készítik (amellett, hogy nincs benne tojás), hogy több újhagymát egészben helyeznek egymás mellé a serpenyőbe és így öntik rá a tésztát. Vacsora lévén nem akartam túl sok hagymát enni, mert én akkor egész éjjel nem alszom a gyomorgörcstől :)
[caption id="attachment_1179" align="aligncenter" width="470"] Sül a phadzson[/caption]
[caption id="attachment_1180" align="aligncenter" width="470"] Az én tojásos phadzsonom salátával[/caption]
[caption id="" align="aligncenter" width="559"] Hagyományos phadzson némi garnélával megspékelve. Egyszer majd ezt is kipróbálom.[/caption]
Végezetül: Maangchi phadzsonreceptje
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.