Ázsia másképp | Szigorúan véleményes

Mitől más a K-pop, mint a többi nemzet popzenéje?

Sokszor felteszik nekem a kérdést ismerősök, hogy ugyan miért jobb koreai popzenét hallgatni, mint amerikait? Ez is csak pop, ugyanazokat a ritmusokat, hangulatokat, dubstepet, ütemeket használják, mint Beyonce és a többiek, ráadásul olyan nyelven énekelnek, amit nem is ért a rajongók többsége. Elgondolkodtam hát azon, hogy ÉN miért szeretem a K-popot és miért nem hallgatok amerikai popot, holott, tök igaz, hogy ez is csak pop. De mégsem igaz, mégsem "csak pop", és hiába ugyanolyan zenei trendek vannak Koreában, mint másutt, a K-pop egyszerűen más. Egyszerűen több. Többet ad. Mit, hogyan és miért? Olvasd el alább!

welcome_to_kpop.jpg

Üdvözlünk a K-pop világában. Élvezd, mert egyhamar nem mész sehova!

Érzelem, érzelem, érzelem

Amikor rátaláltam a K-popra, én sem hittem, hogy egyszer csak lekerülnek majd a lejátszómról, sőt a számítógépemről is a nyugati popzenék. De lekerültek. Hallgatok ugyan például japán rockot, török rockot, kínai popot is, de 98%-ban koreai dalok uralják az életemet, és egyáltalán nem bánom. 

Nem vagyok zenész, nem értek a szakkifejezésekhez, én csak egyszerű fogyasztó vagyok, és az alapján ítélem meg a zenéket, hogy mi tetszik. A K-pop hiába építkezik nyugati alapokra, egyszerűen másképp nyúl a zenéhez. Másképp fejezik ki magukat az előadók, számomra sokkal kifejezőbben, érzelemdúsabban, nagyobb átéléssel énekelnek, mint amit itthon vagy külföldön látok. Egy koreai klipnél általában gondolkodni sincs időm, mert miközben az államat kapargatom fel a földről, a másik kezemmel a százas papírzsepi után nyúlok, vagy éppen teli szájjal röhögöm a billentyűzetre a narancslét. 

Padló meet áll, áll meet padló. Ismerkedjetek meg egymással, sokszor fogtok randizni még.

Ezt az elődást most sem úszom meg könnyek nélkül...

Mert a K-pop, akárcsak a koreai sorozatok, az érzelmek hullámvasútjára épít. Egyik pillanatban bőgsz, mint az árva gyermek, hogy két perccel később teli torokból üvöltve a koreai refrént körbetáncold a szobát, majd kiköpd a tüdődet a röhögéstől, amikor a kedvenc bandád tagjai hülyét csinálnak egymásból a képernyőn.

daesunggif.gif

bapdance.gif

Minőség

Nem, nem szarkazmus a részemről. A minőség nagyon is része a K-popnak. Persze nyilván vannak olyan előadók is, akik csak szeretnének a koreai hullámon lovagolni és bármi szarral kijönnek, de azok, akik a toplistákat vezetik (és sokan vannak, higgyétek el, iszonyú sokan), azok bizony adnak a minőségre. Zeneileg, hangilag, koreográfiailag, vizuálisan, mindenhogy - a koreai bandák egyszerűen topon vannak. Egy-egy videoklipre többet költenek a legtöbb amerikai előadónál, és Koreában félévente szokás új cuccal előrukkolni (ha nem hamarabb), szóval elég drága mulatság, mégis megteszik. Mert a látvány szerves része az élménynek. A videoklipek általában komplexek, hogy minél többször megnézd, mert másképp nem érted meg a sztorit. Persze vannak pofonegyszerű klipek is, amelyek nem faxniznak bonyolult történetekkel, de nem ez a jellemző. Vannak bandák, amelyek kisfilmekre szakosodtak, egy-egy videoklipjük rövidfilmnek is elmenne akármelyik filmfesztiválon. A ruhák, a smink, a beállítás, minden mozdulat egyszerűen tökéletes. 

