Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Drámapercek: a ronda pulóverek és unalmas cselekmények örököse

Igen, igen, végre elszántam magam arra, hogy random panaszkodás helyett egy helybe sűrítve írjam le, hogy mi a bajom "az év sorozatával", a kismillió díjat teljesen érdemtelenül besöpört Heirs-zel. Nos hát, íme! (Nem kell megsértődni, ez a magánvéleményem)

The Heirs / The Inheritors

A történet szerint van egy elit középiskola, ahová az összes milliárdos kölyke jár szórakozni (mert tanulni egyet se láttunk a 20 epizód alatt, fél percig se), akiknek két hobbija van: szünetekben részvényárfolyamokról cseverésznek (na ja, teljesen életszerű) és kevésbé szerencsés sorsú, ösztöndíjas iskolatársaikat macerálják (ismerős? Nem? Segítek: Boys Over Flowers). Ide bepottyan Hamupipőke, akarom mondani Csha Unszang, aki egyedül él gazdagéknál lenézett  házvezetőnőként dolgozó néma édesanyjával. Egy napon ugyanis Hamunszang felkerekedik, hogy elvigye anyuka spórolt pénzét a nővérének, aki állítólag épp férjhez fele megy Ámerikában, a Csodák és a Palacsinták Országában. Csakhogy megérkezvén Hamunszangot a kegyetlen valóság fogadja: nővére tojik a fejére, lelép a pénzzel és otthagyja hugit az utcán egy szál bőrönddel: aludjál tesó a híd alatt, én léptem! De nem ám úgy van az, hogy tökátlagosvagyok-de-mindenkimegdöglikértem Hamunszang a híd alá menne, hiszen első szempillantásra megbabonázza a kőgazdag ficsúr Kim Thant, aki úgy kezd loholni Hamunszang után, mint Paris Hilton után a pincsije. ThanPapucs egy percig sem habozik, azonnal tengerparti kérójába invitálja Hamupipcsit és lőn nagy szerelem. De nem ám ilyen egyszerű az élet, Hamuka visszamegy Koreába, ThanPapucs meg kiimádkozza vérszegény-de-öszvérmakacs apjából, hogy hazamehessen ő is. Tancsi ugyanis száműzetésben tengődik, féltestvére, Von hányingert kap öcsike jelenlététől, ezért Los Angelesbe parancsolta büntetésképp (fúdesajnállak, Thanyi!) Csavarjunk kettőt a dolgon: mivel anyu minden pénzét a nővérke nem létező esküvőjére herdálta, kiteszik Hamucsit és anyucit az utcára a félgarázsnyi albérletből és mit lehet mást tenni, bekéredzkednek kőgazdagékhoz, ahol anyu házvezetőnő. Mit ad isten, kőgazdagék nem mások, mint Than szülei. Ott se teljesen kóser az élet, Than anyja csak szerető, apu főfelesége meg egy boszorkány, Von anyja meg már meghalt. Papa ettől függetlenül több órányi etikabeszédet tart a fiainak, pedig lehet előbb a saját himbilimbijét kellett volna megreguláznia, de ez természetesen nem jut el a tudatáig. Naszóval papa, nemakaromkiderítenimiért, úgy dönt, beíratja Unszangot a kősuliba, ahol is aztán a lány belebotlik a nagydarab cinikus énvagyokajaniagáton Jongdóba, aki először szekálja, aztán meg persze Hamunszang "varázsa" alá kerül. Ja, és van még egy rakás más szereplő is a sorozatban, hogy minek, azt nem tudom, de ott vannak. Ott van Rachel, a pénzéhes kis liba, aki ugyan ki nem állhatja Thant, de azért hozzámenne feleségül (merhát az üzlet az üzlet), meg Bona, aki Hamunszang legjobb barátjával, Cshanjonggal jár, meg van még a.... na jó, hagyjuk. Sokan vannak.

Recycling, avagy szedjük elő a tutit

Ez a sorozat kérem egy az egyben Boys Over Flowers rip-off, csak negyedannyira se nézhető, és huszadannyira sem izgalmas vagy vicces. Sokat vártam tőle, mert hát "álomszereposztás", I Minho, a Secret Garden forgatókönyvírója, meg ilyenek... Ehhez képest azt kell mondjam, ennél színvonaltalanabb sorozatot keveset láttam még. Lapos párbeszédek, teljesen unalmas, agyonhasznált cselekmény, kifejezéstelen játék, bőgés, bőgés, millió egymás mellett elmenetel lassított felvételen és röhejes ruhatár. Nagyjából így lehetne összefoglalni ezt a sorozatot.

A történet egy akkora nulla, hogy az már fáj. Nem indult volna ez rosszul, Than családi háttere brilliáns lehetőségeket rejtett magában, a kitagadott balkézről született gyerek, a szeretőnek tartott anyuka, Than és Jongdo barátságának elmérgesedése... De mindenbe csak belekóstoltunk, túl sok időt elvett... mi is? Ja igen, az hogy a sorozatnak TIZENEGY főszereplője van, akiknek mindnek screentime-ot kell biztosítani, mert hát nem kis noname szereplők, hanem popsztárok, ugye. Aztán meg a harmincmillió perc, amit azzal töltöttünk, hogy bámultuk, ahogy a főszereplők sírnak, üresen merengenek maguk elé, vagy slow-mo-ban elsétálnak egymás mellett. Ez utóbbi iszonyúan idegesítő lett a végére, nem volt rész, hogy legalább háromszor ne sütötték volna el a fájdalmas "most elmegyek melletted, mintha nem ismernélek, közben úgy szenvedek, hogy mindjárt kicsordul a műkönnyem, és a kamera lassítva vesz" jelenetet. Volt még némi térdre borulós zokogás, ruhatépés, hideg földön fetrengés és klasszikus összetöröm-a-berendezést szenvelgés is. Hát nagyjából erről szólt a sorozat. Minden más csak történetmorzsa volt, önmagában finom, de nem elég, hogy jóllakj és elégedett legyél tőle. Voltak humoros pillanatok és minden elismerésem Kim Ubinnek, mert az ő játéka volt az, ami a pocsolya felszínén tartotta ezt a lebegő porhalmazt, amit az SBS televíziós sorozatnak mert nevezni.

Ízlésficam, avagy senki sem tökéletes

Szívdöglesztő szupersztárunk I Minho ebben a sorozatban fergetegeset alakított.... mint ízlésficamos celeb. Úgy tűnik, maga válogatta össze a ruhatárát, erre csak azt mondhatom: istenem, Minho, keríts egy stylistot, könyörögve kérlek!!! Az interneten gyakorlatilag mémmé vált minden ruhadarab, amit a sorozatban magára húzott. Ritka ronda darabok, csak erős idegzetűeknek!

Én szóltam...

A nők szerepe - avagy vagy ribanc vagy, vagy befogod a szád, illetve mindkettő

Ami engem részről-részre egyre jobban zavart, az az, ahogy a forgatókönyvíró a nőket ebben a sorozatban bemutatta. Egy olyan forgatókönyvíróról beszélünk, aki megalkotta Kil Raimot a Secret Gardenben: az erős, független nőt, aki nem fél kiállni önmagáért. Ehhez képest ebben a sorozatban kétfajta nő létezik és mindkettőnek kuss van: a ribanc és a háziasszony. A "ribanc" kategóriába, más-más oknál fogva, de besorolható Than anyja, aki valami ismeretlen oknál fogva képes 18 évet szeretőként, megaláztatásban leélni (ennyire jó bezárva gazdagnak lenni?), Than mostohaanyja, a suli igazgatója, aki karakterénél fogva ribanc, Rachel és az anyja, akik egyenesen főribancok, és Bona, aki szintén ribanckodik az elején. A "háziasszony" ("megmondom mit csinálsz és kussolsz") típusba tartozik Unszang és az anyja. Azok a nők, akik képtelenek kiállni magukért, akiket ide-oda tologatnak mások és ők nagy szemekkel tűrik, hogy semmibe vegyék őket. Unszang, a főhősnő pedig válogatottan megkapja a jót. Két pasi is odáig van érte, de mindkettő gyakorlatilag tárgynak nézi, amit birtokolhat. Mind Jongdo, mind Than "szerelme" semmi más csupán, csak birtoklási vágy. Nem mehetsz ide, nem csinálhatod ezt, hallgass, meg ne mozdulj, ott legyél, amikor mondom, ne merj ellenszegülni: ezt kapja Unszang mindkét sráctól, és ő boldogan lesz tesze-tosza Hamupipőke, akit bármikor oda pakolhat a pasija, ahova jól esik neki és ezt még meg is köszöni a csaj nagy könnyes szemekkel! Mi ezzel a baj? Á, semmi. Tekintve hogy az év "legnépszerűbb" sorozata volt (még mindig alig hiszem el, hogy tényleg), elég sok tinikorú lánynak mutatnak vele iszonyúan rossz példát. Pasit akarsz? Legyél illedelmes, szófogadó kis veréb, aki befogja a csőrét és hálás az odavetett morzsának, csak a szeretett férfival lehessen. Persze, persze, Than hősies oroszlánként küzd apja ellen, hogy Unszanggal lehessen, de ez nem mentesíti a forgatókönyvírót az alól, hogy úgy állítja be, a hősies pasi mellett a nőnek kussolnia illik. Sőt. Elvárt.

És az apróságok

Volt még ezer más bajom is ezzel a sorozattal, például az idióta amerikai "színészek" (szerintem ezeket a bícsről rángatták be némi készpénzért cserébe), I Minho nem létező angoltudása, no meg az, hogy sehogy se sikerült belőle hihető 18 évest faragni. És akkor a totálisan idióóóóta jelenetekről nem is beszéltünk, mint ez:

https://www.youtube.com/watch?v=RQf6Gccvkxc

Értékelés: 4/10

Csak I Minho- és megszállott középiskolásdráma-rajongóknak ajánlott.

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5912081733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viki 2014.01.20. 23:06:32

Teljesen igazat adok az értékelésben,végig néztem a sorozatot Viki-n,de valamikor egyre nehezebben szántam rá magam a megnézésére,mivel úgy beharangozták és mekkora nagy sztárokat tettek bele annyira színvonalon aluli volt a történet vagyis ez az egész szenvedés.Főleg ennél jobbakat is láttam már tőlük és a sorozat befejező része is színvonalon aluli volt én többet vártam.Na meg azok a ruhák..hát igen nevetségesek voltak :(

JeKatyerina Nahosoka 2014.01.21. 12:52:56

Köszi, telitalálat. 250 drámán vagyok túl, de nem emlékszem, hogy pl. az utóbbi 2 év drámái közül lett volna 1is ami ennyire sz.r volt. Pedig az eleje kb. 3. részig kicsit elvarázsolt, de ez a zene miatt volt, szóval a zene ért valamit a többi semmit.

Liang Liang 2014.01.26. 00:40:44

Hát szerintem jó volt a sorozat.Voltak benne poénok jók a ruhák de izlések es pofonok :) A történet is jó magukat aazineszeket is imadonde a gazdag penzehes az várható egy DRÁMA sorozatban szoval igen ez volt a " oh ez tipik szereposztás h kell egy ilyen hisztigép aki azt várja h mindent a segge alá toljanak".

Era 2015.10.31. 19:50:59

Én Lee Minho rajongó vagyok és nekem tetszett. Több részt először felirat nélkül, aztán angol végül magyar felirattal néztem meg, annyira vártam. Laikusként nem elemzek filmet, sorozatot filmkritikus szempontok alapján, nem is értek hozzá, de nem is úgy nézem, vajon milyen hibák vannak benne. Egyszerűen jól akarom magam érezni és csupán az érdekel, tetszik-e a film, hallgatható-e a zenéje. A rózsaszín kardigánért meg egyenesen odavagyok, imádom ezt a színt. Megkerestem a neten, ha nekem megfizethető lett volna, már lenne ilyenem.

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) Japán (41) japán (2) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása