Imádok főzni, még inkább szeretek saját tudásomra alapozva kísérletezni. Úgy megkívántam vacsorára egy kis ráment, de nem volt itthon, csak "puszta" verzió, azaz csak a tészta, amihez nincs mellékelve levespor.
Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik imádják a ráment és tartanak otthon ázsiai alapanyagokat, csak ezért a receptért nem érdemes őket beszerezni. Viszont ha már úgy is ott roskadnak a polcon...
De mitől lesz egy étel koreai? Csípős paprikarém, fokhagyma, szójaszósz, halszósz - és tádámm!
Ha van maradék húsleves, leszűrt leve is használható, ha nincs, jó egy leveskocka is. A húslevest (úgy 4 deci) vagy a leveskockás vizet odatesszük főni, teszünk bele egy jó kanál gocshudzsangot, ízlés szerint sót, borsot, néhány löttyintésnyi halszószt, egy kevéske világos szójaszószt (levesszójaszósznak is hívják), és egy gerezd apróra vágott, vagy fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Mikor forr, jöhet bele a rámen. Lefedjük, egy percig főzzük, majd a ráment megfordítjuk, és ütünk a levesbe egy tojást. (Csak úgy puff bele). Nem kavarjuk! Megint lefedjük, egy-két percig főzzük, majd levesszük a tűzről és vágunk rá friss újhagymát. (Ha van otthon. Ha nincs, úgy is jó!)
Eskü, hogy finomabb, mint a levesporos változat, és nem kerül több időbe elkészíteni sem! :)
A tojásbeleütés és az újhagyma ötletét Maangchitól vettem, a többi saját kútfő.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.