Mit csinál az ember lánya, ha megéhezik valami finomságra este hétkor?
Nos, a kjongdan 경단 jó választásnak tűnt. Gyorsan megvan és ízlés szerint variálható.
Hozzávalók:
1 csésze ragacsosrizs-liszt
1 csipet só
fél csésze felforralt víz
szezámmag, cukrozott kakaópor, tortareszelék, tört mandula vagy bármi más, amibe bele lehet forgatni
A lisztet egy tálba tesszük és kanalanként hozzáadjuk a felforralt vizet, miközben kevergetjük. Morzsás lesz a liszt a végére.
Gombócokat formálunk belőle. (Tipp: picit nedves [de nem vizes!] kézzel könnyebb lesz, mert ragad ám piszkosul)
Úgy másfél liternyi vizet forralunk egy nagyobb fazékban és a lobogó vízbe dobáljuk egyenként a gombócokat. Néhány perc alatt készen vannak, amikor feljönnek a víz tetejére, ki lehet őket szedni lyukas kanállal vagy nyeles teaszűrővel. Egy nagy tál hideg vízbe szedjük ki a gombócokat, majd ebből törlőkendőre/papírtörlőre és picit hagyjuk őket száradni.
Ízlés szerint megforgatjuk őket valamiben, én cukrozott kakaóporban, színes tortareszelékben, tört mandulában és szezámmagban forgattam meg őket, de lehet fekete szezámmagban, zöldtea-porban, adzukibab-porban, csokireszelékben... ami csak eszünkbe jut.
Őszinte leszek, nem lesz életem kedvenc édessége, nem rossz, de nekem picit szokatlan utóíze van a ragacsosrizs-lisztnek, anyunak pedig az állaga nem tetszett (nyúlós), de aki a mochit szereti, az biztos ezt is kedvelni fogja :) Nekem az édesebbek jobban tetszettek, lehet, hogy legközelebb a liszthez is teszek cukrot.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.