XIA

Ezek a dél-koreai popsztárok szórakoztattak Észak-Koreában

Ezek a dél-koreai popsztárok szórakoztattak Észak-Koreában

Nagyon beindult a két Korea közötti barátkozás, április 27-én történelmi találkozóra kerül sor Kim Dzsongun de facto diktátor és Mun Dzsein dél-koreai elnök között. Előtte kulturális csereberére kerül sor, aminek keretében dél-koreai előadók, köztük popsztárok látogattak át a kerítés túloldalára és adtak elő mindenféle dalokat a válogatott északi közönségnek, köztük Kim Dzsongunnak és feleségének. Mivel az eseményről nem készülhetett teljes videofelvétel, íme az előadók, akik a küldöttség tagjaiként felléphettek Északon, és a dalok, amelyeket előadtak.

kimjongunkpop1.jpg

Kim Dzsongun találkozik koreai popénekesnőkkel. Fotó: Korea Times / Joint Press Corps

Ezek a dél-koreai popsztárok szórakoztattak Észak-Koreában Tovább
A legfinomabb koreai saláták

A legfinomabb koreai saláták

A koreai konyhát csak imádni lehet, már ha valaki kedveli a jellegzetesen csípős, szezámos, fokhagymás ízeket. A koreai ételek rendkívül egészségesek, rengeteg zöldséget fogyasztanak, no meg húst, és a fűszerezés is kiváló. Két alakbarát salátát hoztam, amelyek nem csak eszméletlen finomak, de kalóriatartalomban is bombasztikusak és bármilyen baráti vacsin vagy partin nagyot lehet alakítani velük. Kiválóak sült húsok mellé, de önmagukban, vagy párolt rizzsel is fogyaszthatóak.

oimuchim_kajinamul.jpg

A legfinomabb koreai saláták Tovább
Az utolsó esetlen Hamupipőke kalandjai

Az utolsó esetlen Hamupipőke kalandjai

Ritkán nézek japán sorozatokat, pedig lehet, többet kellene. Szembe jött velem a Vikin egy nagyon cuki kis sorozat, és nagyon örülök, hogy megnéztem. 11 epizódját hamar le lehet darálni, és ha valaki könnyed, vicces kis szórakozást szeretne, ez a sorozat tökéletes hozzá. Azért bele-belenyúl a komoly témákba is, bár nem egészen úgy, ahogy azt mi nyugati nők szeretnénk. 

lastcinderella.jpg

Az utolsó esetlen Hamupipőke kalandjai Tovább
Az év legjobb K-pop-dalai

Az év legjobb K-pop-dalai

g-dragon-untitled.jpg

A szokásoknak megfelelően idén is elkészült az éves lista a legjobb K-pop-dalokkal. Idén nem csináltam féléves bontást, így most egyben kapjátok a dömpinget. Mint mindig, ezek az én személyes kedvenceim, szubjektív a lista (nem is nagyon létezik objektív ebből ;)) Az idei év számomra elég lassan indult K-pop szempontból, nehezen találtam kedvenceket, de év végére csak sikerült összehozni egy jó kis listát :D Hát akkor lássuk, szokás szerint random sorrendben, 2017 legjobb K-pop-dalait Xiaolongimnida lejátszólistáján.

Az év legjobb K-pop-dalai Tovább
Történemet írt a BTS az American Music Awardson

Történemet írt a BTS az American Music Awardson

bts.jpg

A hétvége nagy esemény volt a K-pop rajongói számára, ugyanis először a műfaj történetében egy koreai fiúegyüttes, a BTS is meghívást kapott az American Music Awardsra, ahol fel is léptek. A fiúk bizony nem aprózták el a dolgot, a fellépés után mintegy egymilliószor kerestek rá a nevükre a Google-ben, és az idei Guinness Rekordokba is bekerültek, mint a legnagyobb Twitter-forgalmat lebonyolító hashtag tulajdonosai a zenei együttes kategóriában. 

Történemet írt a BTS az American Music Awardson Tovább
Naver Whale, egy merőben új böngészőélmény

Naver Whale, egy merőben új böngészőélmény

A bőngészőpiac szinte telített manapság, a Google fejlesztette Chrome magasan vezeti a listát, mögötte a Firefox és az Internet Explorer vetélkednek, majd kisebb böngészők, mint a Safari és az Opera kullognak. A koreai keresőóriás, a Naver saját fejlesztésű böngészőt dobott ki, mely nem titkoltan a koreai piacra készült, azonban a pár hete kiadott frissítés már angol nyelven is elérhetővé teszi a Whale-t, és ezzel pedig remek alkalmat ad azoknak, akik szeretnék kipróbálni ezt a csodaböngészőt, de nem tudnak koreaiul. A bálnácska ugyanis elképesztő funkciókat ad a kezünkbe, Chrome-rajongóknak le fog esni az álluk, hogy mi mindent tud ez a böngésző (és nem zabál annyi memóriát mint a Chrome, pedig a Chromiumon alapszik). 

whale.png

Naver Whale, egy merőben új böngészőélmény Tovább
We Are X: A rockfilm, ami életeket ment

We Are X: A rockfilm, ami életeket ment

"Az X Japan halála és élete"

Október 15-én Bécsben a Gartenbaukino előtt már ácsorogtak az emberek, mire odaértünk. Nagyon kellett sietni, alig fél óránk volt átloholni abból az ötcsillagos szállodából, ahol interjút készítettem Yoshikivel, az X Japan együttes vezetőjével. (Az interjút a Sound of Japan oldalán lehet olvasni.) Még időben le tudtunk huppanni a helyünkre, és már kezdődött is a dokumentumfilm, melyet jórészt Yoshiki életéről forgattak.

A We Are X egy megrendítő alkotás, belenyúl az alanya lelkének legmélyebb bugyraiba, betekintést enged a sztármaszk mögé, miközben elmeséli egy nagyszerű együttes tragikus történetét, és nézők ezreinek segít küzdeni saját szerencsétlenségeikkel, saját balsorsukkal, fájdalmaikkal. A vetítést követő kérdezz-felelek alatt több rajongó is sírva mesélte, hogyan nyújtott nekik reményt ez az együttes, hogyan mentette meg őket az öngyilkosságtól Yoshiki zenéje, dalszövege, vagy épp az, ahogyan nyíltan beszél saját traumáiról, ahogy megmutatja, hogyan lehet túlélni, felállni, küzdeni a végsőkig, akkor is, amikor nagyon fáj - fizikailag és lelkileg egyaránt.

Az interjúnkban azt is említette a rocksztár, hogy a film nemzetközi bemutatója óta rengetegen keresik meg azzal, hogy ez a dokumentumfilm megmentette az életüket, reményt adott nekik és erőt. És hiszitek vagy sem, ez tényleg egy ilyen film, ez tényleg egy ilyen történet.

we_arex.jpg

We Are X: A rockfilm, ami életeket ment Tovább