Azt ugyan nem tudni, mennyibe került ez a klip, de a kivitelezését bármelyik hollywoodi akciórendező megirigyelhetné. A koreográfia pedig egyszerűen DOPE.

Merje bárki azt mondani, hogy zeneileg ez nem egy minőségi dal, és hogy ezek a csajok nem tudnak énekelni... 

...vagy hogy ez nem egy baromi jó zene itten...

A K-pop tele van őrült koncepciójú videókkal is, de legalább elképesztően kreatívak, és nem csak a "sportkocsi-táncoslány-nyakbafux" vonalon mozognak. Lehet mondani erre a videóra, hogy ezmiez, de senki nem vitathatja, hogy az élő szusibaba-koncepció teljesen friss, kreatív és őrülten látványos.

Show/Live

Baromi jó élő fellépéseket lehet látni. Ezek a fiúk-lányok odateszik magukat, nem csak úgy ímmel-ámmal lézengenek, hanem durr bele. Táncolnak, énekelnek, kacsintanak, iszonyú jó showkat csinálnak. Volt szerencsém több K-pop-koncerten is részt venni, híresebb és kevésbé híres bandákat is láttam élőben és azt kell mondjam, még azok is totálisan lekötöttek, akiktől egy dalt sem ismertem, úgy mentem el a koncertjükre. És nem kell feltétlen hozzá méregdrága színpadi látvány meg díszlet, a Pecsában, illetve a Dürer Kertben például egy szál kivetítő mellett lépett fel annó a Boys Republic és a Teen Top is, és bődületesen jók voltak. Párizsban az F.T. Island pedig teljesen lenyűgözött, életem egyik legjobb koncertje volt, ma is libabőrös vagyok, ha rágondolok, és mit nem adnék, ha újra láthatnám őket színpadon.

Egyszerű, mégis elképesztően megragadó koncepció Taeyang 2014-es MAMA-díjátadós fellépésén, tökéletesen kiegészítve a dal hangulatát.

Ennyi év elteltével is libabőrössé tesz ez a felvétel. Kivételes összhang.

A lányok se maradjanak ki a sorból, ez a performansz egyszerűen páratlan.

Fanszörviz, avagy a rajongókkal bánni tudni kell

Ebben az ázsiaiak egyszerűen sokkal jobbak. Közelebb hozzák a sztárokat, nem elérhetetlen vágyálmok, hanem bolondos, esendő, cukorfalat vagy éppen idióta személyiségjegyek tulajdonosai ők, akik nem félnek hülyét csinálni magukból a különféle népszerű varietéműsorokban, főzőcskézni, amikor egy hagymát se tudnak felszeletelni, bepillantást engedni a kulisszák mögé, és általában sok-sok-sok mindent megtenni a rajongókért. Persze, nyilvánvalóan ezek egy része rendezett színpadi show, az idolok valódi gondolatait, érzéseit ritkán ismerhetjük meg, de nem is ez a lényeg. A lényeg a szórakoztatás, és az nagyon megy nekik. A rajongók pedig imádják. Én is imádom. Órákig képes vagyok böngészni a Youtube-on az interjúkat, varietéműsorokat, werkfilmeket, mert jobbak akármelyik hollywoodi mozinál, szórakoztatóbbak bármelyik hazai standupműsornál, két pofára röhögök, gyakran a könnyem folyik, úgy visítok a röhögéstől (mindezt éjjel, szegény szomszédok...).

Rap Monster halálos küzdelme a.... hagymával. Bármikor lerappeli Eminemet, csak hagymát ne kelljen szeletelnie hozzá.

T.O.P lelepleződik! Avagy a sosem vetkőző idol intim titkai, természetesen a csapattársak szaftos tálalásában. Nyilván a fele sem igaz, de ettől még rendkívül szórakoztató módon adják elő.

Az interjúk nem az uncsi nyugati sablonmintára mennek, hogy na és hogy hívnak és mi a következő albumod címe, hanem mindenféle jópofa játékokat játszatnak velük, vagy éppen megríkató történeteket meséltetnek nagyon drámai zenei aláfestéssel. Egyszóval, lekötnek, odaragasztanak a képernyő elé, miközben az idol az életed részévé válik. Naná, hogy innentől megnézed majd az összes videoklipjét, feliratkozol az Instagramjára, a rajongói klubja oldalára és epedve várod a következő Youtube-feltöltésüket, legyen az akár egy fél perces beköszönő vagy a telefonkönyv felolvasása akár. És mi sem bizonyítja jobban, hogy ez működik, mint a csilliárd "reakcióvideó" a Youtube-on: mindenre reagálnak a rajongók, a táncvideókra, a varietéműsorokra, az Instagram-feltöltésekre... 

"This shit is dope, man!" Hát igen, skacok, az van, hogy ezek a K-pop-sztárok nem csak énekelni tudnak, de piszkok jól is táncolnak mellé. 

Fuck YEAH

Viselkedés

Bizony, bizony. Ez nagyban növeli az élvezeti értéket és még inkább közelebb visz hozzájuk: a koreai sztárok nem viselkednek bunkó celebek módjára, legalábbis igyekeznek nem úgy viselkedni. persze mindig akad egy-két renitens idióta, akinek aztán szépen el is kaszálják a karrierjét: mert Koreában nincs durvább dolog annál, ha egy híresség el van szállva magától. Alázat, kedvesség és szerénység nélkül ebben az iparban nem lehet boldogulni odaát. Egyszer nyilatkozz olyat, hogy te vagy az atyaúristen, másnap csomagolhatsz is. Tisztelettudónak kell lenni, egymással is, a rajongókkal meg pláne. Ettől még szerethetőbbek a figurák.

Ki akar bunkó faszkalapokat és rinyáló macákat nézni a képernyőn? Senki. Mármint, arrafelé ez nem menő, csak nálunk, ahol külön műsort is szentelnek bunkó celebfaszkalapoknak és rinyáló celeblibáknak, mert nálunk ez a kulturális-társadalmi színvonal a tévében. Odaát a Berki Krisztián-féle kirakatcelebeket nem hogy képernyőre nem tennék, de úgy rúgnák hátsón, hogy Tokióig repülnének szlalomban. Ki akarna a gyerekeinek a tévében ilyeneket mutogatni? Arrafelé senki. Jó magaviseletű, illedelmes és kedves embereket szeretnének példaképnek. Hát én inkább azt nézem, ahogy G-Dragon 65-ször meghajol a nála fiatalabb énekesek felé is, mint ahogy Berki a heréit vasaltatja.

Szubkultúra

A K-pop egy igazi szubkultúra, ami azt jelenti, hogy a rajongói valamivel összetartóbbak más stílusok rajongóinál. Rengeteg-rengeteg fantasztikus embert ismertem meg a K-pop által, amiért örökké hálás leszek a sorsnak. A rivális rajongói táborok bár néha hajba kapnak egymással Koreában, a nemzetközi rajongók általában nagyon barátságosak, mert örülünk, ha összefutunk olyasvalakivel, aki hasonló dolgokat szeret. Ha meglátunk az utcán valakit, akinek K-popos táskája vagy pólója van, felderül az arcunk. A K-pop-mémgyárak pedig szubkultúrához méltóan támogatják az örök koreaipop-barátságot. Keblemre, sorstársak!

Hát ezért szeretem én a K-popot jobban bármilyen nyugati műfajnál. (És most elvonulok megnézni a Weekly Idol legújabb epizódját, bocs!)

kpopper.jpg

A fejed, mikor valaki megkérdi, K-popper vagy-e.

kpopfriend.png

 Mikor K-popos viccet sütsz el és valaki megérti: "mostantól te vagy az új legjobb barátom".

A bejegyzés trackback címe:

https://xiablog.blog.hu/api/trackback/id/tr8812290467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata58 2017.02.25. 19:12:42

Nagyon nagyon tetszett az írás...olyannyira, hogy újra fogom olvasni, + most a kapcsolt videókat is meg fogom nézni...bár már a "száraz" irománytól néha könnybe lábadt a szemem a visszafojtott nevetéstől! xddd. Köszönöm ezt a remek összefoglalót!

Ravasz Figyelmeztetés 2017.02.25. 19:12:54

A futószalagon készült nyugati rágógumizene koppintása - "más mint a többi szemét" - LOL, ez már súlyos téveszme kategória, légy szíves kezeltesd magad. A K-pop ipari hulladék a javából, és még rosszabb is a nyugati nyálgépeknél, mert azokban legalább némi eredetiség volt, míg a koreaiak az egész nyugati receptet lenyúlták úgy, ahogy van.

fran7 2017.02.25. 19:12:57

Ez volt a propaganda része a sztorinak. De te is tudod, hogy mi van mögötte a sztorinak. De amúgy Secret Garden Forever. Inkább azt nézd újra.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2017.02.25. 19:13:03

Ó, igen!!!

A lányaimnak köszönhetően a k-pop pár éve az életünk részévé vált. :-)
Itt van a blogomról pár k-pop vonatkozású poszt (szorosabban vagy lazábban kapcsolódva a témához):
noreg.blog.hu/tags/k-pop

Xia.blog 2017.02.25. 19:14:13

@sans paraben: Tanulom. De nem kell érteni a koreait hozzá, szerintem angolul se tud mindenki, aki Beyonce-t hallgat. ;)

fran7 2017.02.26. 13:09:39

Ja, egy kérdésem lenne. A My Lovely Kim Sam Soon-ban az a poén, hogy a csajnak olyan a neve és haja mint Sámsonnak? Illetve valami normális és utolérhető koreai sorozatot is ajánlhatnál. Amit eddig láttam: Secret Garden, The Night Watcman, My Girfriend is gumiho, Arang and the Magister. Rooftop Prnce. A My personal taste már nem jött be. Még origos blogodat olvasgattam. Ha válaszolsz köszönöm, ha nem az se gond majd keresgélek a blogon.

tena_lady 2017.02.26. 13:09:41

Szerintem te vakon szerelmes vagy a kpopba, és ennyi. Az a baj, hogy egyes kommentelők vitatkozni kezdenek ezen veled, pedig csak legyinteni kéne.
Személy szerint azt gondolom, hogy a kpop meg a koreai celebvilág sokkal álságosabb, mint a nyugati kultúrákban. Egyszerűen azért, mert a példának felhozott Berki Krisztián is egy fasz. Nyíltan az, ennyi az egész. Egy koreai híresség viszont álarcot hord, hogy rajongókat szerezzen. A showműsorok 99%-ban megjátszottak. Nem arra gondolok, hogy forgatókönyvet követnek, mert itthon is ez van, hanem a reakcióik is mind csak megjátszottak, nem valódiak. Mintha nem színészeket szeretnél, hanem a szerepeiket.
Az ő oldalukról nézve pedig úgy néz ki a dolog, mint a prostitúció. Kinevelnek tizenévesen a munkára, huszonévesen 0/24 dolgoztatnak, aztán 30 felett meg mehetsz a szemétbe, senkinek se kellesz. A futtatók (azok a tipikus koreai gigavállalatok) pedig jól járnak és már készítenek is egy újabb csapatot, amit lehet árulni.

Claustrum123 (törölt) 2017.03.02. 20:01:31

"A lényeg a szórakoztatás, és az nagyon megy nekik. A rajongók pedig imádják. Én is imádom."

Anyám. Az nem szempont, hogy ez milyen visszafordíthatatlan mentálhigiénés problémákat okozhat nekik? El se tudom képzelni, hogy mekkora kokainmennyiséggel lehet kompenzálni a mindennapos reflektorfény alatti alakoskodást.

Egyik ismerősöm mutatta még ezt tavaly.

www.youtube.com/watch?v=ALj5MKjy2BU

Nem tudom, ki vette észre, hogy ebben a klipben a szemétégető két ajtaja pont a képernyő előtt ülő két szemével van párhuzamban (és valószínűleg, ami a szemétégetőn belül van, az az, ahogyan ez az egész revű-révület az adott "rajongóban" leképződik).

Xia.blog 2017.04.02. 22:00:50

@fran7: szia, bocsánat a kései válaszért, elsiklott a figyelmem a kommentrengetegben. A My Lovely Samsoonban a lány neve nem sámson, hanem Szamszun, ez egy nagyon ódivatú koreai női név, olyan mintha ma egy fiatal lányt Magyarországon Rozáliának, Vilmának vagy Lenkének hívnának. Sorozatválasztáshoz ajánlom a másik blogomat, a koreaifilmdrama.blog.hu-t. Nekem az utóbbi időben a legkedvencebb sorozatom a Goblin (Guardian: The Lonely and Great God) volt.

Xia.blog 2017.04.02. 22:01:55

@Claustrum123: senki nem kötelez rá, hogy nézzed, nem tetszik, nézzél Britney Spearst :)

Mostantól új helyen: xiaolongimnida.hu

xiaheader.png

 

 

XIA

Korea, Kína, Japán: pop, rock, média, kultúra

Címkék

100DayKSongChallenge (1) 2013 (2) 2015 legjobb koreai sorozata (1) 2AM (1) 2ne1 (3) 2PM (4) 4minute (1) A-mei (1) Aaron Yan (1) Able C&C (1) After School (1) ajánló (19) alkohol (1) ALS Ice Bucket Challenge (1) Amoeba (1) Amore Pacific (1) androgün (2) Andy Lau (1) Angelababy (1) anime (1) AOA (2) április bolondja (1) arcfelismerés (1) átírás (1) Ázsia (14) ázsiai nők (1) A hónap városa (1) A Qiao (1) B.A.P. (3) B1A4 (2) bakancslista (2) Bang Yongguk (1) baozi (1) BBC (1) BB krém (1) Beast (3) becsületsértés (1) BgA (1) bibimbap (1) Bigbang (12) bihon (1) Block B (3) blog (3) bloghír (2) blogtalálkozó (1) bongwan (1) botrányok (2) Boyfriend (2) Boys Over Flowers (1) Boys Republic (2) Bride of the Century (1) Brown Eyed Girls (1) BTS (4) BÚÉK (3) Byakuya Fansubs (1) C-Clown (1) C-Jes (1) C-pop (4) Cantoy (1) Cecilia Liu (1) cégek (1) Cheongdamdong 111 (1) Choi Soo-min (1) Choi Sun (1) Cho Young-pil (1) chuseok (1) CL (2) ClickB (1) CN Blue (4) Coco Lee (1) Coffee Prince (1) Cross Gene (1) cross race effect (1) csajok (8) csebol (2) Csedzsu (1) cshuszok (1) Csingtao (1) cson (1) Csoszon (4) Cube (1) Cui Jian (1) cuki (2) current (5) curry (1) Dami Im (1) David Sakurai (1) DBSK (1) Defconn (1) Dél-Korea (3) divat (15) doenjangguk (1) doenjang jjigae (1) dokumentumfilm (1) drug restaurant (1) Dr Frost (1) DSP (1) dwaejigogibokkeum (1) eatyourkimchi (1) Ecomobility Festival 2013 (1) English posts (2) Eom Jeong-hwa (1) építészet (3) érdekességek (33) Eric Nam (1) esemény (1) Észak-Korea (4) Eurovízió (1) EXO (3) expat (1) explicit (1) Faith (1) Fan Bing-bing (1) fan rice (1) Faye Wong (1) férfi gésa (1) festői helyek (1) film (17) fiúegyüttesek (1) flower boys (1) FNC (1) FNC Entertainment (1) Forbes (2) fordítás (4) fotók (1) FTHX Paris (1) FTISLAND (6) FT Island (2) Full House Take 2 (1) G-Dragon (12) Gain (1) Gangnam Style (1) Gao Yuan-yuan (1) Gary (1) gasztronómia (27) Gavy NJ (1) gazdaság (6) gésa (1) GIF (1) Gimhae Kim (1) gochujang (1) golf (1) Gong Hyo-jin (1) Gong Yoo (1) Goryeo (1) Guo Bi-ting (1) gyeongdan (1) Gyorstalpaló K-pop-tanfolyam (1) gyoza (1) hagyomány (1) Halloween (2) hanbok (3) hangul (1) Han Dae-su (1) Han Jimin (1) harcművészetek (4) házasság (2) Healer (1) heian (1) hellokpop (1) Hell Joseon (1) Henry Lau (2) Heo Young-saeng (1) Heyne (1) hide (1) hidrogéncella (1) hírességek (1) Hjoncshongil (1) hókan (1) Hongkong (5) hösik (1) houkan (1) humor (1) Hwang Jeong-eum (1) Hyun Bin (1) idolok (1) Ikimonogakari (1) ikon (1) India (1) Indonézia (1) Infinite (2) inkii (1) Insooni (1) interjú (2) Intimate Enemies (1) írás (1) IRIS2 (1) irodalom (1) its okay thats love (1) IU (1) Ivy (1) j-rock (1) J. Tune (1) Jackie Chan (1) Jaejoong (1) Jang Keun-suk (1) Jang Ying-rong (1) japán (2) Japán (41) japán curry (1) játék (2) játékok (1) Jay Chou (5) Jay Park (1) Jeju (1) Jeno Liu (1) jeon (1) Jeon Ji-hyun (1) Jet Li (1) Jinro (1) Jinusean (1) Ji Chang-wook (1) Ji Sung (1) JJ Lin (2) jog (1) Jolin Tsai (1) Joseon (3) jótékonyság (1) Jo Bin (1) Jo In-sung (1) Juniel (1) Junsu (1) Juventus (1) JYJ (9) JYP (2) JY Park (2) K-drama (2) K-pop (66) K-pop kiadók (1) K-show (1) K-Will (1) Kara (1) karácsony (2) katonaság (3) kdrama (3) kecune (1) keranccsim (1) kérdőív (1) kiejtés (2) Kill Me Heal Me (1) kimbap (1) kimchi (1) kimchi jjigae (1) Kim Hee-sun (1) Kim Hyun-joong (1) Kim Hyung-jun (1) Kim Jaejoong (1) Kim Jong-kook (1) Kim Junsu (4) Kim Sisters (1) Kim Soo-hyun (1) Kim Suro (1) Kim Taewoo (1) Kína (43) kínai színésznők (1) kínai újév (1) klánok (1) klawguru (2) koncert (5) kongnamulguk (1) Korea (142) koreai esküvő (1) koreai filmfesztivál (1) Koreai hullám (1) koreai irodalom (1) koreai jog (2) koreai nevek (1) koreai nyelv (4) koreai szórakoztatóipar (2) koreai történelem (5) koreai tv (1) Korean Grammar Practice for Foreigners (1) Korjo (1) környezetvédelem (1) Koyote (1) közlekedés (2) kozmetikumok (1) KPOP101 (4) kultúra (18) kutatás (1) Ku Hye-sun (1) kvíz (2) Lady Gaga (1) La Cigale (1) LC9 (1) Leehom Wang (1) Lee Hi (1) Lee Honggi (3) Lee Hongki (2) Lee Hyori (3) Lee Hyuk (1) lee Jun-ki (1) Lee Jung-hyun (1) Lee Kwang-soo (2) Lee Mi-ja (1) Lee Minho (1) Lee Soo-man (1) lektorált (1) leves (1) LG Household & Health Care (1) Listák (2) Liu Tao (1) Liu Yi-fei (1) Liza a rókatündér (1) LMBT (1) LOEN (1) LOréal (1) Lotte (1) Lush (1) magyar film (1) Makaó (1) Mamamoo (1) mandopop (1) mandu (1) manga (2) Mao Amin (1) márkák (1) Masters Sun (1) Mayday (1) MBLAQ (2) MFBTY (1) MIC (1) Michelle Lee (1) Michigo (1) mihon (1) MIK (1) Miley Cyrus (1) Mino (1) mitológia (2) Miura Ryosuke (1) Miyavi (2) Mi az a K-pop? (2) Mi az a Kpop? (2) Modern Farmer (1) móka (1) Momo Wu (1) mondocon (3) Monstar (1) MTV VMA (1) musical (1) művészet (1) MV (1) My Lovely Sam Soon (1) My Love From The Star (1) N-Sonic (1) N-Train (1) Narsha (1) népszokások (2) népviselet (1) névadás (1) nevek (1) NH (1) nikuman (1) Nine Muses (1) Ni Paljaya (1) nőjogok (1) Non-Summit (1) Norazo (2) novella (1) Nuest (1) nyelvtanulás (5) nyereményjáték (2) OCN (1) öltözködés (1) omurice (1) online TV (1) Open World Entertainment (1) örökségvédelem (2) padlizsános curry (1) Park Min-young (2) Park Seo-jun (2) Park Shin-hye (1) Park Yoochun (4) pasik (16) PC bang (1) Peking (2) plasztikai műtét (2) Pledis (1) politika (3) Power Station (1) prostitúció (2) Prücsök (1) PSY (6) Qingdao (1) ragacsosrizs-liszt (1) Rain (1) ramen (1) ramyeon (1) rasszok (1) rekordok (1) retro (1) riport (1) rizstallér (1) rock (3) room salon (1) rövidhír (8) Royal Pirates (1) Roy Kim (1) RTA (1) Sales King (1) Sam Okyere (1) sasaeng (1) Scholar Who Walks the Night (1) Secret (1) Secret Garden (1) Sek Loso (1) Seo Taiji (1) Seungri (1) Seven Seasons (1) Shiina Ringo (1) Shinee (4) Shinhwa (3) Shinui (1) Shin Bora (1) Shionoya Sayaka (1) Silla (1) Sistar (1) Siwan (1) SM (1) soju (1) Song Joon-ki (1) Soo Joo Park (1) soribada (1) sorozat (3) sorozatok (26) soundcloud (1) So Jisub (1) Speed (1) Spitz (1) sport (1) stalking (1) Starship (1) statisztika (1) streaming (1) Sugizo (1) sujebi (1) sukjunamul (1) Sungkyunkwan Scandal (1) Super Junior (3) Suwon (1) szavazás (4) szellemváros (1) szépség (3) szexi (2) szexuális zaklatás (1) színészek (1) Szingapúr (5) szoba (1) Szöul (1) T-ara (3) Taeyang (3) taikomochi (1) taikomocsi (1) tájak (1) Tajvan (12) Tangun Vanggom (1) Tang Wei (1) tanulmány (1) Tarkan (1) társadalom (6) tavaszi tekercs (1) technológia (4) Teen Top (2) Teresa Teng (1) tetoválás (1) tévé (2) tévhitek (1) Tey (1) Thaiföld (5) The Great Doctor (1) The Heirs (1) The Inheritors (1) The Interlace (1) Tiffany Tang (1) Tiger Hu (1) Tokió (1) töndzsang ccsige (1) TOP (1) TOPIK (1) toplista (2) Top Combine (1) történelem (6) trot (1) TS (1) tteok (2) tteokbokki (1) tteokguk (1) tudomány (1) turizmus (1) TVXQ (8) újév (1) ukiss (1) ünnepek (2) Unni Network (1) USA (1) utazás (1) Vanness Wu (1) varieté (1) vásárlás (1) vélemény (1) verseny (1) vicces (3) vicces videó (3) videoklip (1) Vietnam (1) visual kei (1) Vivian Hsu (1) VIXX (2) VOD (1) Wang Lee-hom (1) Wikipédia (1) Wild Horse (1) will.i.am (1) Witchs Love (1) Witchs Romance (1) women issues (1) WonderBoyz (1) Wonder Girls (1) Woollim (1) Xiah Junsu (5) Xu Yi-na (1) X Japan (5) Yang Huyn-suk (1) Yang Hyun-suk (1) Yang Jin-song (1) yaoi (1) Yasaengma (1) yesasia (1) YG (1) Yoon Eun-hye (1) Yoo Ah-in (1) Yoo Ji-tae (1) Youre Beautiful (1) You Who Came From The Stars (1) Yun Bitgaram (1) zene (25) Zhou Xun (1) zuo yuezi (1) film (2) 돼지고기볶음 (1) 최선 (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása