Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Rúzs, púder, forró férficsók: melegek-e a K-pop-sztárok?

Aki K-popot hallgat, elég gyakran kap olyan visszajelzéseket ismerősöktől, hogy "de hát ez a fiú lánynak néz ki", "olyan nőies", "ugye meleg?". Valamiért, ha kisminkelt férfit lát a nyugati ember fia, rögtön Boy George-ra és a melegekre asszociál. Persze, hagyományosan a sminkelés női dolognak számít, de ettől máris meleg lesz egy férfi? A hétköznapokban az utcán futkározó kisminkelt pasi talán. De itt művészekről és egy művészeti formáról, színpadi showról beszélünk. Minden K-pop-sztár meleg? Kik azok bizonyosan?

SMINK

Kezdjük egy kérdéssel, amin érdemes elgondolkodni. Valóban csak a nők sminkeltek mindig is?  (hatásszünet) Nem. Gondoljunk például a színházra, ahol nagyon sokáig nőknek tilos volt szerepeket vállalni, a női szerepeket férfi színészek alakították. A cirkuszban rendszeresen viselnek sminket férfi előadók. Ez a nyugati kultúra, lássuk keletet. Japánban a kabukiszínészek eredetileg prostituáltak voltak, az előadások így tele voltak profanitással, amit nem nézett jó szemmel a hatóság és megtiltották a nőknek a fellépéseket. Helyüket férfi kabukiszínészek vették át, akik bizony női ruhába bújtak és sminkeltek - a színpadon. A kabuki színház óriási hatással volt például a népszerű japán rockműfajra, a visual keire, ahol a férfiak bizony nem egyszerűen csak nőiesek és sminkelnek, de igen gyakran konkrétan nőnek is öltöznek. Melegek? Nos, DJ Sisen, az egyik felkapott japán underground DJ szerint a visual kei művészeknek nem hogy kis százaléka, de valószínűleg szinte senki nem homoszexuális/transzszexuális. A beöltözés pusztán esztétikum, vizuális kifejezőeszköz, és persze provokáció, ami a rockzenének, főleg a punk-rocknak amúgy is alapvető eleme.

[gallery columns="2" ids="573,574"]

Nem tartom kizártnak, hogy a K-popra is hatással volt a visual kei, de még inkább a verseny dominálta piacnak való megfelelési kényszer. Koreában a szépség kulcsfontosságú tényezővé vált, minél szebb valaki, annál sikeresebb és felkapottabb. A verseny óriási, a konkurencia hatalmas (évente 50-60 új idolelőadó). Mind inkább új koncepciókat, merész látványt kell kitalálni. A K-popnak, akárcsak a visual keinek, a látvány meghatározó eleme, ugyanolyan fontos, mint a zene vagy akár a tánckoreográfia. Ez egy komplett csomag, elszeparálhatatlan elemekkel. Kiveszed az egyiket és többé nem K-pop!

A férfi K-pop-előadók számára a smink - ami lehet egyszerű alapozó/BB-krém vagy komplett rendes, szemhéjfestéket, szempillaspirált és rúzst/szájfényt is alkalmazó smink - egy színpadi kellék, akár a kabukiszínészeknek. Önmagában attól, hogy egy férfi K-pop-énekest kisminkelnek, még nem lesz automatikusan transzvesztita, transznemű vagy homoszexuális, a sminknek nincs köze az előadó magánéletéhez. Hogy őszinte legyek én még nem láttam olyan férfi K-pop-sztárt, akit a lesifotósok a magánéletükben lekaptak volna full sminkben. Otthon nem kihúzott szemmel és csillogó festett szemhéjjal járkálnak. Interjúk esetén is minimálisra szorítják a sminket, szemceruzával szokták kiemelni a szemet, alapozó (ez szinte muszáj is a megvilágítás/reflektorok miatt), némi szájfény - amitől kellemesebb a megjelenés. A rendes vagy ha úgy tetszik "női" smink a koncertek, videoklipek eleme: showműsor. A cirkuszi bohócot se buzizzuk le, nem? Meg a filmekben női ruhát öltő férfi színészeket sem. Akkor miért olyan nehéz elfogadni, hogy egy énekes is használhatja ezeket a divatelemeket a műsora részeként?

A nőies arc, külső eredetéről, preferálásáról már esett szó korábban a virágfiúk kapcsán.

[gallery ids="577,576,575"]

BROMÁNC

A másik dolog, ami miatt elég gyakran megkapják a "buzi" jelzőt nyugattól, az a brománc: amikor két pasi néha túlságosan is barátságosan viselkedik egymással. A brománc amolyan kötelező eleme a K-popnak: nincs olyan fiúbanda, ahol ne lenne jelen. Most komolyan: jelenleg több tucat fiúbanda van a piacon, ami bandánként átlag 5 taggal számolva is több száz énekest jelent. Tényleg mindegyikük homoszexuális lenne? Ugye, ezt nem gondolhatja senki komolyan? A K-pop-brománc egy játék, tudatos méghozzá. Talán egyszerűen csak elfogadják az együttesek, hogy az ázsiai rajongóiknak ez tetszik és kész, de lefogadom, hogy jó pár együttes szerződésében benne is van a kötelező romancica a bajtársakkal. Ne mondja nekem senki, hogy a Super Junior tagjai tényleg élvezik a csókolózást a színpadon. (Biztos Madonna és Brtiney is azért csókolták meg egymást, mert igazából leszbi szeretők, és nem a marketing meg a média hype kedvéért, ugye?)

           Lásd még: OTP-k

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SkMZAYx70k8]
Super Junior-brománc. A tipikus marketingfogás. Persze az elvakult tinirajongók szerint ezek "igazi párok". Persze,  a Milka-tehén is igazi.

ÖLTÖZKÖDÉS

A K-pop-sztárok az öltözködésük miatt is kapnak hideget-meleget a tudatlan nyugati világtól. Nem mintha egyébként a metroszexualitás ismeretlen fogalom lenne nyugaton, hisz David Beckham óta gyakorlatilag sok millió európai és amerikai férfi kezdett el odafigyelni a külsejére, az öltözködésére, elfogadottabbá váltak a férfiak számára a pasztell színek, vagy akár még a rózsaszín is - bár tegyük hozzá, hogy idősebbek és konzervatívabbak a mai napig is nem ritkán úgy gondolkodnak, hogy ha egy férfi rózsaszín inget visel, akkor tuti nem heteró. Valójában a színválasztás ritkán esik egybe a szexuális preferenciákkal, egyszerűen ízlés és divat kérdése. És ha a nagyi kiakad az európai pasik rózsaszín ingén, akkor egyenesen szívrohamot fog kapni a K-pop-énekesek rózsaszín nacijaitól és egyéb lányosan pink ruhaneműitől és kiegészítőitől. Ráadásul egyes popsztárok nem átallanak női cuccokat hordani, Heechulról köztudott, hogy szeret női ruhában bohóckodni - ez megint csak fan service, a show része. G-Dragon divatszempontok szerint válogatja a ruháit, és hát nem egyszer előfordul, hogy vékony alkatára a női osztályon talál magának megfelelő felsőt, dzsekit vagy farmert... De előszeretettel hord férfiszoknyát is, rövidet, hosszút, minit. Nála ez divatmánia inkább, mint fan service. Xiah Junsu egy videoklip kedvéért öltözött nőnek, és még meg is csókolja saját női alakját. Ez már 100+% fan service, a világ körüli turnéjáról készült DVD-n jól látszik, hogy a koncerten levetített, a videoklip-forgatás kulisszatitkait ecsetelő kisfilm közben a legnagyobb ováció azokat a képsorokat kíséri, amikor nőnek van öltözve. Valamiért az ázsiai rajongóknak ez tetszik - a K-pop pedig az igények kiszolgálásáról szól.

Az öltözködéshez hozzátartozik, hogy a sztárok rengeteg kiegészítőt hordanak. Nem csak divatból - ez biza kőkemény marketing. Melyik avid fan ne akarna magának olyan nyakláncot, gyűrűt, fülbevalót, piercinget, amit a kedvence visel? Kismillió webes üzlet nyílt, ahol replikákat lehet rendelni. A Big Bang névjegyévé vált háromszögletű kendők iránti kereslet egekbe szökött, akárcsak a G-Dragon által előszeretettel viselt Chrome Hearts ékszereké (még én is fejből vágom a márkát miatta, pedig nem vagyok egy nagy divatguru). A rengeteg ékszer megint csak nőiesebbé teszi az előadót, különösen a mindenféle fajta fülcsicsák, amikből képesek egyszerre többet is magukba tűzdelni. G-Dragon füle szerintem már egy szitához hasonlít, annyi rajta a lyuk. Na és persze a sminkhez, divatos cuccokhoz és kiegészítőkhöz feketére (vagy más színűre) lakkozott köröm is dukál. A fekete köröm menő. Állítólag.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xf6rCPnfTwI]
Xiah Junsu önnön női alakjával csókolózik

[caption id="attachment_582" align="aligncenter" width="352"]G-Dragon szoknyában. És rózsaszín hajjal. Dupla buzifaktor(?) Képforrás: Asian Pop Addict G-Dragon szoknyában. És rózsaszín hajjal. Dupla buzifaktor(?) Képforrás: Asian Pop Addict[/caption]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7HqbBMUmwWw]
A 2AM jóképű srácai kisszoknyában lánybanda dalát adják elő. Paródia, persze. És hullajól mozognak .... nőként. Kenterbe verik az eredeti lánybandát is... Mindezt tévében. Főműsoridőben.

[caption id="attachment_583" align="aligncenter" width="470"]A Shinee sem a férfias öltözékeiről ismert. Gay? Nem. Viszont jól eladható kollekció a nagy számú női rajongótábornak. A Shinee sem a férfias öltözékeiről ismert. Gay? Nem. Viszont jól eladható kollekció a nagy számú női rajongótábornak.[/caption]

Összefoglalva: a K-pop-előadók megjelenését rengeteg minden szabályozza, a verseny, a divatnak és a rajongók elárásainak való megfelelés, a különféle marketingstratégiák és persze a stylistok kreativitása. A K-pop szerves része a brománc, a fan service, amik szintén meghatározzák, hogy egy előadó hogyan viselkedik a kamerák előtt. Vagyis a bevezetőben feltett kérdésre válaszolva: nem, nem minden K-pop-sztár meleg. Egészen bizonyosan vannak köztük homoszexuális irányultságúak, hisz a társadalom minden rétegében, minden csoportjában vannak. A sulidban, a munkahelyeden, a kedvenc szórakozóhelyeden vagy a sportklubban - miért épp a K-pop-iparban ne lennének? De hogy mindegyikük az lenne, az jókora túlzás és nem túl életszagú teória. Felmérések szerint a népesség 2-10%-a homoszexuális (persze ezt nagyon nehéz felmérni), így azt hiszem nem vagyunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy ez az arány levetítve a  koreai szórakoztatóiparra is igaz lehet. Más kérdés, hogy sokkal de sokkal kevesebben merik bevallani. És mivel az előadók viselkedése, öltözéke vagy sminkje mind-mind az imidzs része, azt is lehetetlen csak ránézésre megállapítani, hogy melyikük valóban az. Találgatni lehet, de csak találgatás marad, amíg nyíltan fel nem vállalják.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr1912081579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andingo 2013.03.01. 23:20:49

Én nem tartom melegnek őket, de 3 dolog amivel engem ki lehet akasztani :D: rózsaszín (bhol, bmikor, bkin <<<< utálom ezt a színt), ffiakon a festett köröm (ez sem azért mert buzisnak tartom) és a színpadon kötelező azonos neműek csókja (és nem azért mert prűd vok), hanem mert a CÉGek és menedzsmentek ezzel nagyban hozzájárulnak, hogy a rajongók ne fogadják el ha imádottjuknak bnője lenne. Pedig attól még teljesíthetnek jól, sőt megkockáztatom jobban, ha nyugodt, biztos hátterük lenne. Tudom show biznisz az egész, de épp a kikényszerített dolgok, amik miatt haragszom a CÉGekre (tom, ez más téma).

Juny25 2013.03.02. 12:01:51

Sziasztok! Én is elmehetek a koncertre,de egy kicsit túlkoros vagyok?!Ennek ellenére nagy K-pop rajongó!!!!:):)

Juny25 2013.03.02. 13:12:01

Most olvastam,mégsem jönnek.:(

decalamania 2013.03.02. 13:38:52

nagyon jó cikk és én is pontosan így gondoltam ezt mindig... :D egyébként a bromanchoz ajánlom figyelmedbe a Jay Parkos Bromace videót... ami úgyan erről szól: http://www.youtube.com/watch?v=Uv7SUncOAAQ persze nyugatias stílusban de erősen érezhető a keletiség is a videóban :D

decalamania 2013.03.02. 13:49:30

aztán hozzá tenném, hogy én nagyon imádom GDt , és igen rám is befolyással van szerény jelemme, igaz nekem inkább a hajstílusai tetszenek, de ha most betennék egy olyat magamnak (régen volt hasonló hajam) egyből emóznak XDDD így szolidabra vettem a stílust csak mert az emberek itt nem fogják fel, hogy az embernek ki kell adnia azt ami önmaga... végül is az elegáns stílust most nagyon megszerettem a kpop előadó lányocskák miatt >..___< aztán szerintem a nyugati emberek le vannak butitva oly annyira hogy nem képesek rálátni a valóságra, régebben a suliban volt pár csak aki a mosdóban k-popról bezsélgetett, hogy milyen gáz, meg hogy a pasik olyanok mint akik "buzik lennének" én meg beszóltam nekik na ne mondd már, hogy te most komolyan veszed az ilyeneket hisz ez csak show.. hát kaptak egy fejet mondhatom x""DD ilyenre még csak gondolni se gondolnak hogy az egész szinészet és üzlet... amúgy bizonyos mértékben a nyugati média erre megy... míg a keleti az elenkezőjére, és ezt lefogadom érzik a keleti fandom tagok is... hogy ez az ők szórakoztatására megy nem pedig arra, hogy tényleg azok lennének, ha ez kell a népnek kapjanak bromaceot ha nem kell akkor kivesszük ha a stílust akarjuk abszurdá tenni akkor abszurdá tesszük, így kellnek az áruk... csak hogy ezt a nyugati ember úgyse látja majd meg, ha csak nem lesz egy olyan eset mint amit régebben írtál és nagyon tetszett nekem, hogy az a focista a lányokra milyen befolyással volt :D

szilleri 2013.03.02. 13:55:47

A nyugat-európaiak valóban gondolkodhatnának ítélkezés helyett, elég csak a glame-rock agyonsminkelt fenegyerekeire, a KISS együttesre gondolni, vagy Marilyn Manson-ra és csapatára, akik nemcsak erős és nőies sminkeket használnak, de gyakran női ruhában is lépnek föl, mégsem gondolja senki, hogy melegek. Itt Twiggi Ramirez, Marilyn Manson együttesének basszerosa: http://cdn.buzznet.com/assets/users16/jadeass/default/twiggy-ramirez-aka-jeordie-white--large-msg-120022678232.jpg

xiaolongimnida 2013.03.02. 19:07:17

ezt belinkelem mindenki okulására: [youtube http://www.youtube.com/watch?v=EJVt8kUAm9Q]

yumeyaa 2013.03.02. 22:29:12

Végre valaki leírta az igazságot! :DD csupán a brománc részhez fûznék egy kis kiegészítõt: nem 100%ban fanservice. A koreai társadalom nemek szerint tagolt, a férfiak férfiakkal, a nõk nõkkel dolgoznak, járnak szórakozni stb. Ritkák a vegyes csoportok - de náluk ez a megszokott. Ami nálunk a 'buzi' kategóriába tartozik, az ott természetes: ölelés, átkarolás stb. A bandák is egynemûek, jól összeszokottak, náluk is természetes az ilyesmi. Persze a csók már 100% fanservice, de meg van a maga határa a társadalmi szokások miatt : )

yumeyaa 2013.03.02. 22:40:20

Végre vakaki leírta az igazat! : D a brománc részhez fûznék hozzá annyit, hogy egy bizonyos fogik nem fanservice. A koreai társadalom ugyanis nemek szerint tagolt: a férfiak férfiakkal, a nõk nõkkel dolgoznak, járnak szórakozni stb. Ez már gyermekkorba kialakul, ritkák a vegyes társaságok. A bandák sem vegyesek, jól összeszokottak, jó viszonyt ápolnak egymással. Ami nálunk a buzi kategóriába tartozik - egy ölelés, átkarolás -, azért ott nem néznek meg senkit. Mert náluk ez a természetes. Persze a csók azért már nagyban fanservice kategória, ami a koreaiakon még meg is figyelhetõ zavartságukat látva (nem úgy mint a j-rockkerek akik látszólag élvezettel nyalják-falják egymást) ^ ^

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) japán (2) Japán (41) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása