XIA

Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

2017. ápr 22.

A 2017-es dél-koreai választások elnökjelöltjei

írta: Xia.blog
A 2017-es dél-koreai választások elnökjelöltjei

[VENDÉGPOSZT] Szrenka Viktor

moon_ahn_debate.JPG

2017. május 9-én választják meg a lemondatott Pak Kunhje (Park Geun-hye) elnöknő utódját Dél-Koreában. A két legnagyobb jelölt Mun Dzsein (Moon Jae-in) a progresszív Demokratikus Összefogás jelöltje és An Csholszu (Ahn Cheol-soo), az AhnLab informatikai biztonságtechnikai cég hajdani vezérigazgatója, egyben a balközép Polgári Párt jelöltje.

...

Tovább Szólj hozzá

politika Korea

2017. ápr 08.

X Japan, a japán rock Queenje

írta: Xia.blog
X Japan, a japán rock Queenje

"Ha Amerikában vagy Angliában születtek volna, ők lehetnének a világ legnagyobb bandája" , mondja ezt Gene Simmons , az ikonikus KISS együttes basszusgitárosa. Japán egyik legnagyobb rockbandájáról beszél, majd hozzáteszi, "A KISS megtöltheti a Tokyo Dome-ot egy estére. Az X Japan egy hétre."   (A Tokyo Dome 55 ezer fős kapacitású, mellesleg). Amikor egy legenda mondja ezt valakiről, akkor tudod, hogy talán nem véletlenül teszi. A japán visual kei műfaj úttörőjének számító X Japan nek nem Simmons az egyetlen nagynevű rajongója, Marty Friedman , a Megadeth gitárosa, Richard Fortus , a Guns N' Roses gitárosa vagy Wes Borland , a Limp Bizkit gitárosa is beállt már a sorba.

Az X Japan polgárpukkasztó kinézetével, szimfonikus metállal kevert ...

Tovább Szólj hozzá

rock Japán X Japan

2017. ápr 02.

A legjobb frizurák és hajszínek a K-popból

írta: Xia.blog
A legjobb frizurák és hajszínek a K-popból

A K-pop színes kavalkádjában meghatározó szerepet tölt be a külső, a smink, a ruházat, és persze a hajstílus is. A K-pop-sztárok fodrászainak kreatív alkotásai időnként a biztosítékot is kiverik, de legtöbbször bizony olyan frizurákat produkálnak, amit istenien mutatnak a viselőjükön, és akár még magam is szívesen kipróbálnám. Sőt, ki is próbáltam már, G-Dragon Bang Bang Bang-korszakos vörös loknijait ugyanis megcsináltattam magamnak (csak nem élénk pirosban), és IMÁDTAM. A színek és a formák a hétköznapokhoz is inspirációt jelenthetnek, a K-popban például egy időben elég népszerű volt a hamvas rózsaszínes-lila (vagy közkeletű nevén a rose pink / ash pink), amit én is megcsináltattam, és nagyon jó lett. Persze a fodrászod ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló divat Korea

2017. már 31.

Kínában a kínai szinkronszínészek kínai színészeket szinkronizálnak

írta: Xia.blog
Kínában a kínai szinkronszínészek kínai színészeket szinkronizálnak

Nyelvtörőnek is elmehetne a fenti mondat, de akármilyen meglepő is, bizony igaz. Nem csak nálunk van nagy hagyománya a szinkronizálásnak, hanem Kínában is, a Középső Birodalomban azonban nem csak a külföldi filmeket szinkronizálják, hanem a hazai alkotásokat is. Hogy miért? A probléma igen összetett.

empresses_in_the_palace.jpg

Szun Li (Sun Li) kínai színésznő az Empresses of the Palace című nagy sikerű sorozatban. Kínai hangja Csi Kuan-lin (Ji Guanlin).

...

Tovább Szólj hozzá

film tévé Kína

2017. már 29.

Lee Honggi - A hang

írta: Xia.blog
Lee Honggi - A hang

Elképzelem, hogy a budapesti X-faktor versenyében egyszer csak felsétál a színpadra. Rövidre vágott, éppen világos barnára festett tincsei homlokába lógnak, egy számmal nagyobb fehér kapucnis pulcsit visel, térdnadrágot, alatta fényes leggings, valami neonkék Nike surranóval kiegészítve, körmei szokásos fekete-sárga színekben pompáznak: együttese színei. Murisan néz ki, vagy ha úgy tetszik polgárpukkasztóan, zsűri felhúzott szemöldökkel cöcög: mit akar itt ez a fura kölyök? Nagy barna szemei huncutul csillognak, ahogy karamelladarabos-csokoládés hangján bemutatkozik: Lee Honggi vagyok Koreából, rockénekes. Zsűri kuncog, valami celebzsűrielnök gúnyorosan elhúzza a száját, közönség fintorogva legyint. Aztán elkezd énekelni az ...

Tovább Szólj hozzá

K-pop Lee Honggi FTISLAND

2017. már 12.

Omurice, avagy omlettbe rejtett zöldséges rizsdombocska

írta: Xia.blog
Omurice, avagy omlettbe rejtett zöldséges rizsdombocska

A japán konyha híres arról, hogy remekül képes a hagyományos étkekből és a nyugati ételekből frappáns és finom fúziós kajákat rittyenteni. Ilyen étel az omurice is, ami az omlett és a rizs szavak összevonásából keletkezett, és egy finom, laktató, zseniális ételt takar. Dél-Koreában is imádják és készítik. 

#omurice #오므라이스 #오무라이스 recept hamarosan a blogon. Xiaolongimnida.hu

xiaolongimnida (@xiaolongimnida) által megosztott bejegyzés,

...

Tovább Szólj hozzá

omurice

2017. már 06.

X Japan koncert Londonban: egy legenda visszatérése

írta: Xia.blog
X Japan koncert Londonban: egy legenda visszatérése

[vendégposzt: Fanni]

Aki nem ismerné az X Japan zenekart: a 80’-as, 90’-es évek legmeghatározóbb japán heavy metal bandája volt, az 55 ezres Tokyo Dome-ban 18-szor adtak ’sold out’ koncertet, és a 30 milliót is meghaladja a lemezeladásuk. A banda a csúcson, 1997-ben feloszlott, és majd’ 20 év után állt össze újra koncertezni, a közeljövőben pedig várható új lemezmegjelenés is. A banda és a tagok életútja külön és együtt is eléggé tragikus: drogok, alkohol, öngyilkosságok, vallási fanatizmus kísérte őket, ezért nehéz volt a ’reunion’, de akit jobban érdekel, nézzen utána, én most inkább a március 4-i londoni koncertjükről írnék :) .

x-japan-c2_007.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

rock koncert Japán X Japan

2017. már 02.

Miyavi útja a visual keitől a Tűzmadárig

írta: Xia.blog
Miyavi útja a visual keitől a Tűzmadárig

Áprilisban újra Magyarországon tépi a húrokat a szamurájgitáros

Japán gitárlegendáját a műfaj kedvelői számára nem kell bemutatni, Miyavi az egyik legnagyobb rocksztár, akinek zenéjét a szigetország sikeresen exportálja külföldre. Hosszú pályafutása alatt számtalan világ körüli turnét tartott, melyek során bizony többször is megfordult Budapesten is, mondhatni már-már hazajár ide. Április 29-én az A38 hajón a Livesound szervezésében lehet újra találkozni vele, legújabb albumát, a Firebird öt hozza el nekünk. A rajongói által nemes egyszerűséggel csak Szamurájgitárosnak becézett zenész hosszú utat tett meg a meghökkentő visual kei-külsőtől a mai, talán visszafogottabb, de mindenképp sokkal érettebb stílusáig. Egyvalami biztos: beskatulyázni, azt nem lehet!

miyavi1.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

ajánló Japán Miyavi

2017. feb 25.

Mitől más a K-pop, mint a többi nemzet popzenéje?

írta: Xia.blog
Mitől más a K-pop, mint a többi nemzet popzenéje?

Sokszor felteszik nekem a kérdést ismerősök, hogy ugyan miért jobb koreai popzenét hallgatni, mint amerikait? Ez is csak pop, ugyanazokat a ritmusokat, hangulatokat, dubstepet, ütemeket használják, mint Beyonce és a többiek, ráadásul olyan nyelven énekelnek, amit nem is ért a rajongók többsége. Elgondolkodtam hát azon, hogy ÉN miért szeretem a K-popot és miért nem hallgatok amerikai popot, holott, tök igaz, hogy ez is csak pop. De mégsem igaz, mégsem "csak pop", és hiába ugyanolyan zenei trendek vannak Koreában, mint másutt, a K-pop egyszerűen más. Egyszerűen több. Többet ad. Mit, hogyan és miért? Olvasd el alább!

welcome_to_kpop.jpg

Üdvözlünk a K-pop világában. Élvezd, mert egyhamar nem mész sehova!

...

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 31.

Öt koreai előadó, akit ismerned kell

írta: Xia.blog
Öt koreai előadó, akit ismerned kell

Ha azt hinnéd, a "K-pop" csak fiú- és lányegyüttesből állhat

Sokan azt gondolják, hogy a K-pop nem más, mint táncoló fiú- és lányegyüttesek kavalkádja, bubble-pop dalokkal. Persze, akik ismerik a műfajt, azok pontosan tudják, hogy ez egyáltalán nincs így. A koreai popzene sokkal több miniszoknyában feszítő, tökéletes alakú lánybandáknál és dögös, félmeztelenre vetkőző, szép arcú pasiknál. Minden van benne, ennek megfelelően egy rakás olyan előadó van, akikre érdemes figyelni, a népszerű lány- és fiúegyütteseken túl is. Most a K-popra fanyalgóknak ajánlok öt előadót, akik hallatán rádöbbenhetnek, mennyire más a K-pop, mint hitték.

ZION.T

ziont.gif

...

Tovább Szólj hozzá

zene ajánló Korea